| Christy448 a întrebat:


Am 14 ani, 1.75, 65 kg si singurul exercitiu care il fac in fiecare zi pe langa mers pe jos sunt cate 35-45 flotari in fiecare parte a zilei[cand ma trezesc, cand vin de la scoala si cand ma culc].
As dori in primul rand sa stiu ce exercitii pot face pentru biceps/triceps/abdomen[inclusiv partea de sus a abdomenului : muschii pectorali]. Am si 2 haltere de 6kg.
As dori sa stiu daca ar fi o problema daca m-as apuca de sala la varsta asta,adica daca as putea ramane mic sau daca ar dauna [p.s. nu am probleme de calciu sau altceva, stau foarte bine cu alimentatia]

Răspuns Câştigător
| titi14 a răspuns:

Mda atata timp cat nu ridici haltere nu prea ai cum a ramai mic si deci te poti apuca de sala fara probleme la inaltimea ta! Daca totusi vrei sa faci acasa iti recomand tractiuni, pentru muschii pieptului flotarile sunt bune poti sa faci 100 ridicari pe zi cu fiecare mana cu ganterele de asemenea urmeaza aceste exercitii pentru fiecare grupa de muschi a abdomenului te va epuiza cu siguranta http://www.youtube.com/watch?v=F__q-7Z2Wqo! Este destul de util cel putin prima saptamana daca faci in fiecare seara te dor ft tare muschii dar se vor obisnui! Poti incerca sa alergi 2 kilometri pe seara cum fac eu deoarece confera razistenta la oboeala si te va ajuta foate mult la sala sa poti lucra cat mai mult! Nu uita alimentatia corecta este foarte importanta! Eu insa inainte sa merg la sala sau chiar sa imi fac exercitiile acasa mananc cate o pulpita de pui deoare acea carne urmata de exercitii se va forma mai usor muschii! Niciodata sa nu te apuci cu stomacul plin de exercitii deoare va aparea starea de somnolenta si oboseala! Cat despre sala sa nu exagerezi 2 ore pe zi luni, marti, miercuri, joi si vineri este de ajuns iar ambata si duminica fa exercitii doar acasa ca sa iti mai odihnesti muschii de la exercitiile grele de la sala!;) hai bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru titi14):

" 100 ridicari pe zi" = antrenament de copil mic
muschii cresc IN ZILELE DE PAUZA, nu zilnic

si 100 de repetari = PREA MULTE, faci serii de maxim 8 ( poti mai mult de 8, maresti greutatea )

Inainte de antrenament consuma si tu carbohidrati, NU proteine ( pulpa de pui = proteine )

2 ore pe zi? Un antrenamnt dureaza MAXIM o ora.

Doamne, ai aberat NON-STOP.

Apuca-te de sah, cu sala n-ai nicio treaba

| titi14 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu stiu ce zic pentru ca asa fac eu!

| Cosmin86 a răspuns (pentru titi14):

Exact, si faci prost. Ti-am explicat de ce la o parte din ele.

Si eu faceam greselile astea cand eram incepator ( adica in primii 2 ani de sala )

3 răspunsuri: