NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Cât de sănătos mâncaţi?
Vă propun pentru vizionare şi reflectare documentarul lui Michal Siewierski "Food Choices". Filmul întreg îl puteţi găsi aici, la comentarii, postat de Sorana Popescu: http://www.facebook.com/remus.cernea/posts/1015343616715 6175
Provocăm suferinţă în masă, ca să ne îmbolnăvim, să poluăm mediul înconjurător şi să îmbogăţim corporaţiile care profită de ignoranţa noastră. Pentru cea mai inteligentă specie de pe Pământ nu părem foarte inteligenţi, nu-i aşa?
Dacă ar fi să faceţi o schimbare în dieta voastră (şi nu numai), cu ce aţi începe? (Eu una, mă gândesc serios să renunţ şi la ouă, lactate şi peşte. Nu realizam pe deplin care sunt daunele consumului lor. Dacă aveţi argumente pro şi/sau contra, aş fi curioasă să le studiez.)
Ce părere aveţi cu privire la acest subiect în general?
Dacă cineva are şi alte studii ştiinţifice legate de această temă, le poate posta aici. Mulţumesc.

844 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Mâncatul sănătos e plictisitor. Adică fără dulciuri, fast-food și sucuri acidulate, bere și orice fel de alcool? Prefer să nu. Viața e scurtă oricum, nu contează dacă ți-o mai scurtezi cu vreo 20 de ani, contează să te simți bine. Dacă nu cumva faci cancer și te chinui vreo 5 ani să mori.
Trebuie să regândesc problema. Revin.

| Otto2014 a răspuns:

Nu mananc prea sanatos, dar totusi, viata e scurta, trebuie traita, e plictisitor sa mananci doar legume, fructe etc.

| Oana92 a răspuns:

In ciuda tuturor studii eu cred ca toata antireclama asta la tot ce inseamna mancare vine din tendintele paranoice ale celor care o dezvolta.

De mii de ani oamenii consuma alimentele astea si uite ca lumea nu s-a sfarsit. Nu contest faptul ca din dorinta de a obtine bani cu galeata producatorii umfla animalele cu hormoni. Sau ca resursele sunt folosite intr-un mod stupid si multa mancare se arunca in conditiile in care in Africa se moare, la propriu, de foame Dar de la asta pana la a exagera in halul in care se exagereaza acum e cale lunga.

Ce este sanatos? Fructele, legumele, verdeturile? Pamantul pe care cresc e imbibat cu tot felul de substante, aerul e poluat, deci nici astea nu sunt sanatoase. Hai sa nu mai mancam nimic, pentru ca tot ce mancam ne afecteaza intr-un fel sau altul...

Parerea mea e ca trebuie sa mancam echilibrat. Organismul are nevoie si de lactate, oua sau peste. Secretul consta in cantitatea consumata si in combinarea alimentelor. Atat!

Si orice argument care contine expresii de genul ''să îmbogăţim corporaţiile care profită de ignoranţa noastră'' face parte dintr-o teorie a conspiratiei... Si asta il anuleaza din start.

| Fatamuntilor a răspuns:

Stiu stirea!
E GREU sa mananci vegan si nu am certitudinea ca produsele alese sunt cele mai sanatoase.
Pana si frunza de salata are nu stiu ce compusi chimici pe ea, rosiile chiar daca sunt de la taranii din piata nu mai au gustul pe care il stiu...si cred ca mai sunt exemple.
Am vazut produse cu eticheta,,ECO'', adevarat mai scumpe, dar ma gandesc cat de,, eco'' sunt?
Vorbeam cu sora mea la telefon.A gasit organe de miel din 2015, au cel putin un an....ma gandesc de cate ori au fost congelate acel aliment? Si a ramas la organele proapete chiar daca erau mai scumpe.
Daca voi avea posibiliatea voi cumpara o casa pe pamant in care sa-mi cultiv ce am nevoie.Macar stiu ce manac. Daca nu acum in viitoarea viata, sigur.

