| Veteranul a întrebat:

Am incept sa iau L-Carnitina de 4 zile si am o intrebare in legatura cu aceasta substanta. Un prieten a luat nu mai stiu ce pastile anabolizante si stiu ca el in timp ce le lua nu avea voie sa bea alcool sau sa ia antibiotice, la fel este si L-Carnitina? Ce substante nu am voie sa consum in timp ce iau si L-Carnitina?
Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| IulioNagato a răspuns:

L-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atat de catre sportivi, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali. In alimente se gaseste in special in cele de origine animala, dar si in unele plante, cum ar fi soia, insa in cantitati mult mai reduse

Gasesti si la Cora si e marca Winny, gasesti la PLIC...

Conținutul unui plic se dizolvă într-un pahar (250 ml) cu apă plată, minerală sau carbogazoasă sau alt lichid și se amestecă până la dizolvarea completă. Are un gust de cico din ăla de pe timpul lui Ceaușescu, pe care îl făceai din sare de lămâie cu apă și zahăr.

Se recomandă un pahar înainte cu 30 de minute de cea mai importantă activitate fizică a zilei și unul înainte de culcare. Eu n-am luat decât înainte de efort.

Supradozarea produsului, deși nerecomandată, nu produce reacții secundare dăunătoare organismului omului sănătos. Totuși, se pot semnala efecte laxative (n-am avut), motiv pentru care nu se recomandă doze de peste 5.000 mg L-Carnitină pură pe zi.

Foarte rar s-au semnalat deranjamente gastrointestinale, raportate mai ales atunci când L-Carnitina a fost administrată în supradoză pe termen foarte lung. Produsul conține fructoză și nu se recomandă diabeticilor, cu excepția celor care au aprobarea medicului.

Interdictii: evita excesele de sare, zahari si grasivi cat si de alcool

4 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

L-carnitina e un supliment alimentar, NU anabolizant.

Aceasta substanta se gaseste si in mancare (peste, lapte integral, piept de pui, branza, paine integrala, carne de vita, etc.), evident ca n-are NICIO RESTRICTIE ( ar insemna sa ai restrictii doar ca mananci ).

Ia dimineata si inainte de antrenament, te ajuta la SLABIT.

| Veteranul explică (pentru Cosmin86):

Stiu si eu pentru ce este si unde se gaseste, dar ma gandeam ca nu cumva sa fie ceva reactie nefavorabila la nivelul ficatului avand in vedere ca acolo ajunge si alcoolul si carnitina. Multumesc pentru raspuns,

| Azµre a răspuns:

Scrie pe prospect cu ceea ce interacționează, dar ai grijă cum le eie su nu le iei de capul tău și să depășești doza!

| Veteranul explică (pentru Azµre):

Tocmai asta e problema, ca nu scrie pe prospect, l-am citit si stai linistit ca mi-am calculat cat trebuie sa iau.