| Tudose_Marian_1998 a întrebat:


Am 16 ani si de cand ma stiu sunt slab.
Acum vreo 6 ani mergeam pe la endocrinologie si alte cabinete pentru ca nu eram destul de dezvoltat... Trebuia sa ma astept. M-am inaltat destul, acum am ajuns la inaltimea normala. Problema mea este greutatea. Sunt foarte slab.
M-am gandit sa mai pun ceva pe mine. Nu ma refer sa ma fac pachete de muschi, vreau doar sa ajung la greutatea normala pentru varsta si inaltimea mea, da' nu prin a face colacei.
De vreo doua saptamani mananc mai bine, caut alimente bogate in proteine (paste, lactate, seminte, carne).
As vrea sa ma apuc si de sala, dar dupa ce mai pun cateva kilograme pe mine, nu vreau sa ma duc acolo aschie, sa ma descurajeze altii.
Vreau sa stiu daca e de ajuns sa mananc bogat in proteine si sa fac sport putin (la 2-3 zile sa ridic ceva, cateva flotari, abdomene, fotbal, alergat). Ma gandeam sa iau proteine. da' nu prea vreau.
In locul proteinelor as putea manca zilnic 100g miez de seminte si 100g alune. Sau macar una din ele.
Vreau sfaturi, sa stiu ce e mai bine.

8 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Auzi rahat la tine "sa ma descurajeze altii". bai esti nebun? eu m-am dus la sala cu fixator extern in mana (google it) si trageam ce imi permitea corpul (picioare, lombari, abdomen, bratul sanatos) si toti radeau de mine ca ce caut la sala asa, ca sa ma duc acasa, ca bla bla bla. si tu te plangi ca esti slab?

cu fixator m-am dus 3 luni la sala (26 iunie, 26 septembrie). si dupa ce l-am scos am o diferenta intre brate de 5-8 cm. stii cum e sa ai un brat mai gros decat celalalt cu aproape 10 cm? toti rad de mine ca sunt ***, ca bla bla bla. nu ma duc la sala pentru parada modei. ma duc sa imi fac programul cu handicap cu tot. acum dupa fixator sufar de paralizia nervului radial sau sindromul gatului de gasca (google sa vezi).

si care e treaba? ce daca fac misto toti de tine? toti erau Arnold cand s-au apucat? acum ca ma vad ca inving handicapul si evoluez stau si se mira ca prostii ca eu cum pot, ca de ce reusesc... pentru ca am ambitie. am un scop: recuperare medicala. si niciun comentariu nu ma va face sa imi schimb telul. zilnic, 2 ore, 5 zile pe saptamana. acelasi misto de 3 saptamani. care e ideea? vrei un lucru, il faci PENTRU TINE. ceilalti din jur sunt hopuri de trecut pentru a ajunge la linia de finish.

proteine? daca ai 100 lei pe luna, ia-ti fericit. 250 lei Elite whey de la Dymatise. 77 portii. iei 1 pe zi. gata. iei proteine cu bani relativ putini.

proteinele cum le zici tu, sau suplimente proteice pe baza de proteina cum se numesc sunt SUPLIMENTE. fara 5-6 mese pe zi te ***i pe ele. pune-ti alimentatia la punct, documenteaza-te, invata. du-te la sala, lasa rahaturile. la mine la sala vine un pusti cu o conditie medicala foarte aiurea, eu cu paralizia unei maini, alt tip cu piciorul in ghips. si asta doar la 1 sala. mistouri sunt pe seama tuturor, fie din gluma, fie din rautate. fa-ti un antrenament, ia suplimente si fa treaba

| neutrino a răspuns:

Incearca si cere sprijinul tot de la un medic specialist.

| Cosmin86 a răspuns:

"ma gandeam sa iau proteine. da' nu prea vreau."

Pai de ce sa nu iei?

Tu esti vegetarian?

| Tudose_Marian_1998 explică (pentru Cosmin86):

Nu, nu sunt vegetarian.
Nu prea vreau sa iau proteine pentru ca greu fac rost de ele, pentru ca daca vreau sa iau ceva bun, imi trebuiesc multi bani.
Dar de curiozitate, cate grame de proteina sunt intr-o portie, in medie? Si daca iau doar o portie pe zi, e prea putin?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Tudose_Marian_1998):

Pai proteine = carne, peste, branza, oua, lactate. Chiar si unele legume au proteine.

Deci daca nu esti vegetarian => iei destule proteine zilnic, ar trebui sa iei si mai multe.

Gen in loc de 3 mese, sa mananci 4-5, chiar 6, si PROTEINA la fiecare masa.

proteina animala ( cea mai buna ) : carne, peste, branza, oua, alte lactate

proteina vegetala ( mai slaba ) : nuci, migdale, caju, linte, naut, quinoa, mazare, fasole, fulgi de ovaz

| cookie01 a răspuns:

Sa sti ca cei care sunt mai plinuti nu au atata putere deci nu ar trebui sa fi complexat ca esti mai slab. S-ar putea sa mai multa putere decat ceilalti care merg la sala de ceva vreme si iau tot felul de batoane sa isi umfle muschii. Pentru problema ta e ok sa mergi la sala de 2-3 ori pe saptamana dar nu sa exagerezi, si sa manaci sanatos (adica mai mananci si salate si fructe). Dar nu trebuie sa te iei dupa ceilalti cu proteine, seminte, si altele. Trebuie sa fi echilibrat.
Oricum esti inca tanar, mai tarziu poate vei pune ceva kg dar pana atunci continua cu sportul.

| Dragomir_Ovidiu_1980 a răspuns:

Mananca zilnic la aceeasi ora ma da la aceeasi ora si o sa vezi ca in timp o sa iei in greutate mult iti garantez

| Cosmin86 a răspuns (pentru Dragomir_Ovidiu_1980):

Serios? Garantezi tu?