| pepy63 a răspuns:

Mananca din toate cate un pic si tine toate posturile de peste an(adica in timpul postului sa nu mananci alimente de provenienta animala)o sa vezi ca nu trebuie nici o dieta, la mine functioneaza

| J0B0MAT a răspuns:

De vreo 2, 3 ani am început să mănânc mai sănătos şi mă simt mult mai bine.Am unele perioade când mănânc însă foarte puţin sau când mănânc şi prostii gen fast food, snacksuri etc, dar nu în exces.Şi dacă mănânc o perioadă astfel de prostii, apoi m-am obişnuit să încep din nou să mănânc sănătos.La dulciuri nu pot renunţa, însă la fel, încerc să nu o dau în exces.Sucurile acidulate îmi fac rău şi beau doar foarte rar.
Mie mi se pare ideal să faci din mâncatul sănătos un stil de viaţă, dar dacă ai poftă şi de dulciuri sau alte mâncăruri mai nesănătoase din când în când, să nu te abţii de la aceste mici plăceri, însă să ştii să te controlezi şi să pui pe primul loc sănătatea.

| mihai69 a răspuns:

Nu mă uit la filme „de genul" ăla. În plus, ca să nu îmbogățesc cine știe ce companii, nu am nici cont pe FB. Bun, odată astea lămurite, să revin: dacă ai fi să mâncăm doar vegetale, eu cred că vom trăi mult mai puțin. Cât trăiește o vacă, un iepure sau un șobolan?!? Și nu mă refer la ăia crescuți pentru carne. Hai să comparăm durata lor medie de viață cu a ursului sau a maimuței - animale omnivore prin definiție.
Eu unul așa mă gândesc, natura asta n-o fi tocmai tembelă de a făcut și animale care pot mânca orice. Problema e că omul confundă adesea „orice" cu „oricât". Plus multe tâmpenii artificiale pe deasupra. Doar la astea aș renunța.

| alexandrualind a răspuns:

Maxim de sanatos mananc eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorba unora: mananci si mori, nu mananci, tot mori.

Restul e zgomot de fundal.

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Eu nu interzic neapărat, orice fel de mâncare ar fi. Însă ce recomand e să se consume cu măsură şi moderat. Se poate şi proteja planeta! Totul e să vrem!

| sublime89 a răspuns:

N-am acordat prea mare atentie acestui subiect vreodata. Am mancat tot timpul ce am avut si ce mi-a placut. Nu am cautat aproape niciodata sa vad daca ceva e sanatos sau nu, si in ce cantitate. Probabil nu a fost prea inteligent din partea mea, dar asta e adevarul. Carne nu am prea mancat pentru ca nu mi-a placut de cand ma stiu. Majoritatea preparatelor din carne nu-mi plac, dar totusi sunt unele care imi plac si le mananc cu regularitate. Asta nu a fost insa destul pentru a-i opri pe cei din familia mea sa se mire cu fiecare ocazie de lipsa mea de pofta pentru carne. laughing Unii cred ca sunt vegetarian, dar sunt departe de asa ceva, mai ales ca mananc oua si lactate de cand ma stiu, si-mi plac.

