| Syntax a întrebat:

Există alt fel de exercitii de făcut muschii spatelui in afara de tractiuni? Si daca da imi puteti zice si mie niste exercitii de casă.Sau imi puteti da direct un link dupa youtube de facut muschii pentru spate, dar sa nu fie tractiuni.

Răspuns Câştigător
| wtk345 a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=_808sAiRCMg
Sper sa te ajute :).

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Mai sunt ramat ( cu gantera, cu haltera, la scripete ), indreptari cu haltera si hiperextensii la aparat special.

Pe care din astea le poti face acasa?

p.s. : exercitiile "de casa" = cele mai proaste si ineficiente, bune sa ramai un firav

| BeHappyOriceArFi a răspuns:

Ma,tractiunile sunt pentru muschii superiori ai spatelui, in general lombarii ii dezvolta si trapezul, daca vrei niste exercitii pentru aceste 2 grupe musculare uite aici.
http://www.youtube.com/watch?v=cszJcRz5UB0
http://www.youtube.com/watch?v=9Fk29Smvd6I
si astea pe care le poti face sub o masa http://www.youtube.com/watch?v=nFrnlqwvIE4

Ce ti-au dat ceilalti utilizatori sunt pentru partea inferioare a spatelui, care se afla la opusul abdomenului;)

| Marius1985 a răspuns:

Uite aici un articol exact despre spate: http://steroizi.ro/......_spate.php

| iulianeu21 a răspuns:

Abdomene (dezvoltarea muschilor abdominali) : Stati pe spate, cu picioarele indoite, talpile lipite de podea. Tineti mainile relaxate pe coapse si ridicati-va pana ce atingeti cu mainile genunchii. Retineti ca nu faceti o ridicare completa, doar va ridicati putin si reveniti pe spate intr-o maniera controlata.
Arcuiri de spate : Stati pe burta cu picioarele incrucisate. Ridicati-va partea superioara a corpului de pe podea avand grija sa va mentineti capul intr-o pozitie neutra (nici cu privirea in tavan, nici la podea). Stati in aceasta pozitie timp de 2 secunde apoi reveniti la pozitia initiala intr-o maniera controlata. Cel mai usor este sa va tineti mainile la spate dar dupa ce veti deveni mai buni la acest exercitiu, puteti tineti mainile in sus sau drept inainte pentru a adauga rezistenta la ridicare. Pentru ingreunarea exercitiului puteti tine greutati in maini.
Repetari in viteza : Acestea lucreaza alta parte a grupei muschilor abdominali si se executa un pic mai repede. Stati pe spate, picioarele indoite si talpile lipite de podea. Mainile stau relaxate pe langa cap, NU unite la ceafa (pentru a va ajuta la ridicare.....nu nu nu...). Ridicati-va corpul pentru a atinge genunchii cu coatele iar apoi coborati la fel de controlat.
]Muschii gluteali si posteriorii coapsei : Incepeti in aceeasi pozitie ca si la sit-ups doar ca de data aceasta tineti mainile pe langa corp. De aici, ridicati-va soldul si un picior si stati in aceasta pozitie timp de 1 secunda inainte de a cobori. Repetati miscarea cu fiecare picior.
Ridicari scurte : Incepeti in aceaasi pozitie ca si la exercitiile de abdomene dar stati cu mainile in aceeasi pozitie ca si la repetarile in viteza ( pe langa cap). Ridicati-va corpul pana ce trunchiul ajunge la un unghi de 30-40 grade fata de podea. Daca ajungeti mai sus, exercitiul se va concentra mai mult pe solduri decat pe muschii abdominali. Ramaneti in aceasta pozitie timp de 2 secunde inainte de a va cobori. Controlat :fericit:.
Extensii de spate : [Podul de jos] Stati pe spate cu picioarele indoite, talpile lipite de podea. Puneti mainile pe podea in spatele vostru pentru a prelua o parte din greutatea corpului. Ridicati-va corpul de pe podea pana ce trunchiul ajunge paralel cu podeaua. Ramaneti cateva secunde si coborati. Stiti deja cum :fericit:.


Pastrati un simt al echilibrului :


Prima data cand faceti acest circuit, incepeti cu 10 repetari din fiecare exercitiu si terminati doar 1 circuit. Ca orice program de antrenament, aveti nevoie de progresie pentru a adauga mai multe, mai tarziu. Dupa ce va simtiti confortabili cu aceste 10 repetari din fiecare exercitiu, incepeti treptat sa cresteti numarul de repetari din cadrul unui circuit. Nu terminati exercitiile gafaind sau extenuati. Retineti ca ideea este sa tonificati muschii relevanti si de a va conditiona corect corpul.

Pastrarea unui simt al echilibrului este esential in totalitatea antrenamentului. Daca mai faceti si alte exercitii de forta, ganditi-va bine la muschii pe care ii antrenati si daca sesunea este potrivita. De exemplu, in multe sali de forta sunt multe aparate pentru lucrarea gambelor dar putine pentru muschii posteriori ai coapsei. Pericolul este ca gambele se vor dezvolta mai mult decat muschii posteriori ai coapsei iar acest fapt poate duce la tot felul de accidentari.
Deasemenea, daca lucrati regulat la sala si va concentrati pe muschii bicepsi, asigurati-va ca nu neglijati tricepsii cauzand alta neconcordanta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru iulianeu21):

Tu nu stii sa citesti? el intreaba despre spate si tu ii dai despre muschii abdominali, picioare, etc.

| anonimmistery a răspuns:

Poti face extensii stand pe burta si cineva sa te tina de picioare...Sunt ca abdomenele doar ca le faci cu fata in jos si binenteles ca trebuie sa tii mainile la ceafa tot ca la abdomene