| Danii_Danii_1980 a întrebat:


As dorii sa imi cumpar proteine pentru masa musculara, fac sala de 3 luni. Cat de bune sunt aceste proteine? Au efecte secundare?
Tin sa precizez ca am 16 ani, 65 kg, 1.77 inaltime. Am mai facut sport de performanta, aproximativ 8 ani.

5 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Sport de performanta...8 luni laughing. zau laughing. esti amuzant.
proteina ca nutrient are efect secundar la o cantitate pe care tu nu o poti atinge. adica peste 25 g/kg corp. asta inseamna tu intr-o zi sa mananci 65x25g proteina. 1625g proteina...cam greu pe zi. asta inseamna 5kg de pui cel putin. deci nu iti face tu griji in privinta efectelor secundare. cat timp le iei cum scrie pe cutie aia e.
eu in locul tau nu as lua nici concentrat proteic, nici gainer. as merge pe ceva 50:50. un MRP. tu mai ai nevoie in principiu cam de 7-8 kg si cu gainer le iei repede dar cu tot cu grasime. asa cu mrp mergi mai incet, dar nu trebuie sa dai jos grasimea pe urma bulkingului. ia-ti o galeata de myo max 10 in 1 (are cam 46g proteina si 50g carbo, pe acolo pe undeva. deci cam 50:50). pentru ca un concentrat este prea multa proteina si prea putin carbo, gainerul este invers. parerea mea.

| AntrenorFitness a răspuns:

Tu ai nevoie de gainer. Suplimentele nutritive sunt avizate de ministerul sanatatii, nu au efecte secundare daca le administrezi conform recomandarilor.
http://www.despreculturism.ro/......inere.html
Acest supliment ti se potriveste http://www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara/ON-Serious-Mass-2-7-kg/
Sa nu uiti!
70% nutritie si
30% antrenament...bafta!
http://www.megaproteine.ro/antrenamente-si-nutritie.html

| NDC12 a răspuns:

Nu iti fac niciun rau, ce rau sa iti faca proteinele? Sunt bune, dar fara 5 mese pe zi chiar daca iei proteine nu faci nimic.

Nu au niciun efect secundar.

Ce vrei tu pana la urma, daca intrebi daca suplimentele iti fac rau nu cred ca stii foarte multe despre ele.

Gainer - Supliment pentru masa musculara care te ajuta sa pui masa musculara + grasime ( Sa iei in greutate ) care contine proteina mai putina si carbohidrati multi.

Proteina - Supliment care te ajuta sa pui masa musculara fara grasime, care nu contine carbohidrati, sau contine dar foarte putini.

| Danii_Danii_1980 explică (pentru NDC12):

5 mese pe zi nu se pune problema, o sa tin si un fel de regim. cu multa carne, lacatate etcc. eu ma refeream, la varsta mea m a poate afecta cu ceva?
imi poti recomanda unele bune? Eu ma gandeam la Serioss Mass sau la Gainer Whey.

| NDC12 a răspuns (pentru Danii_Danii_1980):

laughing Pai ce vrei tu pana la urma? Gainer sau proteine? Serious Mass e gainer, si Gainer Whey nu exista, Whey e proteina din zer cu absorbtie rapida.

Nu te afecteaza cu nimic, nu conteaza varsta.