E un subiect complicat despre care nu m-am prea documentat si nu vreau sa vorbesc prostii aici. Am respectat mereu preferintele culinare ale fiecaruia, pentru ca nu stiu daca are cineva dreptul sa-i interzica cuiva ce sa manance. Fiecare mananca ce-i place. E adevarat si ca dependenta de carne a speciei umane duce la macelarirea atator animale, si asta normal ca nu arata deloc bine. Daca ar putea vedea oamenii cum sunt omorate acele animale, sunt sigur ca multora le-ar cam trece pofta de carne. Si mai e vorba si de conditiile in care traiesc inainte de a fi sacrificate. Dependenta noastra de peste de exemplu, a dus aproape la eliminarea multor specii, iar azi e aproape imposibil sa mai prinzi asa de multi pesti cum se intampla acum cateva decenii. Oamenii sunt din ce in ce mai multi, si pun o presiune tot mai mare pe mediu, iar speciile se imputineaza accelerat din cauza noastra. Ii respect pe cei care aleg sa devina vegetarieni pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme. Pe de alta parte, nu stiu sigur (pentru ca nu m-am documentat suficient) daca renuntarea la carne, oua sau lactate nu poate avea efecte negative asupra sanatatii. Stim bine ca oamenii consuma carne probabil de sute de mii de ani, si nu cred ca am fi facut-o daca n-am fi avut nevoie de ea. Am auzit o teorie cum ca omul a stimulat dezvoltarea si cresterea in dimensiuni a creierului sau tocmai prin faptul ca a mancat carne prajita (dupa ce a invatat sa foloseasca focul).

Acum cateva milenii, cand oamenii erau mult mai putini, alimentatia noastra probabil ca nu avea cum sa puna in pericol mediul (desi sunt unele indicii ca prezenta noastra a dus la extinctii in masa inca de pe atunci, cum ar fi cea a mamutului). Dar oricum, putem spune ca pe vremea aceea, Pamantul ne oferea cam tot ce aveam nevoie. Acum insa nu mai e asa. Nu cred ca e natural ca o specie sa se raspandeasca si sa se inmulteasca atat de mult precum am facut-o noi, pentru ca atunci resursele planetei sunt epuizate foarte repede, si mediul e din ce in ce mai distrus. Poate ca asta ne va forta sa ne gandim de doua ori inainte sa bagam ceva in gura, oricat de delicios ar fi. Poate ca fiecare cetatean al planetei va trebui sa faca sacrificii daca va dori ca specia noastra sa mai aiba un viitor. Si asta s-ar putea intampla chiar secolul asta. Va trebui sa gasim alternative.

O schimbare pe care as face-o eu in dieta mea ar fi sa reduc cantitatea de paine pe care o mananc. Asa m-am obisnuit de mic, si tot aud peste tot ca painea nu e sanatoasa. Am auzit ca ingrasa, dar daca ar fi sa fie 100% adevarat, atunci eu ar trebui sa fiu obez. laughing Depinde si de la organism la organism, normal. Aveam la liceu un coleg care era atat de slab. Nu cred ca am vazut persoana mai slaba decat el. Era piele si os, desi manca destul de bine, si de toate. Si bineinteles ca sunt altii care se ingrasa chiar daca mananca putin.
Sa inteleg ca tu nu mananci deloc carne, in afara de peste? Si mersi pentru film. Poate asta e o ocazie buna sa incep si eu sa mai invat cate ceva despre lucrurile astea.

NOname
| NOname explică (pentru sublime89):

Cu drag, sublime.

Da, de vreun an (cu mici scăpări) nu mai consum carne. Însă îmi permit ocazional puţină carne de peşte, plus lactate (degresate) şi ouă. În rest, consum predominant fructe şi legume crude şi mă simt mult mai bine ca înainte, când mâncam mai orice, mai sănătoasă cumva, mai liberă, mai energică.

Ştii, mă gândeam astăzi la fumători şi la fumatul pasiv, cum s-au impus nişte restricţii, pentru că era un obicei nesănătos, care îşi reflecta efectele negative şi asupra celorlalţi şi pentru că dădea dependenţă şi numai de alţi dependenţi nu avem nevoie (scopul e să mai reducem din ei, nu să-i creăm). Ne-au trebuit nişte mulţi ani, ca specie, ca s-o realizăm şi s-o punem în practică.

