anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce oare in ziua de azi nu se mai pune deloc accentul pe calitate? Credeti ca principalul factor al acestei probleme sunt problemele financiare?

16 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Cred ca problemele financiare sunt doar cateva din cauze. De obicei produsele de proasta calitate au o reclama mai buna tocmai pentru a ascunde neregulile si au tot felul de oferte happy

| SaveTheNature a răspuns:

Calitatea produselor scade cu cat un stat este mai capitalist. Asadar cu cat se pune mai mult accent pe bani si situatie economica, cu atat produsele sunt realizate mai mult in masa, si implicit, fortat si de proasta calitate..Capitalismul e cauza principala a calitatii proaste a produselor. Bunicii nostri aveau un cutit, bun pe care il foloseau toata viata cu grija. In timpul nostru folosesti 30 de cutite intro viata care-si fac treaba BINE 1 an 2.

| darrio2007 a răspuns:

Este o politica de marketing. Daca faci un lucru, durabil in timp, scad vanzarile.Pentru ca acel obiect te tine mult.Si nu mergi prea curand sa iti iei altul.Dar daca tine 4-5 ani(de exemplu), trebuie inlocuit.Deci te duci iar sa cumperi acel obiect.Creste vanzarea firmei respective.

| Mădă0611 a răspuns:

Un produs de calitate cere materii prime de calitate, iar astea costa; oamenii mai bine dau la fiecare 3 luni 25 de lei pe o pereche de adidasi decat 200 la 2 ani, desi e vorba de aceeasi suma de bani pe aceeasi perioada de timp.
M-am uitat printre raspunsuri si tin sa precizez ca firmele care se respecta nu apeleaza la astfel de siretlicuri, "sa-l fac de proasta calitate ca la anul sa vina iar", ca n-o sa mai vina, decat daca nu are alta optiune, si asta explica proasta calitate si probabil pretul mare, lipsa concurentei, nu e nevoie de vreo smecherie, in schimb, daca faci un produs de calitate, o sa castigi clienti si o sa-i pastrezi pe cei existenti deja, oamenii trebuie sa inteleaga vorba aceea "sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine", amintita de RoxettaRoksi, doar asa cei care profita de naivitatea lor o sa dispara de pe piata si raman doar cei care merita, concurenta dintre ei o sa duca la cresterea calitatii si scaderea preturilor, daca nu ajunge tva-ul 100%. laughing

| horia2012 a răspuns:

Te inseli. Se pune accent pe calitate in toate domeniile. Dar trebuie sa ai si bani sa-ti permiti sa cumperi produse de calitate sau servicii de calitate.
- Nu confunda un produs de calitate facut (asamblat) in oricare parte a lumii cu un produs contrafacut (imitatie). Oamenii vorbesc ca "gura lumii e sloboda" dar tu crezi ca firma "Samsung" care produce telefoane mobile si in alte tari, si-ar da acceptul daca acea fabrica nu asambleaza produse Samsung la calitatea impusa?
-Noi producem Logan si in Maroc.Asta inseamna ca daca cineva din Spania sau Portugalia isi cumpara un Logan fabricat in Maroc e prost pentru ca nu e original din Romania?

| KodrutZ a răspuns (pentru horia2012):

Complet eronat. Un singur exemplu - prostiile alea de Beats by negrotei tzup-tzupist vs Koss. Calitatea nu costa intotdeauna cu mult mai mult decit "chinezariile", doar ca are adaos mai mic si pe la noi fix de aia nu prea gasesti. La o adica, "comersantilor" le convine mult mai mult sa iti vinda o tinichea de 20 RON la care au 15 RON adaos in fiecare an in loc de una de 250 RON la care au 50 RON adaos, insa o data la 10 ani.
P.S. Noi nu producem nici un Logan pe nicaieri. Renault produce Logan. Faptul ca Dacia are angajati in Romania si a fost pastrata ca brand nu o face sa ramina firma romaneasca, la fel cum nici ciocolata Poiana nu mai e romaneasca decit cu numele (documenteaza-te un pic daca nu ti se pare cunoscuta povestea Poiana).

| horia2012 a răspuns (pentru KodrutZ):

