| SaveTheNature a întrebat:

Daca pe majoritatea oamenilor ii enerveaza,(deranjeaza)- prostia, conform raspunsurilor unei intrebari anterioare.
Atunci ce intelegeti prin prostie? Definiti prostia in viziunea voastra.

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Singura prostie la om este de a face rau intentionat si gratuit, de fapt asta este tot ce deosebeste prostia de greseala.

| realitatea0101 a răspuns (pentru harciog):

"A face rau intentionat si gratuit", NU este singura prostie, deoarece majoritatea prostilor fac rau fara sa stie ca fac rau (nu sunt constienti de gravitatea faptelor lor), ba chiar multi fac rau crezand ca fac bine (prostii bine intentionati).
Adevarul este ca oamenii insuficient educati sunt cei mai prosti (ei nu se cunosc nici pe ei, nici lumea in care traiesc, fiind sclavii instinctelor si viciilor/dependentelor).
Asa cum am mai spus, o buna educatie comportamentala si cunoasterea/invatatura (stiinta) il fac pe om mai putin prost.
Astfel, foarte prosti sunt si cei invidiosi, increzuti, materialisti, nesimtiti, violenti etc.
Am putea discuta la nesfarsit pe acest subiect, dar inchei cu vorbele lui Einstein:
"Doar prostia si universul sunt infinite, iar despre univers nu sunt atat de sigur".
Sarbatori fericite si la cat mai putini prosti!

| harciog a răspuns (pentru realitatea0101):

Ma scuza ca tocmai acum ti-am citit raspunsul si ca-ti spun ca nu pot fi de acord cu el.Aia care fac rau si nu stiu nu intra in categoria celor care fac rau intentionat pentru ca, singura ai spus, sint inconstienti.Sint "nevinovati"."Oamenii insuficient educati sint cei mai prosti"daca preferi ipocrizia.Eu unul prefer sinceritatea si nu ascunzisul dupa un anumit cod al bunelor maniere.Te-ai uitat un pic in tine sa vezi ce de-a prostie debordeaza.Eu o fac permanent si chiar ma mira de unde dreaku mai izvoraste.Sa stii ca Einstein avea dreptate dar cred ca tot ca raspunsul cistigator definea si el prostia.

| realitatea0101 a răspuns (pentru harciog):

Cred ca dumneavoastra n-ati citit cu atentie mesajele mele. Raul, facut intentionat sau nu tot rau este (altfel spus, toti care fac rau sunt prosti), iar minciuna (ipocrizia) apartine prostilor lasi.
Nu se ascunde nimic rau in spatele educatiei, prin aceasta intelegand informatia utila (cinste, respect... intre oameni si cunoasterea / stiinta), nici vorba de prefacatoria bogatilor care se considera culti si deosebiti practicand sclifositi anumite "maniere", care sa le dovedeasca apartenenta la haita denumita culmea "lumea buna" / "inalta societate".
Toti acei bogati orgoliosi, care se cred "lumea buna"... au mare lipsa de informatie utila (educatie); de aceea au viciul banilor/averilor si nu pretuiesc suficient stiinta, dreptatea, cinstea...
Cat priveste raspunsul castigator la orice intrebare pe acest site, totdeauna el are un grad de subiectivitate, din partea celui care-l alege (cel care a pus intrebarea), astfel ca importante sunt toate raspunsurile pentru a se forma o parere cat mai apropiata de realitate (chiar daca unele sunt in mare parte gresite, pentru cunoscatori; sa fim optimisti, vorba proverbului: "cele bune sa se adune, cele rele sa se spele").
La multi ani!

| harciog a răspuns (pentru realitatea0101):

Iar ne intelegem de-a-ndoaselea.Ai auzit la mine de om bogat sau sarac, de lume buna sau rea? Iar singurul lucru care m-a facut sa cred ca Einstein tot asta credea despre prostie, este ca a facut acea afirmatie dupa ce a fost lansata prima bomba atomica asupra Hirosimii.

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| carpediem a răspuns:

E greu de dat o astfel de definitie, totusi cel mai suparator e cand vezi ca cineva face acelasi lucru si asteapta raspunsuri diferite. Sau face o actiune aleasa aleatoriu, fara nici un discernamant, iar apoi sa o intrebi de ce a ales asa si spune ca nu stie.

| AlxMro a răspuns:

Era o vorba : "Gresesti odata, se intampla, gresesti la fel de doua ori trecem cu vederea dar gresesti la fel si a treia oara deja esti prost"Cum am spus si intrebarea anterioara pusa de tine prostia(in sensul ca nu ai habar de nimic, nu te duce capu) imbinata cu idiotenia este combinatia tot mai des intalnita, pe zi ce trece vad mai multe specimene ceea ce este cu adevarat enervant.

| AlinaaAli a răspuns:

Dupa cum bine stim,fiecare avem un gram de inteligenta(asa se spune,cu toate ca am ajuns la concluzi ca unii nu au deloc dar oh go on ) cum spuneam,cu totii avem un gram de inteligenta dar avem si un gram de prostie!
a fi prost nu inseamna a lua unele decizi gresite,crezand ca sunt bune(bineinteles daca asta nu se repeta zi de zi)
nu prea am inteles eu niciodta cuvantul asta"prost" pentru ca la un momentdat fiecare face o greseala si indiferent cat d mica e esti catalogat drept prost,ceea ce nu mi se pare normal!
cred ca prosti e atunci cand sunt mai multi la un loc si fac exact ce face guvernul nostru ca sa iti dau si un mic exemplu,uita-te cat sunt acolo in guuvern si nu reusesc sa fac nimic bun si nimic care sa ne ajute! cu toate ca ce se intampla acolo se numeste si hotie, egoism, cred ca totusi e si un picutz de prostie pentru ca nu sunt in stare de nimic!

| MâţulMov a răspuns:

Am mai explicat o data.

| 1fluturas a răspuns:

Fiecare din noi e prost in ochii a cel putin unuia din lista noastra de cunostinte.
Prin prostie inteleg ansamblu de fapte, vorbe, manifestari, comportamente, exprimari ale unui caracter, care in viziunea unui observator extern, nu corespunde cu viziunile sale asupra vietii.

| realitatea0101 a răspuns:

Prostia este lipsa informatiei utile.
Informatia utila cuprinde atat educatia comportamentala cat si cunoasterea/stiinta.

Orice om devine cu atat mai bun (mai putin prost), cu cat are mai multa educatie, putand face mult bine pentru el si pentru ceilalti, ca o celula in cadrul unui organism.

Asadar, noi n-ar trebui sa mai luptam unii impotriva celorlalti, ci doar impotriva lipsei noastre de informatie utila (educatie si cunoastere).

Daca oamenii, pe parcursul istoriei, nu si-ar fi consumat energia si timpul facand lucruri inutile si daunatoare (razboaie, vicii, actiuni prostesti), ci pentru a dobandi cat mai rapid informatia utila (educatia comportamentala si cunoasterea/invatatura), ei ar fi rezolvat mai de mult bolile, infractionalitatea, problema hranei, a energiei etc. precum si "tineretea fara batranete", iar astazi am fi colonizat deja cel putin galaxia noastra.

De asemenea, sa nu uitam ca este mai usor sa ramai animal (prost) decat sa devii OM (bun/destept/civilizat...) si ca "prostia este cauza tuturor relelor si neajunsurilor" (mai multe explicatii aici):
http://www.TPU.ro/go-to-answer/6247123/

Întrebări similare