Şi, ca paralelă, mă gândeam la mii de ispite zilnice, la care, vrem-nu vrem, suntem expuşi la orice pas, când vine vorba de hrană - fast-food-urile şi mâncărurile şi băuturile nesănătoase în general - şi mă întrebam dacă şi când se vor impune nişte restricţii şi în privinţa lor. Cred că n-ar fi rău. Pare un următor pas firesc (pe drumul evoluţiei noastre). Căci afltel, să zicem, vrei să-ţi creşti copilul hrănindu-l sănătos, dar societatea de astăzi, din zonele urbane cel puţin, nu ţi-o permite efectiv, pentru că îţi expune copilul la mii de influenţe şi ispite, cărora ca să rezişti, trebuie să ai o voinţă de fier, ceea ce e rar caracteristic adulţilor, iar copiilor cu atât mai puţin. Cumva parcă se cere o schimbare de mentalitate şi legislaţie şi aici, un ajutor, un sprijin, creionarea direcţiei bune, nu numai beţe în roate.

| Drimmero a răspuns:

Mananc destul de ''nesanatos'', prefer mancarurile nesanatoase dar bune la miros/gust. Fireste ca mananc si ciorbe si alte mancaruri sanatoase, dar in general prefer sa bag in mine cat mai nesanatos. O viata am, de murit oricum mor, nu are rost acum sa ma bag la vreun regim!

NOname
| NOname explică (pentru Drimmero):

De unde e preconcepţia asta, că tot ce e sănătos nu poate fi şi gustos?
Ce salate îţi fac, te lingi pe degete! big grin

| Drimmero a răspuns (pentru NOname):

Ia sa vad, una pe loc, v-as ruga! Nu am zis ca ce e sanatos nu e gustos, dar parca Shaorma nu poate sa fie inlocuita cu o ciorba, de exemplu.

NOname
| NOname explică (pentru Drimmero):

E, n-ai mâncat tu ciorbe adevărate. Da' oricum, tot ce e procesat (în cazul ciorbei, fiert) nu e tocmai indicat. Când spun "sănătos" mă gândesc, mai degrabă, la crudităţi. Ştii ce combinaţii interesante se pot face, ce delicii? Totul e să-i dai drumul imaginaţiei şi să improvizezi, dar şi să ai cu ce să experimentezi, să ai de unde alege şi ce să combini (cu o varză şi un castravete nu ajungi prea departe). tongue

| sublime89 a răspuns (pentru NOname):

Carnea de peste imi place destul de mult si mie, si probabil la ea as renunta cel mai greu dintre toate preparatele din carne care-mi plac cat de cat. Daca te-ai simtit atat de bine si de schimbata in ultimul an, atunci poate ar trebui sa continui sa mananci la fel. Sau daca spui ca te gandesti serios sa renunti si la peste, lactate si oua, ai putea experimenta o scurta perioada si sa vezi daca apare vreo schimbare in starea ta, si apoi sa te decizi. Apropo de fructe, cred ca mi-ar prinde si mie bine sa mananc mai multe. Legume mananc destul de des, dar fructe nu prea.hee hee

Da, cu fumatul a fost o poveste intreaga. Pe la mijlocul secolului 20 nici nu se stia inca faptul ca fumatul are vreo legatura cu cancerul la plamani. Abia in acea perioada au inceput unii doctori si oameni de stiinta sa atraga atentia asupra acestui fapt acceptat atat de mult azi. Producatorii de tigari continuau sa faca o propaganda mincinoasa, spunand ca tigarile nu au niciun efect negativ, ba sunt chiar sanatoase. Isi faceau reclama peste tot, inclusiv in filme. Un actor nu era celebru daca nu fuma in filme prin acea perioada. Iti dai seama cati oameni au murit inainte de vreme din cauza tigarilor, si nici macar nu aveau habar. Asa cum zici si tu, e nevoie de timp ca sa se schimbe mentalitatile, si pana atunci multi oameni sufera. Legea antifumat de la noi e un pas firesc spre normalitate, si trebuia sa intre in vigoare cu mult timp in urma. Dar e mai bine mai tarziu decat niciodata, cu conditia sa fie respectata.

