Întrebare recomandată | Gass93sv a întrebat:

De ce perpetum mobile nu e posibil?

Răspuns Câştigător
| AlecsRvaSpunePa a răspuns:

Este posibil in teorie.In definitie un perpetum mobile este un automotor. Odata pornit se autosustine si nu se opreste niciodata.Acuma ia-o logic : un motor are componente in miscare, acele componente sunt supuse uzurii in timp.Chiar daca ai gasi o sursa de energie autoregenerabila nu ai avea materialele care sa te ajute in acest sens.Cel mai banal exemplu de perpetum mobile este o moara. care odata ce a prins un val de apa se va rotii incontinu.Pana nu mai e apa sau pana cedeaza mecanismul.secretul este sa dezvolti un mecanism construit cu materiale care nu au contact fizic intre ele. Tehnologie Maglev ar putea fi cea care va da startul industriei automotoarelor.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru Gass93sv):

Da.Dar bobina din interiorul dinamului in timp se va magnetiza si va devenii inutilizabila.Crede-ma ca am fost "filmat" impreuna cu tatal meu, acum 4-5 ani sa facem un perpetum mobile, tatal meu fiind electronist de meserie.Si am ajuns la concluzia ca orice ai face e doar temporar folosindu-te de tehnologie actuala la indemana.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru Gass93sv):

Am incercat sa facem un pendul newtonian care are ca sursa de energie levitatia acustica.E simplu atata timp cat ai un pendul de la giftshop si un subwoofer bun.Problema a fost ca trebuia sa gasim exact frecventa pe care metalul din care era facut pendulul sa vibreze in timpi inversi proportional cu undele acustice.Cand am reusit asta s-a rupt panza de la subwoofer.Cand am pus alta panza nu avea aceeasi densitate si nu am mai gasit frecventa potrivita.Ne-am invartit intr-un cerc pana ne-am crizat si am lasat-o balta.Nu exista nici un material cunoscut care prin frecare sa nu fie supus uzurii in timp, nici macar zirconiul cubic sau diamantul.Acum, teoretic, pentru ca nu am posibilitatiile financiare sa fac asa ceva, ar fi posibil daca ai folosii un metal reactiv, cum ar fi paladiul care rezoneaza pe orice frecventa mai joasa de 56Hz. Fara levitatie magnetica sau acustica nu este posibil un automotor nici macar in teoreie deorece nu s-a descoperit materialul indestructibil.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru Gass93sv):

Ideea a mers, in teorie.Doar ca ne-a lipsit rabdarea necesara.Si chiar daca am fi reusit, era pe jumate automotor deorece facea pendulul sa se miste incontinu, dar sursa de energie a subwooferului era tot priza.Perpetum mobile nu trebuie sa depinda de nici un lucru exterior. Odata ce ai apasat pe ON trebuie sa mearga de la sine pentru o perioada nelimitata de timp.Nu pe sistemul se strica, reparam.Pentru ca ala nu mai este un perpetum mobile

| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru Gass93sv):

Da, e corect.Dar te rog intelege-ma ca acel sistem nu poate fii numit automotor.Ar fii o masina care ar merge fara conbustibil si asta ar revolutiona lumea, dar definitia unui perpetum mobile este insusi perfectiunea mecanica pe care din pacate nu o putem atinge.Cel putin deocamdata.

Răspuns utilizator avertizat
| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru Gass93sv):

Ideea cu magnetii este una foarte buna.Problema este ca magnetii in 25 de ani nu mai sunt magneti.Ar trebuii sa folosesti superconductori raciti cu nitrogen lichid.Iar ca randamentul sa fie acceptabil ar trebui sa implementezi un sistem transformator-condensator-baterie.Problema aici este ca bateriile cunoscute sunt pe lithiu ion sau au un amestec de zinc si compusi chimici caustici, care in timp ar degrada sistemul. Teoria e frumoasa.La fel si speculatia.Perfectiunea sistemului o poti atinge in momentul in care energia transmisa si are nici un fel de pierderi pe circuit.Aici intervin superconductorii.Dar de unde iei cantitatea de nitrogen care sa raceasca continu?

Răspuns utilizator avertizat
| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru matrix100):

Da, este exact ce vorbeam noi aici.Doar ca magnetii au o limita de viata.Ai nevoie de superconductori.

Răspuns utilizator avertizat
29 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Google principiile termodinamicii.

| relian a răspuns:

Atomii sint un ptu spui, se misca intruna, niciodata nu se vor opri, unde mai pui ca nu le da nimeni energie.Galaxiile sint perpetum mobile, se vor misca la infinit atita timp cit se deplaseaza prin vid.Deci perpetum mobile exista in univers, acum ca nu putem noi realiza aici pe pamint asta e alta poveste. Orine ar ajunge undeva in afara galaxiei si ar arunca ceva, acel ceva se va duce la infinit, deci perpetum mobile.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Pentru ca dpdv fizic nu este posibil sa ai miscare fara o sursa de energie care sa intervina macar periodic daca nu in permamenta.

| mont a răspuns:

Pentru ca stinta in prezent nu a gasit vreo modalitate prin care sa poata produce unul. Dar asta nu inseamna ca nici nu se va descoperi niciodata. Spre exemplu in urma cu 2 secole o teorie a fizicii spunea si ca nici un obiect sau corp facut de om mai greu decat aerul nu poate zbura, lucru infirmat odata cu inventarea primelor avioane, elicoptere, baloane zburatoare dirijabile.

Răspuns utilizator avertizat
| zick a răspuns:

Este posibil dar trebuie o incarcare de electricitate si descarcare foarte mare si puterea de 1000w dar 50%posibil ca o sa explodeze
dar dupa teorie este imposibil
Bafta