| Inginerie a întrebat:

Sarea de bucatarie (NaCI) atinge punctul de topire la 801°C! De ce?

Răspuns Câştigător
| anad a răspuns:

"Structura stabilă a ionilor
în cazuri extreme, un atom poate dobândi electronii altui atom. în acest mod se obţin un ion cu sarcină pozitivă şi altui cu sarcină negativă. Forţa de atracţie dintre ei este foarte mare datorită încărcăturii cu sarcini opuse, iar aceştia formeaza o structura ionică. Structurile ionice sunt foarte stabile, iar compuşii ionici (sarea de bucătărie, de exemplu) prezintă de obicei puncte de topire mai ridicate "...
http://informatiitehnice.com/......r-chimice/

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Pt ca sarea este un compus care are in componenta sa elemente metalice, ca urmare legaturile care se formeaza sint puternice si este nevoie de cantitati mari de energie pentru a rupe aceste legaturi.

| Maxim96 a răspuns:

Ca e legatura trainica!

Întrebări similare