Tare aș fi curios să știu cum erai și ce făceai tu la 15 ani, Flav. Că eu, din câte îmi amintesc, eram un ciutan pezevenchi, ignorant, care visa numai fotbal, bere și combinații. Nu-mi stătea gândul la filosofii și alte prosteli. Jelli e pe calea cea bună, îți spun eu, e doar la vârsta confuziei. Dar e isteață, o scoate la capăt. Și nu-i fac lobby, probabil ai văzut de câte ori i-am atras atenția și am criticat-o. Dar adu-ți aminte, are 15 ani.
"Tratează oamenii așa cum vrei tu să fii tratat" sau "ce ție nu-ți place, altuia nu-i face" se referă mai mult la răul pe care nu e bine să-l împrăștii, dacă nu ești dispus să-l și primești.
Și da, sunt de acord cu acest mod de gândire.
Nu poți să pretinzi respect, dacă nu știi să-l și oferi.
De cele mai multe ori culegi ceea ce ai semănat.
"Tratează oamenii așa cum vrei tu să fii tratat" este un proverb specific, nu general. Este mai bine sa tratezi oamenii bine preventiv, sa nu ajungi in locul lor. Deci mai general era sa fie asa: "trateaza oamenii atat de bine incat sa nu te imbolnaveasca si pe tine".
La cealalta zicala, "ce ție nu-ți place, altuia nu-i face", aceiasi specificitate apare. Daca esti, sa zicem, dentist, ii repari pacientului plombele desi tu ai gura fara nici o carie, of course! Deci tot la zicala mea cu lucratura preventiva ajungem.
Cat despre cules si semanat, agricultorii romani te contrazic drastic: de cele mai multe ori nu mai culegi nimic din ce ai semanat, independent de vointa ta. Tu nu vezi ce furtuna e pe-afara?!
Asa este.Ca sa primesti trebuie mai intai sa oferi. Vrei sa primesti un zambet? Ofera un zambet. Vrei sa primesti respect? Mai intai respecta.
Chiar ramin uimit la cite aplicatii recurgi.Parerea mea este ca trebuie sa traiesti pur si simplu fara sa gindesti in prealabil cum te vei purta.Tot ce spui in prima parte mi se pare ipocrizie pur si simplu din interesul de a se purta lumea frumos cu tine. Pina la urma cred ca ai sa dai la pace cu domnu Flav.
Auzi, harciogule, mereu am avut impresia ca noi ne cunoastem in realitate. Daca tot ma judeci asa bine, ma gandesc ca ma cunosti. Asa-i? S-ar putea sa ai dreptate cu ipocrizia.
Naiba mai stie Jeli? Uneori mi se pare lumea mica, alteori mi se pare mare...
Aha. Mai ales ca suntem si pe internet... Totul e posibil.
Ma distreaza sincer contrazicerile dintre voi.Parca ar anunta un nou inceput; de bataie sau de intelegere dar ma rog, un inceput.
Da, si eu sunt curioasa. Ma intreb cum se va termina povestea Jelli-Flav. Chiar unii faceau misto de mine pe mess ceva de tip: ''il iei in casatorie pe Flav?''. Oare o sa fim certati toata viata virtuala sau ne impacam?
Timpul decide domnisoara, timpul decide.
Timpul si atitudinea.
Jelli, cateva vorbe am sa-ti zic scurte: te tratez asa cum tu ai dorit sa fii tratata.
Si eu am o scurta povestioara sa iti spun. De fapt e mai lunga, dar nu stiu daca te intereseaza. Ma rog. La mine in scoala, m-am purtat mereu frumos, ii ajutam la teme pe colegi, le dadeam mereu ce voiau de la mine, paream calma si saritoare etc.in speranta ca si ei ma vor trata la fel. Si cand le-am cerut ajutorul, vax albina, nu au vrut sa imi dea nimic. Nu ca nu aveau, dar nu au vrut sa imi imparta, mi-au si zis. M-am ales si cu cativa pumni, injuraturi si alte chestii umilitoare pana cand nu am mai rezistat si am spus tot mamei. Ea mi-a spus ca ei m-au luat de proasta si cred ca am dreptate. Ce zici de asta?
Ce-i asta? Oda? Elogiu? Satira?
