| denisTiky a întrebat:

Am o intrebare: de la ce varsta este recomandat sa iei creatina si/sau proteine? Si cu ce te ajuta creatina si proteinele? Este ok daca le combini sau trebuie luate separat?

Răspuns Câştigător
| 94Lucifer94 a răspuns:

Păi creatină nu-ți recomand că dacă ești prea mic și nu ai măcar peste 60 kg, pentru că te umpli de vene. Cât despre proteine la fel, eu am luat la 16 ani o cutie de 7 kg. și nu mi-a făcut rău. Plus că eram slab, luam 3 doze pe zi. Și am luat 5 kg în 3 săptămâni, dar nu făceam cine știe ce ''sală'' ci mai mult flotări, exerciții...

| denisTiky explică (pentru 94Lucifer94):

Si eu fac cu gantere... Fac piept, biceps, tricept si tot felul de exercitii dar acasa nu la sala. Dar cu ce ma ajuta proteinele daca fac astfel de exercitii zilnic?

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru denisTiky):

Păi mărește retenția de apă și gândește-te că eu la o cupă de 100 gr. de praf, aveam un shake de 0.5 litri cu 70 gr. proteină. Odată m-am forțat și am vomitat fix după 20 de minute când a trebuit să car niște saci, cărasem vreo 10 și mi se făcuse rău la stomac. Se făcuse o gelatină, cel mai bine să nu faci nimic timp de o oră și ceva după ce le iei. Sunt grele la stomac, mai ales la început. Eu luam în liceu și dimineața făceam flotări când mă trezeam apoi beam un shake după micul dejun, dar nu pe tot odată ci beam în pauze. Ținea și de foame, mă ajuta și să asimilez greutate. 5 kg în 3 săptămâni, cu stresul din liceu, e ceva. Până acum toți care au luat au zis că e mult. Proteinele erau de pe megaproteine.ro, se numeau Mass Gainer și aveau o cutie albastră. Sunt puțin mai scumpe, dar sunt pentru masă corporală. Eu aveam cu aromă de căpșuni, dar era cam dulce.

| denisTiky explică (pentru 94Lucifer94):

Multumesc (=

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru denisTiky):

Pentru nimic.

| Cosmin86 a răspuns (pentru denisTiky):

De ce "zilnic"? Muschii cresc in zilele de pauza, NU cand ii antrenezi.

p.s.: "muschi acasa" = aberatie de copii mici si firavi care vor sa ramana firavi.

| denisTiky explică (pentru Cosmin86):

Pai fac zilnic pentru ca nu am ce sa fac alt ceva. Mai mult de 20-25 de minute nu imi ia. Si de aia fac zilnic. Si nu am zis muschi acasa, am spus ca fac exercitii cu gantere acasa, pentru ca stau cam la 2 kilometri de sala si nu vreau sa fac atata drum pana acolo.

6 răspunsuri: