| Adolescentul551 a întrebat:


Am inceput sala acum o luna si 3 saptamani, cu antrenor, pornind de la faptul ca nu imi place cum arat, la 57 kg(eu fiind gras, am slabit si vreau sa ma definitifez).
Rezultatele au inceput sa apara, mai ales in zona bicepsului, tricepsului si picioarelor, dar si piept si abdomen. Mananc cat mai multe proteine : piept de pui, iaurt cu putine calorii si multe proteine, fulgi de ovaz cu lapte de soia, dar mananc si dulciuri, in cantitati mici.
As vrea sa ma definitivez mai mult in zona abdomenului si pieptului. Ce ar trebui sa fac mai bine? Alte sfaturi? Multumesc!

3 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

"definitivez" laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasă definirea pe mai tarziu. Tu nu ai nici o lună de sala, nu ai ce mușchi sa definești. Nu te mai uita pe internet că vezi mulți care arata bine definiți. Aia fie sunt mici când îi vezi in realitate, fie au muncit ani, poate zeci de ani pentru a arata așa, fie au luat substanțe. Nu ai cum să arăți definit la o greutate mare, in mod natural. Natural nu ai cum sa fi definit ani la rând, și să pui în același timp masa musculara, in pare rău. Pentru a pune masa musculara trebuie sa induci progresie, iar progresia o faci prin a consuma calorii pe surplus. Mă miră că nu îți spune antrenorul, sau e și ăla un guru in fitness dar de fapt nu știe nimic.

| AlexElektro1987 a răspuns:

Daca vrei sa te definitivezi, ce rost mai are sa faci sport? big grin
A definitiva înseamnă a sfârși, a încheia, a duce la bun sfârșit ceva.

Daca vrei sa te definești sau sa te tonifiezi( termini care sunt folosiți greșit ), pentru ca la asta cred ca te refereai, trebuie sa scazi procentul de grasime corporală si să accentuezi numarul de serii, repetari si exerciții pe zonele respective pentru a crește musculatura.