Ce varsta ai tu? 15? Parca vorbesc c-un tanc de 3-4 ani. Ce-i cu povestioara de mai sus? Crezi ca eu-s preot sa-ti zic cum sa te comporti? Sau frate-tu mai mare? Tu ai probleme mari de comportament, iar in tentativele tale de-a parveni, cazi in ipocrizie sidezgust.
Auzi, dar de injuraturile de pe blog, mama ta ce zice?
A zis ca m-am dat in spectacol ca ultima pitipoanca cu blogul. Pai, tu ma urmaresti si ma atentionezi la fiecare greseala, asa ca ai putea sa imi spui si cum ma comport.
Cu siguranta nu-mi faceam blog-uri si injuram ca la usa cortului, cu siguranta nu linguseam pe altii intr-un mod penibil in care o face ea. Eu am observat cand te-ai mai luat de ea, dar eu am incetat s-o mai indrept, cand i-am vazut latura ''perversa''. Una zice, alta face, iar pentru mine astfel de persoane sunt zero.
Da, are 15 ani. La 15 ani ai buletin, esti deja mare. Si mie-mi statea capul la fotbal, bere si combinatii de cartier, dar incercam sa fiu EU, nu sa ma dau altcineva.
Educ-o tu, GenOm, si cand voi vedea ca Jelli, cea care a venit pe site, este aceeasi, voi fi primul care voi spune. Fii sigur de asta. Dar am mai avut discutia asta pe site si acum cateva luni si degeaba. Here we go again. Zicala ''branza buna in burduf de caine'' cam pica. Degeaba incerci sa schimbi ceva, daca samanta nu e buna.
Pe cine am lingusit? Intelege ca eu il admir pe Teo si nu il lingusesc. Asa imi exprim eu admiratia fata de el. Este un baiat foarte matur si inteligent, dar nu asta conteaza.
"M-am ales si cu cativa pumni, injuraturi si alte chestii umilitoare"
E bine ca le-ai incasat, doar asa vezi realitatea in care traiesti si nu cu zicale citite, framantate de de unii care mai toata viata a stat la masa de scris si a conceput vorbe sfintite intre patru pereti. Trebuie sa te adaptezi mediului in care te invarti, acolo unde un sut in fund te poate arunca in groapa sau daca stii sa-l primesti si esti flexibila vei sarii peste ea. Ai ales cea mai proasta varianta asteptand recunostinta. Mama ta a avut dreptate, nu tu, -"cred ca am avut dreptate".
Atâta timp cât ea primește critici și din stânga și din dreapta, de la atâtea persoane, plus că-s convins că are parte de ele și în viața reală, critici care-s acompaniate și de diferite sfaturi, care se bat cap în cap, că, deh, persoana și sfatul, e și normal ca fata să se simtă presată și confuză. Când eu îi spun că nu e bine, tu la fel, Dumnezău la fel, Prometeu așijderea, și fiecare vine cu sfatul vieții, așa cum consideră el, după experiența și mintea lui, și ea trebuie să culeagă, o punem în fața unei situații grele, chiar imposibile. Ea încearcă (privește cazul de față, ca și întrebarea pe care a pus-o data trecută, legată de cunoaștere), dar apoi se izbește din nou de vorbe, cum că ar încerca să pară matură, doar ca să intre unora în grații. Uneori cred că lumea pe aici o critică doar pentru că e Jelli, orice ar zice. Eu tot ce văd cu întrebările astea sunt un strigăt de ajutor și tot ce primește sunt pumni în gură, înmănușați în vorbe abrazive: "asta nu e bine, aia nu e bine".
Bai Genoame "care visa numai fotbal, bere și combinații" dar la gagici nu-ti era gandul mă sau iti era frica ca te musca pasarica?
Credeam că nici nu mai trebuie pomenită, se auto-include.
Am mai auzit strigatele astea ale ei, dupa care a nascut un blog cu injuraturi.
Sa-l ia exemplu pe Dumnezeu, ca sunt pe la aceeasi varsta, (cu 2-3 ani mai mare) dar este o mare diferenta intre ei.
