| AvalohAlyn a întrebat:

Spuneti-mi si mie toate campioanele romanesti la liga 1 de fotbal in decursul istoriei. Funda

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Liga_I

gasesti in pagina toate info de care ai nevoie

2 răspunsuri:
| BlitzLikeXd a răspuns:

winking Uita-te pe wikipedia

| Elisa_Ely_1995 a răspuns:

În primăvara anului 1909, se vorbea pentru prima dată despre o posibilă întrecere cu mai multe echipe din țară. Era greu, pentru că nu există un for tutelar. S-a amînat pentru vară, apoi, pentru toamnă. FRF apare în octombrie 1909, Asociațiunea Cluburilor de Fotbal, devenită, apoi, Asociațiunea Societăților Atletice din România (ASAR).

Pe data de 6 decembrie 1909 se năștea primul campionat din România, denominat Cupa ASAR. Atunci, pe un frig tăios, deși afară zîmbea soarele, Olympia și Colentina dădeau startul primului meci din campionatul românesc, pe celebrul stadion "Bolta Rece", de lângă Arcul de Triumf, provizoriu, ridicat pentru a celebra 40 de ani de domnie ai lui Carol I, meci terminat cu scorul de 2 la 1 pentru Olympia. Al doilea meci se juca pe stadionul La Șosea din Ploiești, pe data de 11 decembrie, între United Ploiești și Olympia București, cu scorul final de 3-3. Ultima partidă a Cupei ASAR, jucată la București, pe stadionul Olimpia, în data de 15 decembrie între Colentina - United Ploiești, s-a terminat cu scorul de 2-0, astfel, Olypia câștigă primul campionat românesc, iar la fel s-ar fi întâmplat și anul următor.

Ulterior, organul de conducere al activității fotbalistice devine Comisiunea de Football-Asociație din cadrul UFSR (Uniunea Federațiilor Sportive din România), care a luat ființă la 1 decembrie 1912. În 1933 s-a disputat primul meci de fotbal în nocturnă din România pe stadionul Romcomit din București.

Întrebări similare