Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3163504intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
24 Sep
SATI 193.487AFISARI
115.749VIZITE
104.981V. UNICI

Din ce se face rahatul? thinking



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    Raspuns anonim:

    Din zahar, arome alimentare si amidon :)
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Rahat

  • 2 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • a răspuns:
    Rahatul ala... pe care il mancam se face din zahar, amidon si arome alimentare.batting eyelashes
  • a răspuns:
    Rahatul sau rahatul turcesc este un tip de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare şi amidon. În ţara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spaţiul balcanic. Rahatul are o consistenţă similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios şi mai opac. Mai mult, datorită conţinutului foarte ridicat de zahăr, este mult mai dulce decât majoritatea dulciurilor, fiind mai apropiat în această privinţă de şerbet decât de jeleu. De obicei, se comercializează tăiat în cuburi mici (cu latura de 2-3 cm), acoperite cu zahăr pudră pentru a nu se lipi între ele sau de mână. Produs încă din secolul al XV-lea, iniţial el se producea din miere, melasă şi făină. Pe măsură ce zahărul a devenit mai ieftin, acesta a înlocuit mierea şi melasa în compoziţie. Dacă la începuturi, rahatul era disponibil numai în cea mai simplă varietate (conţinând doar zahăr, amidon şi apă), astăzi se poate cumpăra într-o varietate mare de culori şi arome (cele mai populare fiind de lămâi, portocale, cacao şi fistic). Mai mult, există şi varietăţi de rahat care conţin în mijloc fistic, alune, nuci sau migdale, sau care sunt acoperite cu diverse alte dulciuri, precum nuga. În România a fost introdus în secolul XVIII, alături de bragă, nugă şi baclava, întâi prin intermediul Fanarioţilor, negustorilor din Levant şi Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile şi târgurile muntene de secol XVIII-XIX. Tradiţional, în România şi în spaţiul balcanic, rahatul se serveşte după cafea, împreună cu un pahar de apă rece. Această tradiţie este însă din ce în ce mai rară, rahatul fiind astăzi servit de unul singur, odată cu schimbarea culturii cafelei. Mai mult, rahatul a fost introdus în bucătăria tradiţională românească - una din reţetele cele mai folosite de cozonac...