Cunosc povestea, am avut si eu o mica scapare. OK.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da! Cred ca principalul factor este problema financiara.Dar ar mai fi si faptul ca unele marfuri de exemplu sunt fake cand pe ambalaj sunt originale.Magazinele de exemplu, market-ele sunt pline de lucruri false iar pe mabalaj scrie ca sunt chinezesti. Unde te duci, chiar daca vrei sa cumperi ceva original, dau banu multi si iei teapa.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Pentru ca nu se mai produc lucruri de calitate. Nimeni n-are interesul sa-ti cumperi un frigider si sa te tina 20 de ani (ca ar da faliment firma de electrocasnice). Principiu asta se aplica pentru orice. Ba mai mult, au plusat si au reusit sa faca omanii sa se plictiseasca da unele obiecte functionale (doar findca nu mai sunt la moda), sa le vanda si sa-si cumpere unele noi.
Traim intr-o societate de consum care se bazeaza pe circuitul banilor in scopul obtinerii de profit.

| Peaches a răspuns:

Englezul spune "sunt prea sarac ca sa cumpar lucruri ieftine". Chestia e ca la noi chiar si lucurile scumpe nu sunt de buna calitate. Cred ca si moda are o mare influenta. Fetele dau o groaza de bani pe lucruri care sunt la moda azi si maine nu le mai poarta pentru ca s-au demodat. La telefoane e aceeasi chestie.La TV la fel. Nu cred ca factorul financiar e problema ci dorinta noastra de a ne da mari pornita, probabil, din teama noastra de a nu rade prietenii de noi.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Ce inseamna calitate? iphone, Samsung, adidas, nike, beats by dre, coco chanel?
asta nu e calitate, astea-s fite. poti gasi produse de 10 ori mai ieftine si la fel de bune.
eu nu am vazut sa nu se mai puna accent pe calitate, e de la om la om...

| Swan39 a răspuns:

Te referi la diverse produse sau la servicii? Dacă e vorba de ultima, cel puţin în România (dar nu numai), e clar că nu se pune accentul pe calitate. Nu sunt mulţi cei care s-au angajat în a face o anumită treabă şi o fac aşa cum trebuie. Asta e din cauza lipsei de educaţie, care a adus la indiferenţă, nepăsare, lene, incompetenţă, egoism... De asta nu merg lucrurile bine în ţara asta. Totul porneşte de la educaţie.

| xFlorin a răspuns:

Si asta cu problemele financiare.dar sunt multe lucruri foarte scumpe dar nu sunt bune.Bafta.

| OmuCuBasca a răspuns:

Pentru o adevarata calitate materiala trebuie sa fii bogat financiar, iar pentru calitatea de om trebuie doar sa gandesti.

| Sebastian2014 a răspuns:

Eu cred ca nu, nu problemele financiare sunt problema, cred ca problema e graba:toata lumea se grabeste, se grabeste sa produca cat mai mult sa livreze cat de repede, facand deseori rabat de la calitate.

| R0VER a răspuns:

Da, criza financiara a tras dupa ea tot! am facut multe sapaturi pe net, pe tema asta - si am ajuns la concluzia ca totul e provocat. totul se face prin corporatii si (prin) banci. pentru ca bancile se bazeaza pe sistemul indatorarii. daca o piscina pe care ai umplut-o cu apa n-o mai alimentezi si desfaci scurgerea, ce urmeaza - se stie. procesul scurgerii lichiditatilor in lume are loc la fel - incet, dar sigur - in corporatii si banci si problema nu e atat directionarea lor prin mecanisme financiare catre acestia, ci ca e un proces mai mult unirectional, mai mult inspre banci si corporatii decat inspre populatie. si asta - la nivel global.
multi dintre noi credem ca nu e adevarat; ca e un proces ce se poate redresa; e cat se poate de fals! nu o afirm de la mine, ci daca stai si cauti pe net, sunt surse la greu, si ce e mai ingrijorator, ca incep tot mai mult sa vorbeasca si surse acreditate, din mass-media (care pana acum, pastrau tacerea!). acest proces al directionarii lichiditatilor (de ce aproape totul lucreaza prin cecuri, nu lichiditati, la nivel inalt!?) se indreapta mai mult si mai rapid in directia lor, decat inspre populatie; aceste lichiditati monetare, scurgandu-se constant (prin proceduri economico-financiar bancare care ne depasesc) mai mult inspre ei decat inspre noi, restul lumii.
si de aici porneste si subiectul elitelor, dar deja e o alta tema.
calitatea asadar e determinata tocmai de aceasta scurgere de capital inspre banci - lucru care loveste in populatie prin exterminarea locurilor de munca - de aici saracire - iar din asta, scaderea calitatii. si stai! inca acum nu e atat de vizibil, sa vezi pentru generatia ce vine!