Ai dreptate. Putem lua ca exemplu lupta impotriva Coca Cola, despre care se stie deja ca nu e deloc o bautura sanatoasa, mai ales pentru copii. Parca prin California s-a introdus o lege cam acum vreo 10 ani, prin care e interzisa vanzarea de Cola in apropierea scolilor, tocmai pentru a-i feri pe elevi de ea. Dar asta e doar un mic pas. Ma intrebam si eu de multe ori de ce se comercializeaza in continuare mancarurile si bauturile despre care toti expertii spun ca nu sunt sanatoase. E clar ca interesele sunt economice. Toate aceste companii au o putere financiara mare, si o influenta enorma asupra pietei. Ei vor face tot ce le sta in putinta sa faca profit, fara sa le pese de sanatatea consumatorilor lor. Mentalitatile astea ar fi bine sa se schimbe, dar e foarte greu. Banul are o putere mult prea mare. Pana atunci nu avem incotro decat sa jonglam printre toate alimentele astea, si sa fim cat se poate de informati, in asa fel incat sa evitam macar cele mai daunatoare produse.

| Drimmero a răspuns (pentru NOname):

Nu prea ma omor cu asa ceva, sa fiu sincer. Dar oricand as manca si o ciorba facuta ca la carte, una care sa ma faca sa mai imi pun, asa da. Salatele imi plac, sunt foarte bune si da, ai dreptate in cazul improvizarii, dar si shaorma contine varza+ castraveti, ca o gluma pro-shaorma. Un bucatar priceput stie sa-ti faca delicii peste delicii, chiar si pentru cei mai pofticiosi si simandicosi oameni!

| RAY a răspuns:

De cand am ajuns supraponderal am fost obligat sa imi ascult ratiunea astfel ca am realizat ca dulciurile,patiseria, cofetaria, painea ma ingrasau mult, pofta de dule ma tinea intro foamete non stop, acuma manc de 2 oei pe zi inainte si de 6, 7 ori vb serios chiar si 2 kg de napolitane pe zi, ce manc? manc de toate sa spun asa legume low carb,carne de pui,de la porc mie greata,peste mie greata,manca alune,caju,nuci,seminte, rosi,cascaval,de la lapte mi greata iar,am vrut sa ma bag pe o dieta vegetariana dar iar aveam pofta de dulce si imi era foame non stop, desigur ca totul cu limita daca manci mult te ingrasi indiferent ce manci, daca manc sanatos posibil in orice caz numai ma simt asa ca inainte non stop obosit, infometat si multe alte chesti

de pamant, mediu, animale nu ma intereseaza daca am ce manca eu mie egal de toate eu sa o duc bine

NOname
| NOname explică (pentru sublime89):

Ai dreptate. Este uimitor cât de des gândim la fel. Cred că aş putea deja să-ţi votez răspunsurile pe necitite.hee hee

Eu fructe mănânc doar dimineaţa pe stomacul gol şi neamestecându-le cu nimic altceva. Am înţeles că aşa e cel mai ok (zahărul din ele apucă să aibă mai puţine efecte negative, plus digestia e mai bună) şi văd că îmi prieşte. Poţi să încerci şi tu.

| OoBunnyoO a răspuns:

Conform credintei generale din ziua de astazi, nu mananc foarte sanatos. Din punctul meu de vedere, as spune, totusi, ca da. Nu cred ca mancarea vegana este solutia. Suntem fiinte omnivore, ceea ce inseamna ca avem nevoie de substante care se gasesc in carnea animala, dar si in fructe si legume.