Da, cand bunica-sa i-a zis ca nu e bine, i-a trantit o palma, cand cineva nu i-a placut de pe aici, i-a trantit un blog cu injuraturi, cand sora ei tipa la ea, probabil o loveste si pe ea, cand cineva se leaga de ea aici, ori o da la intors si incepe s-o faca pe mirosinita, ori se trezeste s-o faca pe ironica. Acum, inteleg c-a mai trait umilinte si pe la scoala. De ce nu ma mira? Problema este la ea, nu la noi, cei ce-o incojuram. Ma enervez acum si-mi iau arhiva de mesaje cu ea, de pe TPU, sa arat ce/cum a zis, si ce/cum a facut. Are 15 ANI, nu are 7 ANI!
Daca-mi aduc bine aminte, cand erai nervoasa pe el, din diverse motive, i-ai zis sa se duca dracului. Am dreptate? Atunci asa iti exprimai admiratia?
Observi unde-ti e caracterul?
Personal, cred că mulți au exagerat cu reacțiile privitoare la întâmplarea cu bunică-sa. Nu zic că a fost în regulă că a pocnit-o, dar, după părerea mea, s-a făcut din țânțar armăsar. Citeam o părere, a Ellianei, parcă, în care se zicea că va ajunge o delincventă, că ăsta e primul pas, hai să fim serioși... A fost o scăpare nefericită, faza e că ea a venit aici și a mărturisit ce a făcut, a cerut opinii din poziția sensibilă în care se afla și a primit numai vorbe grele, nu critici, nu vorbe de îndreptare, ci a fost pusă la zid la modul brutal. Mecanismul de apărare a intrat în funcțiune și a contraatacat atunci, nu o condamn pentru asta, fiindcă e doar o copilă fără experiență în a gestiona situații grele și, mai ales, situații în care se vede încolțită din toate părțile.
Blogul a fost făcut după exemplul lui Woodenpints, pe care ea îl place. Deci tot din dorința de a fi pe placul cuiva. Tot ceea ce face, o face pentru a se integra, pentru a fi plăcută. Exemplul de mai sus, cu temele împărtășite, stă mărturie pentru asta. Chestia e că ea încearcă să intre și-n grațiile lui Woodenpints, Aliceinchains, Paulla, și în ale lui Dumnezău, ale tale, ale lui Prometeu, ale Poneiului. De aici, aparența că e ipocrită. Poate că e, într-o măsură, dar te asigur că e fără să-și dea seama sau fără să plănuiască asta. Ea nu a primit o educație propice atunci când trebuia și de la cine trebuia. Eu i-am spus să-și aleagă cu atenție valorile și modelele și părerea mea și sfatul meu e să le caute în altă parte decât pe TPU.
Nu știu ce ai discutat cu ea prin mesaje, dar, dacă e privat, ar trebui să rămână privat.
Te inteleg ca trebuie sa-i ia si cineva apararea de altfel nici eu nu o condamn. Acuma daca vrea sa-i copie pe Woodenpints, Dumnezău, Prometeu, Poneiul, Paulla trebuie sa inteleaga ca este inca sub nivelul acestora, iar daca vrea sa injure pe blog e treaba ei ce face in bucataria personala dar nu se poate compara la injuraturi cu Woodenpints care este un maestru al injuraturilor strecurate in mesajul pe care vrea sa-l transmita. Dar pentru faptul ca are doar 15 ani din partea mea are intelegere si am convingerea ca peste cativa ani va fi altfel.
Stai asa, ce mesaje ti-am trimis? Am fost cumva certati vreodata sau am vorbit in mesaje? Te rog sa le faci publice ca sa stiu si eu la ce te referi.
Ia spune, ai mai avut vreun cont sau ti-a clonat cineva contul anul trecut?
I-am zis sa se duca dracului in sensul ca nu imi mai pasa de el, adica incercam sa ma autoconving ca am terminat cu el, dar nu am reusit, admiratia era inca vie.
Ai uitat ca am avut niste clone facute de clanul satan prin august 2011?
In plus, poti verifica cum se numeste acum contul care ti-a trimis mesaje in numele meu.
Nu stiu nimic despre Malphas. Doar am auzit ca are ceva legaturi cu Maui, dar nimic mai mult. Nu il cunosc.
Cred ca am lamurit problema si nu esti tu implicata. Vezi ca am scos din context chestiunea cu mesajele.
Ok. Ma bucur ca ne-am inteles.
Tare aș fi curios să știu cum erai și ce făceai tu la 15 ani, Flav. Că eu, din câte îmi amintesc, eram un ciutan pezevenchi, ignorant, care visa numai fotbal, bere și combinații. Nu-mi stătea gândul la filosofii și alte prosteli. Jelli e pe calea cea bună, îți spun eu, e doar la vârsta confuziei. Dar e isteață, o scoate la capăt. Și nu-i fac lobby, probabil ai văzut de câte ori i-am atras atenția și am criticat-o. Dar adu-ți aminte, are 15 ani.
Eu n-am sters niciodata posturi de pe site.
Ca sa fii multumit, in caz ca iti mai sterge careva postul, pun si eu link:
http://www.tpu.ro/utilizator/btbg
Multumit, troll-ule?
Sunt de acord! Insa nu te astepta ca oamenii sa te trateze la fel! Un singur lucru vei putea oferi tuturor, intotdeauna si in mod egal: RESPECT!
E o porcărie citatul ăsta, nu se aplică(poate doar în câteva cazuri excepţionale). Personale nu-ţi vor răspunde la fel, pentru că nu au aceeaşi personalitate. Pe lângă asta, omul e egoist(la fel ca şi citatul ăsta), aşa că va profita de tine mai devreme sau mai târziu dacă îi vei oferi prea multe ocazii(legat şi de povestioara ta).
Degeaba se poartă X frumos cu mine, dacă eu nu văd în X decât un dobitoc politicos. De la o persoană se aşteaptă mult mai mult decât bune maniere, contează caracterul, inteligenţa şi pentru superficiali contează şi fizicul.
P.S: Dacă te-ai trezit într-o turmă ce nu ţi se potriveşte şi în care nu te poţi adapta, cel mai bine e să păstrezi relaţii reci şi atât, mai devreme sau mai târziu scapi de ei. Nu de alta, dar mie îmi pari destul de sensibilă(joacă şi reperul meu un rol, e mai drastic) şi nu cred că te-ai simţi bine dacă te-ai pune în gură cu toţi, iar dacă nu mă înşel am citit mai de mult printr-un răspuns de al tău că nu-ţi place nici violenţa(acum, nu ştiu dacă te refereai numai la violenţa fizică, sau la toate tipurile, nu îmi amintesc în ce context era).
Nu,daca eu de exemplu,vreau sa fiu tratat de ceilalti dintr-un pdv mereu aprobator,egolatru si slugarnic,nu transcede asta intr-o dorinta de a ii trata pe ceilalti in acelasi mod.
Nuante,asa zic eu,referitor la citate de genul. Pune doi oameni in situatii de genul,pune doua milioane,nu se probeaza citatul,pen' ca e maleabil,extrem de variat, mai ales in prezent, in era caracterlor indoielnice, caractere-catarg, care se intorc dupa cum bate vantul.Aici empatia nu isi are rostul,in situatii "fa altuia un bine, daca vrei un bine", empatia devine doar un vis frumos, dar ramane o morgana.N-ai cum. Karma is a promiscuous female(curva pe romana), if you are one.Si,ca om, acceptia mea declanseaza un afront de tipul "esti o curva maleabila" cand cineva ii trateaza pe toti asa cum doreste el.Trebuie sa nuantezi viata, nu trebuie lasata in simple culori fade.Mai da-i niste malitiozitate, mai trateaza-i pe altii superior, mai pleaca-ti capul, desi s-ar putea sa nu existe analog la situatie.Sunt capre incapatanate cei ce transforma in filosofie centrala de viata vorba asta aruncata in doi peri, bat apa in piua pacifist, situatia ramanand aceeasi.
In legatura cu cearta ta cu Flav, aici se vede clar duelul anti-pentru.Va compatimesc unul pe altul, puteti sa o ardeti meditativ Hindu sau Yoga, in timp ce va descarcati nervii puerili unul pe altul.Si,da,Flave,tati,esti la fel de pueril ca Jelli, venind cu astfel de contre taioase a la diva rasfatata de clasa a VI-a.Tu esti pro EC, de cand cu acea postare pe blog, Jelli a fost anti, de cand EC s-a luat de ea.Imoral,da,si postarea si atitudinea ei fata de EC, dar sa recunoastem ca si ea s-a staticizat in ultimele trimestre, cum zicea Jelli in singura afirmatie din postare ce parea agreabila.
