| bobitza529 a întrebat:

Salut,eu de cateva zile dimineata fac antrenamente de tip hiit si as vrea sa slabesc, as vrea sa va intreb daca este ok daca m.as duce si la sala seara si ce tip de antrenament sa fac la sala pentru ca nu cred ca pot sa slabesc si sa si pun masa in acelasi timp.Multumesc

8 răspunsuri:
| Eduard619 a răspuns:

Este foarte ok dar trebuie sa te rezumi doar la un antrenament si unul bun la sala te duci sa faci cardio (bicicleta, abdomene) etc si o sa reusesti si trebuie sa ai o alimentatie sanatoasa dar bogata in proteine in acelasi timp.

| CulturismsiFitness a răspuns:

Ba da se poate dar trebuie sa mananci in fiecare zi un minim de 200grame de proteina si sa mai bei un supliment proteic de 2 ori pe zi ca sa ajungi la un total de 350gr de proteina pe zi. Deci este foarte greu dar nu Imposibil. Totul depinde de tine

| Cosmin4Fit a răspuns:

Bobitza, asculta bine aici. Daca vrei sa slabesti, ai nevoie de exercitii aerobice.

Asta inseamna cardio. Cardio e de multe feluri. HIIT e un fel de cardio, dar mai de intensitate, si de obicei duce la anaerobic.

Nu stau sa-ti tin teoria biologiei aici dar ca idee, o sa scapi de grasime transformand-o in H2O apa si CO2 monoxid de carbon. Pentru asta ai nevoie de oxigen. Mult. Deci trebuie sa alergi mult si sa inhalezi mult oxigen.

Sfatul meu nr 1. Gandeste in ani, in perioade mari. O sa vezi rezultatele.

Sfatul nr. 2 Iesi la alergat cat de des poti, de preferat zilnic, cam o ora, nu alerga nici prea repede cat sa gafai, dar nici prea incet cat sa nu atingi potentialul maxim de ardere al caloriilor fara sa gafai. Afara, la sala pe banda, bicicleta, toate se pun.

Sfatul nr. 3 Nu manca mai multe calorii decat arzi. Incearca macar 300-500 calorii mai putin. Asigura-ti necesarul.

Asta e strict pentru slabit. Pentru masa musculara, e alta poveste.

| Haşa07 a răspuns:

In primul rand cati ani ai? Daca stiu cati ani ai te pot ajuta!winking
Nu e bine ce au scris ceilalti pentru ca mai intai conteaza varsta dupa aceea iti spun eu ce este corect!

| bobitza529 explică:

Prin a ma duce la sala nu ma refeream la cardio ci la antrenament cu greutati

| Haşa07 a răspuns (pentru bobitza529):

Uita-te ce am scris! E mai bine sa imi spui prima data varsta ta daca vrei sa iti fie de bine!winking

| DeuSul a răspuns:

Salut bobitza happy
Iti recomand un regim alimentar usor dar eficient :
Ziua 1: LEGUME
Mănânci numai legume crude, sub formă de salate. Este indicat să consumi şi legume cu frunze, cum ar fi salata verde, spanacul, cicoarea de grădină sau măcrişul – toate aceste plante au un conţinutul bogat în magneziu, vitamina C şi betacaroten, care asigură bronzul superb pe care ţi-l doreşti în fiecare vară.
Ziua 2: FRUCTE
Consumă numai fructe, cu excepţia bananelor şi a strugurilor – fructe prea bogate în calorii (83 kcal, respectiv 73 kcal/100 g). Cele mai indicate sunt curmalele şi portocalele. Curmalele au doar 30 kcal/100 g, previn îmbătrânirea şi ajută organismul să se păzească de afecţiunile canceroase. Iar portocalele sunt indicate pentru efectul lor digestiv, diuretic şi laxativ.
Ziua 3: LACTATE
La mijlocul săptămânii poţi "da iama" în lactate. De orice fel, doar cu o condiţie: să fie degresate. Uită, însă, de frişcă şi frappeuri! Un ice coffee savurat în timpul zilei poate da peste cap strădania ta din zilele anterioare!
Ziua 4: FRUCTE ŞI LEGUME
De data aceasta, însă, le poţi asocia. Nu uita că legumele trebuie să fie crude, iar bananele şi strugurii sunt de evitat.
Ziua 5: CARNE ROŞIE
În sfârşit, ai voie să mănânci carne! Mai exact, carne roşie. Pe săturate. Doar să nu depăşeşti 600 g pe zi (ceea ce, oricum, ar fi cam greu, nu crezi?). Carnea de vită, de porc sau de miel îţi va furniza cantitatea de fier necesară pentru buna funcţionare a organismului.
Ziua 6: CARNE ALBĂ
Tot carne. Dar de pui ori curcan. Sau peşte. Musai preparate la cuptor sau fierte. Nimic prăjit! Carnea albă este bogată în vitamina B2 şi B12, fier, magneziu, proteine şi zinc. "Raţia" este, şi de această dată, foarte generoasă: 700 g/zi. Încearcă să eviţi conservele de ton sau hering în ulei. Te poţi delecta, de asemenea, cu fructe de mare sau icre.
Ziua 7: DE TOATE
Acum poţi mânca tot ce pofteşti, însă cuvântul de bază este disciplina. Fereşte-te de orice exces – mănâncă puţin şi des, fără să sari peste mesele principale.
La sala iti recomand urmatoarele exercitii :
-bicicleta
-banda de alergare
-flotari; genoflexiuni; sarituri/cu coarda...
Succes in slabire, da-mi si mie un mesaj cu rezultatele, pentru mai multe exercitii de slabire trimite-mi un mesaj, salut!

| Cosmin86 a răspuns (pentru DeuSul):

Un regim foarte bun sa te imbolnavesti cu el