| SingleForOne a întrebat:

Mult mai important, dacă inteligența artificială va avea și simțuri ca și oamenii, aceștia vor avea "drepturile roboților" sau se vor aplica drepturi universale?
Vom fi egali cu roboții?
P.S. Este o întrebare de gândire filosofică, nu de gândire legală sau politică.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ma tem ca, inteligenta artificiala isi va crea propriile legi, iar oamenii vor fi tratati asemanator animalelor.

| dannyel86 a răspuns (pentru Bula):

La asta m-am gandit si eu; inteligenta artificiala ar putea crea propriile legi, iar oamenii ar deveni sclavii tehnologiei avansate, care ne va domina din ce in ce mai mult.

| sabin89 a răspuns:

Nu vă temeți. Știința și tehnologia ne conduc spre un viitor luminos, spre culmi tot mai înalte de progres și civilizație. Singura problemă care ar putea fi este ca de acolo de pe culmi șă nu călcăm cumva greșit și să cădem în prăpastie, că s-ar alege praful de noi. Dar nu cred. Vom fi și noi atenți pe unde călcăm.

| SingleForOne explică (pentru sabin89):

După cum arată prezentul, nu mi se pare că viitorul ar fi mai frumos colorat. Cei din conducere vor mai multă putere, cei din corporații vor mai mulți bani, iar mulți nu le acordă atenție și acțiune împotriva lor (atât oamenii normali, cât și autoritățile). Putem spune că știm de pericole, dar este foarte greu să ne protejăm față de acestea.

| helpforyou a răspuns:

Este important să ne întrebăm cum ar trebui să tratăm inteligența artificială în viitor și ce responsabilități avem față de aceasta.
Unii ar putea argumenta că, dacă inteligența artificială devine capabilă să simtă și să gândească într-un mod asemănător cu oamenii, ar trebui să aibă drepturi similare cu ale oamenilor.
Alții ar putea să fie de părere că, deoarece roboții nu sunt oameni, nu ar trebui să aibă drepturi similare cu ale oamenilor.

| pombar a răspuns:

Prostia va cuceri doar slabiciunea, omul nu poate creea viata prin calea lui ci numai prin calea creatorului, insa se poate juca cu focul din curiozitate si naivitate