| ArkanHell a întrebat:

am o intrebare
M-am apucat de sala recent desi am 17 ani, vreau sa zic ca timp de 3 ani am facut foarte multe flotari,abdomene si genoflexiuni si astfel am ajuns la stagnare (+ ca mananc foarte putin),m-am documentat foarte mult pe net si m-am informat destul de bine zic eu,stiu ca iti trebuie proteine/creatina/glutamina/carbohidranti pentru o musculatura mare,probabil si niste testosteron sau poate ca nu, faza este ca mie nu imi permite bugetul sa-mi iau suplimente si mananc si de 2 ori pe zi,cineva in locul meu nici nu ar rezista tot antrenamentul asta intenstiv in primul rand fara alimentatie,dar fara proteine,fara carbo,fara nimic... asa cum e cazul la mine.

Intrebarea este daca chiar si fara suplimentele astea care te umfla in muschi si te ajuta un pic sa iti creasta forta mai repede...,e posibil sa-mi creasca forta chiar si cu alimentatie foarte saraca si fara proteine? (sunt constient ca muschii or sa ramana mici sau cresc foarte foarte greu dar forta creste aproape la fel?)

Scuze ca am scris asa de lung, dau funda!

Răspuns Câştigător
| Scorpions13 a răspuns:

Salut.
Sfatul meu este sa te lasi de sala nu ai varsata necesara pentru asa ceva.
Daca nu faci corect exercitiile ti se preseaza coloana si nu mai cresti sunt multe sfatrui cum ca nu are treaba cu cresterea dar eu iti zci ca are doar atunci cand nu tragi corect coaloana trebuie sa aiba forma de S.
Raspunsul la intrebarea ta este da iti creste forta.
Dar incearca sa mananci si tu mai mult adica orice legume, orice gasesti, firbi orez gol paste, ovaz, sa consumi multe fibre fulgi de porumb si carbohidrati inainte de antrenament cu 2 ore.
Tostesteron nu ai tu treaba ai 17 ani tie ti-l face organismu doar culturistii mari ia asa ceva.
Creatina iti umple celulele cu apa.
Daca te lasi de sala o sa ai muschi zici ca sunt pernute cu apa.
Parerea si sfatul meu este sa te lasi de sala sa faci tu acasa : tractiuni, flotari in pumni, genoflexiuni, spate.
Si nu uita daca alergi faci si rezistena faci cardio este mult mai important decat muschii.Iar la mancare iti dau sfat sa te lasi de sala si cu banii de acolo sa iti iei tu 20 pungi paste pe luna si mananci le faci cu orice sos.
Apropo albusurile de oua sunt si ele importante.
Fa-ti shakeuri cu un ou si 2 banane le dai la blender sunt bune.

| ArkanHell explică (pentru Scorpions13):

Am facut 1-1 ora jumate de antrenament acasa, toate exercitiile de baza timp de 3 ani..., e timpul de sala..., vreau sa capat cat mai multa forta cu putinta pentru a ma pregatii in viitor de arte martiale (nu prea are legatura bodybuilding cu artele martiale da mnoh)

Avand o forta foarte mare pentru greutatea mea mica la inaltimea mare care o am (sunt jumate ecto, jumate mezo) ar putea ajuta extrem de mult sa-mi dezvolt si mai repede forta instanta pentru lovituri, e clar ca stii ceva lucruri dar nu este raspunsul pe care il caut tongue

(nici nu stiu daca caut un raspuns pe TPU) avand in vedere ca trebuie sa faci de 15 ori intrebarea ca sa ai un raspuns bun)

| ArkanHell explică (pentru Scorpions13):

Iti dau funda ca oricum nu o sa-mi mai raspunda nimeni la intrebare, trebuie s-o pun din nou happy

2 răspunsuri: