anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este fotbalistul vostru roman actual, preferat? De cine va place? De ce?
Nu vi se pare (ciudat) ca tot mai multi dintre noi am ajuns sa sustinem, sa ne placa fotbalisti straini, gen Messi, Cr.Ronaldo, Torres, etc? Chiar asa s-a ajuns, incat sa ne uram, sa nu ne mai placa fotbalistii nostri romani? Daca noi nu ii apreciem, nu ii sustinem, atunci de unde vrem fotbalisti romani, de Nationala? E paradox, sincer.

Astept cat mai multe pareri.

O zi buna!

6 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Nu pot sa zic ca am un fotbalist roman preferat. Nu pot sa zic in general ca am idol vreun fotbalist. Imi place foarte mult de Cristiano Ronaldo, dar nu a ajuns la rangul de idol pentru mine. Sunt cativa fotbalisti romani pe care ii admir. Vorbesc aici doar de cei inca in activitate. Acestia ar fi: Gabi Tamas, Ovidiu Hoban, Bogdan Stancu, Andrei Prepelita, Vlad Chiriches, Alex Chipciu si Razvan Rat. In afara de Tamas, pe care il admir strict din punct de vedere fotbalistic (stie toata lumea, cred, problemele sale cu bautura) si Chipciu care mai are cateva probleme de comportament, toti mi se par profesionisti desavarsiti atat in teren, cat si in afara lui. Nu mi se pare obligatoriu pentru romani sa aiba drept idol un roman, insa ar trebui musai sa ne sustinem nationala neconditionat.

| anonim_4396 explică (pentru AFR81):

,,ar trebui musai sa ne sustinem nationala neconditionat" Ce bine ai spus-o in aceste zile când jucatorii primesc atacuri furibunde si sunt criticati. Sincer, eu nici nu stiu ce sa mai cred, recunosc ca nu am fost asa buni la EURO, recunosc si sunt de acord ca Tata Puiu trebuie sa plece, dar... asa le place unor romani sa generalizeze. Ai vazut la Rares Bogdan cum a maturat, i-a desfintat pe toti, de la FRF (inteleg aici) pana la ultimul jucator (aici nu mai sunt de acord). Cred ca au mai ramas decapitarile la propriu, executiile. Ma bucur ca ii admiri, ai tot dreptul sa o faci, e alegerea ta si la lucrurile acestea nu ar trebui sa se bage nimeni, in preferintele cuiva, dar totusi unii o fac. Si mai in gluma mai in serios, cred ca ar turba mult criticii in aceste zile, când vad ca cineva ii mai sustine pe fotbalisti, mai ales Rares Bogdan laughing. Si eu la campionatul acesta, dupa multi ani, am inceput sa-mi formez un nou fotbalist preferat, dar imi e si groaza sa spun pe cine, deoarece mi-a ajuns aruncatul cu pietre si bascalie, eu mi-am primit portiile sincer. Ce lume am ajuns, of of, sa nu mai ai dreptul sa iti placa de cineva!

| AFR81 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar mai inainte am avut un schimb de replici cu un asa-zis cunoscator care spunea ca jucatorii si "pupatorul de icoane" merita sa fie desfiintati. Ma bucur ca am dat de cineva care impartaseste conceptiile mele si care vede fotbalul si sportul intr-un alt mod, un adevarat cunoscator. Legat de afirmatia mea cu care ai inceput tu acest raspuns, poate m-am avantat putin. Daca nu pot sa-i sustina neconditionat, atunci asa-zisii specialisti sa taca din gura. Sa nu ii ridice in slavi atunci cand fac performante si nici sa nu ii desfiinteze atunci cand pierd. Am vorbit intr-un raspuns anterior despre fetele din nationala de handbal si despre Simona Halep. Cand castiga sunt regine, cand pierd sunt gloabe, nesimtite, etc. Cred ca 90% dintre suporteri si ziaristi au criticat intr-un mod grosolan si pe alocuri nefondat jucatorii nostri. Acestia si-au dorit, si-au dat viata pe teren, insa cand e sa nu fie, nu e. Merita tot respectul pentru ca au ajuns pana aici. Mie mi-a facut foarte mare placere sa ii vad din nou la un turneu final. Nu avem 10 nationale de fotbal, avem una singura pe care trebuie sa o sustinem neconditionat. Daca nu putem sa facem asta, atunci macar sa tacem din gura.

P.S. Avem dreptul sa ne spunem o parere legata de nationala, legat de ceea ce lipseste fotbalului romanesc, legat de prestatia unui jucator sau legat de ce ar trebui schimbat din punct de vedere administrativ, insa aceasta trebuie spusa intr-un mod respectuos si constructiv.

| Drimmero a răspuns:

Fara doar si poate, marele Titi Henry ramane preferatul meu indiferent ca el a ales sa se duca la echipa ''cacalana''. Nu am niciun fotbalist roman preferat la ora actuala, pe timpuri cand erau sezoanele frumoase in liga 1 ii aveam preferati pe Chipciu ( cel de la Brasov), Niculescu(dinamo), Ovidiu Herea, Nicolae Dica, Chiriches, etc.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Da, vremuri frumoase : si mie imi placea Herea si Dica... Sper sa mai avem asa jucatori cat mai curând, sau chiar mai buni.

| Razvan9023 a răspuns:

Pai nu mai avem nici un jucator roman de valoare, si asta-i crudul adevar. Rezultatele fotbalului romanesc sau vazut la acest Campionat European.