anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! Am 16 ani și vreau sa ma apuc de un sport de un sport de contact(taekwondo). Antrenorul mi-a zis ca e târziu pentru performanță.Eu nu înțeleg în ce constă această performanță.Nu o sa pot participa la concursuri sa iau medalii și etc., sau nu o sa învăț mișcările asa cum o fac cei cu performanță? Eu vreau sa fac pentru mine.

1. Dacă ma apuc o sa învăț toate acele mișcări complicate?
2. Daca nu fac performanță e vreo problema?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca antrenorul ti-a spus ca este tarziu pentru tine sa faci performanta, inseamna ca nu mai ai timp sa inveti acum totul si probabil nu poti participa la concursuri de profesionisti.
Dar poti sa faci acest sport pentru tine, ca hobby.

| Sekim a răspuns:

1. Miscarile complicate sunt invatate greu. Daca o sa le inveti, nu avem noi de unde sa stim pentru ca poate tine de talent, dedicare, organism si multe altele. Daca ar fi sa spunem un raspuns in general, cel mai probabil daca te antrenezi destul de mult si iti dai interesul serios, DA.
2. Nu. Practicarea unui sport de contact nu are ca scop obligatoriu performanta. Daca scopul tau e sa inveti sa te aperi in caz de nevoie, ce ar trebui sa faci? Sa nu te duci sa inveti? Sau poate doar te pasioneaza luptele ca concept si vrei sa te antrenezi fizic in felul asta. Raspuns : NU, nu e absolut nicio problema.
Antrenorii spun de obicei chestia asta pentru ca este destul de greu sa reusesti ceva intr-un timp scurt, sa reusesti sa iei parte in competitii mari, dar nu este imposibil. Daca esti talentat si te dedici, este posibil sa faci performanta la aproape orice varsta. Exista multe exemple de luptatori care s au apucat de sport tarziu si tot au reusit, deci nu te subestima. Bafta

| Ilovedinero a răspuns:

Deci in sport exista 2 nivele
Amatori si de performanta.Amatori inseamna ca vei lupta tot cu amatori, vei lupta si vei lua medalii doar ca vei lupta cu cei de la categoria ta.
De performata inseamna sa ajungi "sus" Renunti la casca si jambiere, iti ramane doar proteza si manusile, lupti sa " supravietuiesti" in ring iar inainte de un meci te apuci rau de slabit.Te vei antrena cu zi cu noapte si va fi " destul" de greu.Iti spun astea caci eu am practicat si amatori si acum practic si la performanta doar ca la kickboxing

Răspuns utilizator avertizat