Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3071038intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
10 Feb
SATI 301.193AFISARI
172.137VIZITE
152.241V. UNICI

Cum se joaca jocul noriel monopoly-jocul tranzactiilor imobiliare?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  In mare iti explic daca nu ai timp sa citesti instructiunile. minim 2 jucatori.la inceput se impart 2000 de dolari la fiecare jucator... daca ajungi pe o proprietate, o poti cumpara... daca nu, se scoate la licitatie si cine ofera mai mult o ia...cand adversarul ajunge pe o proprietate de a ta, iti va da o "chirie", specificata pe fiecare cartonas in partea de sus... daca observi, proprietatile sunt grupate pe culori...cand ai toate de aceeasi culoare (2 sau 3 proprietati, dupa caz) se cheama cartier...cand ai cartier, poti sa incepi sa faci case...scrie pe fiecare cartonas cati bani costa o casa, cat incasezi apoi pe ea...cand ai facut 4 case pe o proprietate, poti sa pui hotel...atentie, doar 1 pentru fiecare proprietate...casele se construiesc in ordine in cartier.adica trebuie sa fie acelasi numar de case pe fiecare proprietate din acel cartier...nu poti sa ai 3 case pe una si 1 casa pe alta...cand ajungi pe chance sau community chest, tragi cartonasele respective si urmezi instructiunile...retine ca cele mai bune cartiere sunt cele mai scumpe, deoarece obtii mai multi bani cand adversarul trece pe ele... poti face tranzactii cu adversarul (schimb de proprietati, eventual vanzare-cumparare). daca nu mai ai bani, poti ipoteca la banca proprietatile tale...valoarea care o incasezi pe ele este trecuta le mortage value pe cartonase.este jumatate din pretul de achizitie...la fiecare tur complet, incasezi un salariu de 200 de dolari (cand treci de "go")... daca dai dubla la zar, mai dai o data... daca dai de 3 ori consecutiv dubla, te duci la inchisoare... poti plati sau stai 3 ture...
  daca platesti, ai 2 variante: dai cu zaru... daca e dubla, platesti 20 de dolari si iesi... daca nu, platesti 50 de dolari...de asemenea, poti folosi si cartonasele de iesire din inchisoare...eu cam astea le mai tin minte, nu am mai jucat de mult timp... sper ca ti-am fost de ajutor...bafta!

 • 22 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Eu joc europolis, la fel ca monopoly doar ca in euro.
  regulile jocului le gasesti in carticica din interiorul jocului: cati bani se impart la inceput, cand treci de start primesti iar bani, trebuie sa cumperi zone de acceasi culoare apoi poti contrui vile, la 3 vile construite faci un hotel.
  e f amuzant dar trebuie sa fie jucat de mai multi de 3 oameni.
  bafta happy
 • Raspuns anonim:
  N mare iti explic daca nu ai timp sa citesti instructiunile. minim 2 jucatori.la inceput se impart 2000 de dolari la fiecare jucator... daca ajungi pe o proprietate, o poti cumpara... daca nu, se scoate la licitatie si cine ofera mai mult o ia...cand adversarul ajunge pe o proprietate de a ta, iti va da o "chirie", specificata pe fiecare cartonas in partea de sus... daca observi, proprietatile sunt grupate pe culori...cand ai toate de aceeasi culoare (2 sau 3 proprietati, dupa caz) se cheama cartier...cand ai cartier, poti sa incepi sa faci case...scrie pe fiecare cartonas cati bani costa o casa, cat incasezi apoi pe ea...cand ai facut 4 case pe o proprietate, poti sa pui hotel...atentie, doar 1 pentru fiecare proprietate...casele se construiesc in ordine in cartier.adica trebuie sa fie acelasi numar de case pe fiecare proprietate din acel cartier...nu poti sa ai 3 case pe una si 1 casa pe alta...cand ajungi pe chance sau community chest, tragi cartonasele respective si urmezi instructiunile...retine ca cele mai bune cartiere sunt cele mai scumpe, deoarece obtii mai multi bani cand adversarul trece pe ele... poti face tranzactii cu adversarul (schimb de proprietati, eventual vanzare-cumparare). daca nu mai ai bani, poti ipoteca la banca proprietatile tale...valoarea care o incasezi pe ele este trecuta le mortage value pe cartonase.este jumatate din pretul de achizitie...la fiecare tur complet, incasezi un salariu de 200 de dolari (cand treci de "go")... daca dai dubla la zar, mai dai o data... daca dai de 3 ori consecutiv dubla, te duci la inchisoare... poti plati sau stai 3 ture...

  daca platesti, ai 2 variante: dai cu zaru... daca e dubla, platesti 20 de dolari si iesi... daca nu, platesti 50 de dolari...de asemenea, poti folosi si cartonasele de iesire din inchisoare...eu cam astea le mai tin minte, nu am mai jucat de mult timp... sper ca ti-am fost de ajutor...bafta!
 • Raspuns anonim:
  Jocul pe care l-am primit eu are instructiuni doar in limba spaniola
 • Raspuns anonim:
  As vrea daca se incumeta vreo cineva sami pozeze si mie cartonasele de la monopoly sau macar sa-mi dea un link unde leas gasi am nevoie sa stiu cat costa chiriile si casutele.
 • Raspuns anonim:
  Se joaca frumos...raspun banal... voi nu cititi instructiunile?
 • Raspuns anonim:
  Jocul monopoly se joaca dadund cu zaru si apoi muti pionul
 • Raspuns anonim:
  Eu am un joc Monopoly da este cu versiunea Nintendo si nu stiu sa il joc nu pot sa covertesc versiunea jocului ca este cu Mario si Luigi! Cine are versiunea asta ma poate ajuta?!
 • Raspuns anonim:
  Eu nu stiu! Eu am Europolis, dar eu am aceeasi intrebare. Cum se joaca Europolis?
 • Raspuns anonim:
  Da ma da cati sunt de fiecare?
 • Raspuns anonim:
  Salut.am si eu o intrebare...am un monopoly in spaniola... unde as putea sa gasesc sa traduc cartonasele? sau sa imi iau in engleza? multumesc
 • Raspuns anonim:
  Geyrsgfefv
  gfesf4rfsc
 • Raspuns anonim:
  Monopoly este un joc frumos si de cultura iti da o anumita suma si uh trebuie sa cumperi proprietati sa-ti iei vile si dupa aia hotele si la sfarsit dupa ce sau terminat propietatzile se numar banii si cate proprietatzi are daca e cazul sa aiba proprietatzi egale ambii jucatori se numar banii, daca e cazul sa ai banii mai multi si celalalt jucator sa aiba proprietatzi mai putine!
 • Raspuns anonim:
  Monopoly
 • Raspuns anonim:
  Monopoly nu l-am inteles deloc am un joc acasa adevarat si nu il inteleg de pe net e foarte usor
 • Raspuns anonim:
  Se joca dand cu zarul si mutand pionul
 • Raspuns anonim:
  Gasiti regulile in pachet
 • Raspuns anonim:
  Property Trading Game From Paker Brothers
 • Raspuns anonim:
  Se joaca cu zarurile
 • Raspuns anonim:
  Usor
 • a răspuns:
  Citeste instructiunile care vin odata cu jocul daca vrei sa joci acets joc...laughing
 • a răspuns:
  Foare usor laughing)
 • a răspuns:
  Nu stiu