Am pus peste 5 intrebari azi si nu stiu de ce am asa nevoie de răspunsuri. Oricum, eu am 12 ani credeti ca la vârsta asta frageda daca incerc sa mananc mai sănătos și să folosesc lucruri improvizate de la sala de sport si sa fac sport,flotari,abdomene, alergari ma poate afecta din cauza vârstei? Am văzut mulți oameni care spun că poti înceta din a creste si eu si asa sunt foarte scund... Am 1.39 ce credeti despre asta? Eu in special fac asta doar sa nu mai rada oamenii si copiii de la scoala de mine ca sunt gras si sa imi apara putina masa musculara. (Am 43-45kg si 1.39 inaltime)

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt cunoscător și nu știu dacă e o înălțime prea mică. Dar esențialul e că de abia acum începi să intri în perioada pubertății și nu știu dacă e bine să te frămânți foarte tare. Cel mai probabil, peste ani te vei schimba mult. Dar cel mai bine e să discuți cu părinții pe tema aceasta.

| Andrei11789 a răspuns:

Salut,esti cam scund pentru varsta ta...imi pare rau sa iti spun, apuca-te de inot sau cel mai bine de baschet pentru ca la baschet în momentul în care sari sa arunci la cos cartilajele se întind și asa poti creste in înălțime destul de mult.Dar ar trebui să vorbești cu părinții tăi și sa le spui sa te duca la un medic endocrinolog, el te va sfătui cel mai bine.
Du-te la alergat daca esti obez(gras) Baftă!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andrei11789):

Baschetul NU inalta, cartilajele NU se intind oricat sari tu sau stai atarnat de bara.

Inaltimea e determinata GENETIC.

| Andrei11789 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ba frate, am văzut multe răspunsuri date de tine pe chestia asta si chiar ma gândeam daca o sa apari și aici. înălțimea poate fi determinată și prin sport, nu numai genetic.Cand eram mai mic credeam ca banchetul nu are cum sa te înalțe pentru ca doar sari dar m-am înșelat după ce l-am incercat si eu din joacă. Am sărit odata atât de sus încât am simtit cum mi-a-a întins piciorul, am avut si o crestere destul de rapida după vârsta de 16 ani.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andrei11789):

Ok, ti se intinde piciorul de 1000 de ori intr-o zi => de 7000 de ori pe saptamana si ghici ce: inaltimea e LA FEL, pentru ca revine la loc.

Oasele NU se intind si se RUP daca incerci asta. Doar tendoanele se intind, pana la maxim 30%, tu ai simtit tendoanele (care nici alea nu raman intinse).

Doua exemple rapide:
- fost coleg de liceu, nu a facut SPORT in viata lui (ce baschet, nici macar alergat s-au batut mingea in spatele blocului) si are 1.92
- tot fost coleg de liceu, basket de performanta (performanta = traieste din asta, NU are job sau altceva) si are 1.85

| Andrei11789 a răspuns (pentru Cosmin86):

Cunosc oameni care nu practica baschet sau mai bine zis care nu au practicat baschet niciodată și măsoară chiar 2m. Depinde si de genetic, genericul conteaza enorm dar daca de la o varsta frageda începi să joci baschet te va ajuta enorm in înălțime însă chiar și de la orice varsta e recomandat.
Repet ca atunci cand vedeam răspunsuri de genul " joacă baschet ca te înalță " parca mai mult ma enervam pentru că credeam la fel ca și tine, însă cu timpul mi-am schimbat părerea, baschetul ajuta enorm.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andrei11789):

Geneticul conteaza 99%. Baschetul ajuta 1%, cea mai ramas, cu toate ca nici asta nu e demonstrat.

| Andrei11789 a răspuns (pentru Cosmin86):

Este demonstrat științific chestia asta, vad ca esti in top pe acest site dar nu cunosti multe, nu vreau sa te jignesc sau ceva dar te rog, înainte să răspunzi documenteaza-te, baftă in continuare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andrei11789):

Arata-mi studiul stiintific care demonstreaza ce-ai zis tu.