Voi o sa va certati si peste un an, Flav linistit, tu inca o suma de elemente contrare si framantari.Nu se ajunge nicaieri, copii.Mai mic dozajul de Haterade,pe amandoi va sfatuiesc,se consuma aiurea pagini si tus virtual.Iar sens... cearta asta nu are absolut nicio legatura cu sensul, e asimptota.
Flav-Gossip Girl
Jelli-Andy Dufresne
Hai, ca, v-am gasit si corespondenti cinematografici, la cat de...amuzanti sunteti cand unul improasca cu noroi, si altul isi pune scutul in fata, sa elimine cat mai multe pete.Chill the F out!
Iti comentez scurt anumite afirmatii:
Eu n-am fost pro Ec, (sa inteleaga toata lumea, e vorba de user-ul ErotiqueConseils) ci am fost contra vocabularului folosit de Jelli. Eu nu m-am bagat peste conflictul lor, niciodata, ci numai Jelli m-a amestecat, rostindu-mi mereu numele atunci cand se incaiera cu ea, desi eu nu interveneam absolut deloc.
2. Tu crezi ca eu ma enervez cand ma cert cu Jelli? Apropo, sincer, tu consideri asta cearta? Sau iti imaginezi un tip agitat in fata monitorului, atunci cand ii scrie ceva? Te inseli armanic. Imi place din cand in cand, sa-i mai dau o palma morala. De ce? Fiindca nu-mi plac persoanele false, indiferent din ce considerente au ajuns sa fie asa. Prefer persoanele sincere, simple, naturale.
3. Stiu ca sunt pueril, atunci cand ma iau de Jelli. Dar indiferent de varsta pe care o are, nu suport genul asta de persoane. Sa se dea in spectacol la ea pe blog, ca acolo n-o sa intervin niciodata, sa se dea in spectacol la ea la scoala, unde o umilesc toti, ori in fata bunicei, poate-i mai aplica o colectie. Aici nu-s de acord. Si, pentru asta, ii zic si intervin.
Daca tot tii legatura cu ea pe privat, atunci stii c ma intreb? Pe tine te vad un baiat cu cap, cu ambitii si real potential. In unele privinte nu-s de acord cu anumite conceptii, dar totusi nu ma bag si incerc sa le respect. De ce nu incerci sa-i explici aceste dive rasfatate, precum ai numit-o, cum sta treaba? A ajuns un site intreg sa rada de ea, s-o compatimeasca.Iar asta dintr-o imagine alba, pe care si-o crease cand a intrat pe site.
Am si eu niste intrebari si completari:
Flav nu se ia din mine din cauza lui E.C, ci pentru ca...a zis el de ce. Aici sunt de acord cu el, dar na, nu stii ce e in capul oamenilor si intentia lor ascunsa care e. La suprafata se ia de mine ca ma considera falsa, dar incompetentul nu isi da seama ca eu sunt confuza si nu stiu ce sa fac cu viata mea, asa ca oscilez de la un principiu la opusul sau, ca sunt nesigura si ma gandesc mereu ca va exista un contraargument nedescoperit de mine care sa imi anuleze convingerea, si de multe ori asa a si fost, asadar pe baza experientelor anterioare am tras aceasta concluzie.
Si intrebarile:
1. Pe mine m-ai facut diva rasfatata de clasa a sasea sau contrele taioase ale lui Flav sunt de diva? Stai ca nu inteleg. Daca m-ai facut pe mine, atunci de ce? Parca aveai o parere mai buna despre mine, ce s-a intamplat?
2. Ai de gand sa imi raspunzi la mesaj pe privat? Sau ai alta treaba iar si astept o luna?
Nu stiu de ce aveam parerea asta,oricum e fapt stiut, ca tu si ErotiqueConseils va apreciati reciproc. Vocabularul...cel mai probabil a simtit nevoia sa se exteriorizeze intr-un mod tras de par si extrem in injuraturile ei. Avea si niste lucruri bune spuse prin postul ce a starnit atata valva, cu privire la a ce miroase site-ul recent si Legy, dar, clar nu trebuia sa ajunga acolo.Plus ca, a evidentiat Hombre, parca au fost nitel rigide injuraturile, spre deosebire de alte Wooden si un fel de dorinta ferventa de atentie excesiva.Care s-a intors impotriva ei.
