| IsjshshsIja a întrebat:

Salut, am și eu o mica întrebare dacă fac in fiecare ora 30+ de flotări timp de 1 luna îmi va creste măcar puțin masa musculara? Deja fac acest antrenament timp de 2 săptămâni și nu prea vad rezultate.

Răspuns Câştigător
| MarinDaniel a răspuns:

Este posibil să vezi o creștere a masei musculare dacă faci 30 sau mai multe flotări pe oră pentru o perioadă de timp, dar depinde de mai mulți factori, cum ar fi dieta ta, nivelul de experiență în antrenament, genetica ta si alți factori.

Flotările sunt un bun exercitiu pentru a-ti lucra pieptul, umerii si tricepsul, dar pentru a-ți crește masa musculara este important sa includeți și alte exerciții pentru a avea un antrenament complet.

Este important să adăugați și alte exerciții pentru a lucra grupele musculare diferite și să variați exercițiile pentru a evita plafonarea progresului. De asemenea, este important să vă asigurați că dieta dvs. este bogată în proteine ​​și carbohidrați pentru a furniza organismului materialele necesare pentru a construi masa musculara.

Este posibil ca in aceasta perioada de 2 saptamani sa nu vezi rezultate, dar este important sa nu te descurajezi si sa continui sa iti mentii rutina. Rezultatele pot aparea dupa o perioada mai lunga de timp și sunt diferite pentru fiecare persoană. Este recomandat să consultați un antrenor sau un specialist în fitness pentru a vă asigura că antrenamentul dvs. este optimizat pentru a atinge obiectivele dvs

10 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Muschii se dezvolta in zilele de pauza... zile in care trebuie sa ai suficiente proteine, spre exemplu: cate fripturi mananci pe zi?

| IsjshshsIja explică (pentru Cosmin86):

Mănânc și eu ce se nimerește xd

| IsjshshsIja explică (pentru IsjshshsIja):

In general incerc sa mananc cat mai multe proteine

| Cosmin86 a răspuns (pentru IsjshshsIja):

Nu prea merge sa pui masa musculara cu "mananc si eu ce se nimereste"... iar la antrenament trebuie sa maresti mereu greutatea, de-asta e mai bine la sala, nu prea pune nimeni muschi cu flotari.

Ca sa-ti dau exemplu ce-am mancat eu azi:

- dimineata: 3 oua, paine integrala, cotlet afumat, humus, o bucata de branza
- ora 12: piept de pui pe gratar + cartofi copti si salata
- ora 15: piept de pui pe gratar + orez brun
- ora 16: o banana
- ora 18: somon la cuptor cu legume gratinate
- ora 21 (urmeaza): 3 iaurturi

| IsjshshsIja explică (pentru Cosmin86):

Ai putea te rog să îmi spui antrenamentul tau zilnic, eu nu mă pot duce la sala pentru că am doar 16 ani... Mersi de răspuns în general pe zi fac mai mult de 120 de flotări și desigur că nu numai flotări fac. Mersi mult!

| Cosmin86 a răspuns (pentru IsjshshsIja):

Eu nu am antrenament zilnic si nu am avut NICIODATA, muschii crsesc in zilele in care te odihnesti. Eu ma antrenez de 3-4 ori pe saptamana.

Programul meu (stai ca l-am mai dat cuiva, dau copy/paste) se numeste "push/pull/legs" si sunt 3 antrenamente pe saptamana:

Push:

Piept:
- impins inclianat cu gantere
- impins orizontal cu bara
- scripeti/aparat
Umeri:
- presa militara din picioare
- ramat vertical
Triceps:
- flotari la paralele (dar nu te apleci in fata)


Pull:

Spate:
- tractiuni priza larga
- tractiuni priza ingusta (palmele spre tine)
- ramat cu gantera
- indreptari sau hiperextensii

Biceps:
- flexii cu gantere din picioare sau asezat
- flexii ciocan

Antebrat:
- flexii la scripete


Legs:

- extensii + flexii la aparat, 4 superserii
- genuflexiuni cu haltera
- fandari cu gantere in maini (te plimbi prin sala si la fiecare pass cobori in fandare, dar FARA sa atingi pamantul cu genunchiul) si sa stai DREPT la fandari -> stiu ca e greu, dar asa lucrezi si core-ul
- impis la presa pentru picioare
- gambe la aparat din sezand
- gambe la aparat din stand

| raMLesS a răspuns (pentru Cosmin86):

La umeri nu faci ridicari laterale? Sau dumbell reverse fly? ( scuze nu stiu denumirea in Romana)

| Cosmin86 a răspuns (pentru raMLesS):

Nu prea imi place sa fac exercitii de izolare... exceptand flexii pentru biceps si aparatul pentru gambe, dar da... ar cam trebuie sa fac, inclusiv pentru antbrat.

| aditimus a răspuns:

Fa si abdomene nu doar flotari.

| MadalinMirelMacovei a răspuns:

Făcând flotări poate ajuta la creșterea masei musculare în brațe și piept, dar probabil că nu veți vedea rezultate semnificative făcând doar 30 de flotări la fiecare oră timp de o lună. Antrenamentul de rezistență este necesar pentru a construi masa musculară și este important să creșteți treptat intensitatea și cantitatea de exerciții pe care le faceți pentru a continua să vă provocați mușchii și să-i ajutați să crească. De asemenea, este important să vă asigurați că obțineți suficiente proteine ​​și calorii pentru a alimenta creșterea musculară. Dacă doriți să continuați să încercați să vă creșteți masa musculară, este recomandat să discutați cu un antrenor personal sau un specialist în fitness pentru a obține un plan de antrenament personalizat.