Din punctul meu de vedere, treaba cu hormonii este o aberatie. In ciuda tuturor acestor "hormoni" si a poluarii, media noastra de viata este mai mare decat a bunicilor nostri, a strabunicilor nostri, a strastrabunicilor nostri etc. Da, stiu cu totii avem o ruda sa o cunostinta care a trait pana la 100 de ani, insa cati altii au murit pe la 50, 60 de ani. Sunt multe studii longitudinale din care reiese ca, atat speranta, cat si calitatea de viata este mai mare decat in trecut. Da, cancerul exista, dar nu este cauzat de mancare. Cancerul exista pentru ca noi traim mai mult, ceea implica o reproducere uriasa a celulelor (comparativ cu Evul Mediu cand traiam in jur de 30, 40 de ani), ceea ce implicit mareste sansele unei erori. Iar asa apare cancerul. Evident, exista substante daunatoare precum drogurile, tutunul, alcoolul care cresc sansele reproducerii celulelor din cauza faptului ca le distrug. Dar carnea nu face lucrul asta. Iar apoi, carnea contine extrem de multe substante vitale precum vitamina B12 sau D3, precum si alti aminoacizi pe care fructele si legumele nu le contin. Sunt alte lucruri la care trebuie sa fim atenti precum cantitatea de zahar pe care o mancam, cantitatea de apa pe care o bem, calitatea carnii de peste, deoarece foarte mult peste importat contine cantitati mari de mercur etc.

Si in ultimul rand, treaba asta cu imbogatitul corporatiilor, sincera sa fiu nu vad unde este problema. Corporatiile cauta profit. Asa cum orice creatura care respira va cauta profit. Si da, vor avea miliarde de bani, dar nu vad cu ce ne afecteaza pe noi. Noi primim produsul care ne place, ei se imbogatesc. Daca tu consideri ca produsul nu merita banii sau ca nu il vrei nu te obliga corporatia sa il cumperi. Insa sa mergi pe ideea "Vreau produsul X, dar nu vreau sa dau bani pe el ca sa nu imbogatesc corporatiile", mi se pare o aberatie. Pana la urma, lumea se invarte pe baza de schimburi.

NOname
| NOname explică (pentru OoBunnyoO):

Cred că te cam grăbeşti cu unele afirmaţii, OoBunnyoO. Sunt sute de studii ştiinţifice care te contrazic.
Iată ce spune, de exemplu, doctorul Virgiliu Stroescu:
http://youtu.be/mbTzRCo24nw

NOname
| NOname explică (pentru OoBunnyoO):

Iată încă nişte studii şi argumente:
"Cum să mâncăm sănătos? - I"
http://youtu.be/n3J-2Z7BJxc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu mănânc sănătos deloc(numai prăjeli, pâine etc), totuși nu mănânc pește(nu prea îmi place) și carne în general, cel puțin... nu des.
Am citit postările lor despre veganism și chiar mă influențează și pe mine să adopt un stil de viață vegan. Cred că este mult mai sănătos, având și probleme de nutriție, nu ar strica.
O femeie mi-a spus că se simte foarte bine de când a devenit vegetariană, a mai spus că laptele face rău tenului (nu știu, ea o zis).
Propabil o să consult un nutriționist(din nou) pentru mai multe informații despre asta(consider că părerea unui specialist este importantă), pentru început thinking apoi bineînțeles ca și tine, aș reununța la ouă și lactate +carne de orice fel și apoi încep să prepar (cu ajutorul mamei) diverse mâncăruri vegane.
Da, poți trăi și fără toate acele „plăceri" care dăunează organismului big grin
Mama îmi făcuse acum ceva timp o salată super bună din : varză, zeamă de lămâie, sare, morcov și măr ras...yay love struck
No gata, că am lungit-o prea multhee hee

| MysteriousCat a răspuns:

Eu sunt la dieta, deci ma feresc de dulciuri, desi cateodata nu ma pot abtine de la ele. Daca de pe o scara de la 1 la 10 legat de cat de sanatos mananc mi-as da un 5-6. ^^

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Felicitări pentru gândire şi intenţii, Sinestra! Eşti un caz special de fericit şi mă bucur. Baftă multă în punerea planului în aplicare!