Nervi poate n-ai, dar observ in amandoi, tone de hatereala.Si,da,e o cearta,sau poate o fi o gluma de cearta, ca atunci cand ma delectez cu eschivele voastre, parca ma uit la batati de scoala primara intre doi pusti, unul cameleonic si altul dornic sa-i dea doua bucati serioase, o cearta inutila.Nu te vad agitat aici, dar mai esti in unele discutii de pe site, sau pari dornic sa ii corectezi pe altii.Jelli nu este falsa, ci doar pica uneori in ipocrizii grave si e ca un caite haituit, care a gasit o cusca pe TPU, da' si cusca aceea a devenit subreda.Trebuie disecat putin comportamentul ei.Are multe frustrari in ea si tu mai alimentezi din cand unele.Esti un hingher,ocazional,da' nu o duci la ecarisaj pe Jelli,preferi s-o starnesti, stil Pavlov.
Uite, ca la ea in scoala, e un fel de paria, toti o starnesc si acolo.Nu ca as fi mare cunoscator,dar cred ca sunt cel mai in masura sa ii discut comportamentul din toata pleiada asta a site-ului ca BenBurnleyTheo,celalalt "preferat" al ei,nu se baga in discutii de genul si nici nu prea mai frecventeaza site-ul.Ea nu atrage umilinte prin comportamentul ei, e outsider, nu-si gaseste locul si e foarte instabila, e plina de angoase si hatereala innabusita, desi n-am auzit-o sa recunoasca asta.Nu-i neg anumite vinovatii,dar bunica ei chiar e o femeie care nu stie sa negocieze, tipul ala de batran ursuz des cunoscut.Ea nu se da in spectacol, cauta metode sa isi improspateze imaginea, doreste mult sa fie apreciata si i se darama universu', daca vin criticile rauri-rauri.Nu-i nici de bine, nici de rau, dar cu Jelli, trebuie sa ai pregatire mentala de genist, ca sa nu elaborezi pareri preconcepute.Nu e o mahalagioaca, plina de show-off, cum incearca sa fie zugravita de unii pe aici.Are si destule puncte bune, ce nu si le pune in valoare.De ce? Habar n-am,instabilitate adolescentina poate!
Dive rasfatate sunteti amandoi,ea ca te-a adus in discutie la intrebare,de parca iti voia aici prezenta,iar tu,ca apari la fiecare intrebare a ei ce nu mentioneaza probleme personale, cu cate-o huleala de scara de bloc, ce nu-si are locul. Vorbeste de bunica-sa, bun, vorbeste toata lumea.Incearca,cu succes sau fara, s-o arda filosofic, cred ca trebuie pastrat obiectul discutiei si nu deviata.Ca,na,mie-mi plac oamenii obiectivi si meticulosi, care nu cauta scandalu' de parca ar fi dragul lor amant.Eu i-am mai explicat,in particular, cum ar trebuie sa se comporte, distant, dar distanta ce ea o adopta nu e suficienta, mai trebuie si lasata in pace.No,alta comparatie,unde se ajunge cu un aluat, daca tot iti belesti ochii asupra lui si il evaluezi cap-coada, desi nu e necesar, fara sa-l lasi sa se dezvolte si te uiti la el si in cuptor? Se duce dracu, iremediabil.Cred ca o pronuntare mai obiectiva se poate da, daca este lasata Jelli sa evolueze nederanjata, sa se vada unde ajunge.
Cam multi sunteti pe invers de vreti sa il penetrati anal, deja ma sperie TPU asta :-ss.
Intrebarea ta e pe invers, deci ai ocazia sa ne vezi heterosexuali.
Deci, in realitate, toti suntem pe invers. Ce interesant. Sa inteleg ca sunt si barbat si nu stiam.
Da asa e normal numai ca facem cateva exceptii in cazul conflictelor bataioase fiindca ne facem si noua rau.
Nu exista o regula. Cel mai mult, enuntul discutat, duce spre ideea de universalitate etica, adica o actiune este buna daca isi pastreaza caracterul "de a fi buna" atunci cand e facuta de toata populatia gloabei terestre.
Jelli,valorile umane sunt gresit intelese.
Aici e vorba de empatie, te pui in locul altuia ca sa intelegi ce se intampla.
Moralitatea si etica vin din empatie, cooperare, comprensivitate.Sa facem o lume mai buna in care sa ne simtim mai bine.
Nu te poti forta sa multumesti pe toata lumea, si nici invers, este utopic.
Nu exista om schema sau o teorema in care sa fie explicat pe indelete ce si cum sa faci.Degeaba incerci sa fii gratuit daca la sfarsit astepti cu nerabdare o gratificare.
In lume adolescentilor,ca si in lumea adultilor,exista un cumul de circumstante care ne dau toate teoriile peste cap.
Oricat de imbecili,cretini sau de inteligenti ne vedem unii pe altii,fiecare are partile sale bune sau rele.
Nu trebuie sa dramatizezi, iti implici toata energia in lucruri care iti fac rau, si tie si celorlalti.
Incearca sa iti intelegi semenii, sa creezi o stare de bine, sa nu ii faci pe altii sa sufere si sa nu te alimentezi din nefericirea altora.
Cred ca asta e tot ce poate fi mai important pe lumea asta.
Da,sunt de acord deoarece un om ce se poarta urat cu ceilalti nu ar trebui sa aiba pretentia ca acei oameni sa se poarte frumos cu el, acei oameni trebuie sa il trateze la fel. Odata cu acest lucru, este posibil ca omul respectiv sa isi dea seama ca greseste si sa se schimbe, dar nu se intampla in toate cazurile.
Am si eu un rapsuns scurt (imi cer suze daca deja s-a dat, nu am citit raspunsurile).
Trateaza-i pe cei la care tii si pe cei care emrita asa cum vrei sa fii si tu tratat, iar pe cei care te trateaza urat trateaza-i si tu pe ei la fel (sau ignorai).
Si sa nu uiti cu cei care te trateaza urat sa le arati mila si ocnsideratie atunci cand stiu ca au nevoie de ea de la cei pe care ii trateaza urat.
Religia ne invata ca trebuie sa tratam celelalte persoane mai bine decit ne trateaza ele pe noi ( chestia cu intoarcerea celuilalt obraz ), viata insa ne invata ca daca esti miel intre lupi...
Da, sunt de acord, numai ca efectul nu este cel dorit, adica nu o sa fii si tu tratat de ceilalti asa cum vrei, aici e problema asta e o chestie de educatie in primul rand, si de cultura, adica ar trebui sa stii de asta si sa vrei sa o aplici, face parte din acele idealuri de a face lumea "mai buna", numai ca, din pacate, nu e 100% aplicabila, stii cam cati bani dau unii pe bun-simt si educatie
Adepţii lui Kant ar fi de acord cu asta, doar că sunt ipocriţi, deci părerea oamenilor "morali" cade.Moralitatea absolută nu există, mulţi sunt de acord cu asta însă niciunul n-o respectă.Am uitat ceva?
@Flav:Tu ai auzit oare de criza originalităţii juvenile? Aia-i problema.
Mie nu-mi place carnea de vită, asta nu înseamnă că altora nu le-ar plăcea. E un exemplu tipic de egocentrism ignorant citatul ăsta, o parafrază a "ce ție nu-ți place, altuia nu-i face."
Bine punctat! Sa mai adaug ca din cauza ca tie iti place carnea de vita pui o masa cu mai multi invitati care nu stii ce preferinte au. Tu, crezand ca e carnea ta cea mai buna si o sa placa tuturor, pui doar de vita. Invitatii, nemultumiti s-ar putea sa te ocoleasca altadata si sa nu mai vina la masa la tine, desi tu ai vrut sa faci un bine.
Tu de la Flav astepti sa infaptuiasca nemaipomenitul? Pe la inceputurile mele pe TPU mi-a raspuns la o intrebare cu ceva gen : "tie ti-as face o statuie si ti-as da si-o..." deduci tu ce voia sa spuna. Are dreptate GenOm cand zice ca nu-ti alegi modelele cum trebuie. Ar trebui sa ai mai mare grija cu asta.