Iar apropo de pâine şi prăjeli, mai înainte mă amuzam de ideea unui vegetarian, meniul zilnic al căruia este compus din Cola şi cipsuri laughing căci există şi din aceştia...deci nu orice mod de viaţă vegetarian e neapărat şi sănătos, trebuie avut grijă.
Oricum, eşti pe drumul bun şi te felicit. Ţine-o tot aşa!

| OoBunnyoO a răspuns (pentru NOname):

Da, unele substante pot fi inlocuite. Insa ca sa poti inlocui cantiatea necesara corpului dintr-o bucata medie de carne, trebuie sa mananci cantitati exorbitante de legume si sa iei numeroase pastile. Trebuie sa fii de zece ori mai atent la dieta. Si de ce anume? Pana acum am supravietuit si am evoluat mancand carne. In al doilea rand efectul suplimentelor este destul de controversat. Unele studii sustin ca pot inlocui alimentele, altele nu. Insa cam peste tot, este sustinuta ideea ca ideal ar fi ca substantele sa fie luate din alimentatie.
Intr-o cantiate de 50 de grame de carne (portia recomandata pe zi) gasesti in jur de 25 de grame de proteine. Intr-o cantiate de tofu care este cea mai bogata sursa de proteine din alimentatia vegetariana, in 50 de grame gasesti in jur de 7 grame de proteine. Cu o dieta vegetariana trebuie sa mananci cantitati de doua, trei ori mai mari pentru a acoperi toti nutrientii dintr-o dieta normala.

De asemenea, majoritatea studiilor arata ca exista diferente foarte mici intre vegetarienii bine educati si consumatorii de carne bine educati.

http://journals.cambridge.org/......ayAbstract

In al doilea rand, mancarea vegetariana sau vegana este asociata cu depresia, anxietatea si insomnia, in mare parte pentru ca nu ofera triptofan. Triptofanul este un aminoacid gasit in carnea alba si este asociat cu productia de seratonina si melatonina. In momentul in care nu este prezent in corpul nostru, proteinele nu mai sunt sintentizate, iar hormonii nu mai sunt produsi.

http://journals.cambridge.org/......wnload.php

http://skemman.is/en/item/view/1946/22496

Singurul beneficiu adus de mancarea vegetariana este faptul ca grasimea corporala si colesterolul este mai mic. Insa, cu o dieta echilibrata si cu un stil de viata activ, consumul de carne, mai ales cea alba, nu are niciun efect negativ.

De fapt, carnea rosie este singura asociata cu riscul de cancer, iar asta, daca este consumata in cantitati mari. Asa cum este sustinut si in videoul postat de tine. Insa, chiar si asa, se pare ca studiile sustin ca majoritatea rezultatelor nu sunt suficient de consistente pentru a asocia carnea rosie si cresterea riscului de cancer. Singurul caz in care cele doua au fost asociate este cel in care consumul de carne rosie este extrem de mare.

http://onlinelibrary.wiley.com/......%3E3.0.CO; 2-S/full

Per total, dieta vegetariana sau vegana ofera extrem de putine beneficii, comparativ cu o dieta care contine carne intr-o masura echilibrata. Si dieta vegetariana, neechilibrata va veni cu aceeasi varietate de probleme de sanatate, daca nu si mai multe decat o dieta bogata in carne. Iar in mod normal vine la pachet cu mult efort inutil si destule riscuri (in cazul in care se fac greseli de calcul in cazul dozajelor de suplimente sau de alimente).

NOname
| NOname explică (pentru OoBunnyoO):

Iar afirmaţii categorice, exagerate şi nefondate... Parcă nici nu ai urmărit interviurile postate de mine.

Se pare că omul, mai adaptabil şi inventiv din fire, când vrea ceva - în cazul de faţă, să mănânce cadavre de animale, parazitându-le existenţa (asta aşa, ca o privire de ansamblu mai realistă) - îşi caută tot fel de scuze, ca să primească ceea ce vrea şi să se convingă că e bine. Iar când vrea să renunţe la un obicei prost, la fel, poate să găsească mii de argumente, care să-l motiveze.
În fine, nu spun că e neapărat greşit felul tău de a gândi aceste lucruri, dar, eu una, nu sunt de acord cu el.