Bafta multa!
Urat din partea lui Flav. Uneori da si niste raspunsuri de obsedat sexual sau ma rog, dadea. Mersi, bafta si tie!
Tre sa mai cresc pentru asta
Oleleeeeeii muicaa, adica cum iti asterni asa o sa adormi sau nu sapa groapa altuia ca sigur te
'mpedici de cruce si te dai de-a berbeleacul toooocmai in fundul gropii, ete ca pe timpurilii astea mai merge sa faci si pe nesimtitul ca te ia lumea la ochi si imediat ati pune stampila de fraier, exact ca si cu aia ca daca te razbuni esti prost, lasa ma sa planga si mama ta si neamu tau ca al meu planse destul, am zis si eu ca o musca betiva ce sunt.
Pst. (P.S. nu stiu ce insemneaza ) daca vrei iti spun pocinogu cu calu chior, asa cum ma trata ala de mi-l vandu chior asa l-am tratat eu de l-am lasat schiop si fara geamuri la casa cateva saptamani
Te las... daca te iubesti cu mine( macar o data).
Nu te iubesc si nu ma iubesc cu oricine, draga oricine, ca nici eu nu sunt oricine si nici prostituata.
Nu esti, nu esti...Te fac eu! Nu sunt oricine, sunt idolul tuturor femeilor de pe site, cu exceptia babelor.
Spune-mi ca esti BenBurnleyTheo, el este idolul meu il ador, vreau sa fiu a lui!
Da, exact cum banuiam; o mucea necalita. Prea in serios iei tu afirmatiile de pe site. Obsesia mamii ei si ziditul de aparente. Te salut, cu dorinta de revedere. Diferenta dintre tine si Erotique sunt doar ochelarii. V-am laudat.
Sunt obsedata, ce sa fac. Sunt necalita, ce sa fac. Asta sunt. Te salut.
Absurd!
Dacă salut o persoană, foarte rar acea persoană îmi răspunde la salut sau mă salută când mă mai vede pe stradă.
În schimb, dacă înjur pe cineva, nici nu se pune problema să nu primesc o înjurătură drept răspuns plus alte câteva cu referire la jumătate din arborele meu genealogic.
Dar mai sunt şi excepţii. Dacă îi dau un pumn cuiva, există şanse să primesc alţi zece. Dar mai sunt şi situaţii când pot pleca liniştită.
Deci, nu.
Perfect de acord! Cui nu-i place, inseamna ca umbla cu pasarea vopsita (am observat ca astia ma baneaza daca mai scriu "cioara")!
Nu sunt de acord pentru ca afirmatia nu se afla in domeniul meu de convergenta al probabilitatilor statistice de comportament fata de alte persoane sau invers. Altfel spus, ca inainte am zis o aberatie ca sa umplu raspunsul si sa para interesant si lung, evident...treaba sta asa: Cei 7 ani de acasa sunt acasa la fiecare! Cum ai in casa, asa ai si afara! Iar in casa inveti multe lucruri in acest sens, in principiu de la altii mai in varsta decat tine, parintii, de obicei.
Asadar, degeaba dai tu tema de casa nu stiu carui coleg, caci ai impresia ca daca o faci vei fi vazuta bine, milostiva, de treaba, etcetera. Daca ala pe care-l ajuti nu e invatat de ma-sa sa aprecieze ajutorul(nu doar sa-l cerseasca) altora atunci n-o s-o faca poate chiar si-n vecii vecilor. Teoria mea e ca totul pleaca de la educatia pe care a primit-o fiecare de mic copil. Desigur ca viata se schimba radical cand mai inaintezi in varsta, insa, de cele mai multe ori, lucrurile invatate de tanar nu se uita, iar altele noi se invata mai greu, pe cand altii le stiau deja de mult timp.
BoooOOooo BoOoOooo! A scapat bufnita de sub control!
Flav in vacanta, la mare.
http://www.google.com/......tp?/imgres
Asa arata Flav cand ii scrie lui Jelli
http://cl.jroo.me/z3/k/b/s/d/a.aaa-Funny-owl.jpg
El cu fratele lui :x
http://edge.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/783154/80659527.jpg
anonim_4396 întreabă: