TPU Blog

Zi de zi vad pe TPU.ro zeci de copii dezorientati, care nu au cunostinte elementare in materie de sexualitate, planning familial sau igiena intima si care isi incep viata sexuala la varste teribil de fragede. Nu stiu cine/ce e de vina – ruptura dintre generatii, pudoarea, inconstienta, ignoranta sau chiar habotnicia parintilor, asaltul mediatic de continut sexual, Guvernul,  cadrele didactice din scoli,  naivitatea si curiozitatea specifice varstelor mici sau poate toate la un loc…

Wizard_cristi a postat o intrebare care ar trebui sa ne dea de gandit tuturor, fix pe aceasta tema:

De fiecare data cand intru pe TPU.ro dau peste tineri dezorientati, care nu au beneficiat de educatie sexuala si de informarea necesara inainte de a-si incepe viata sexuala. Asta duce la boli, abuzuri, sarcini nedorite, avorturi barbare, conflicte, frustrari, traume. Partea cea mai trista e ca multi dintre acesti tineri n-au nici 15-16 ani.
Cum credeti ca putem imbunatati situatia de fata? Cine, cum si cand ar trebui sa ii invete pe copiii acestia ce inseamna sexualitate, santate, etc?

Intrebarea lui nu numai ca aduce in discutie o tema care ar trebui sa ne preocupe pe toti, ci are o finalitate pertinenta – ce-i de facut? Cine este dator sa intervina si cum anume?

Pentru a-i raspunde , click pe intrebarea de mai sus! Poate ca impreuna vom reusi sa gasim o solutie inteligenta si eficienta pe termen lung.

Raluca,

Admin TPU.ro

2 thoughts on “Intrebarea saptamanii e o intrebare “grea”…

  1. Poate ca nu am dreptate… dar cred ca multi dintre ei nu au atati ani cati zic ei, pentru unii dintre ei e chiar o lauda ca ,,a ramas insarcinata ” sau ca ,,am 11 prieteni” …frustrari de genul asta (pt a iesi in evidenta) care si le expun in spatiul asta virtual Tpu.
    Eu personal nu cred fiindca vad intrebari din astea 5-6 din 10, si nu cred ca am ajuns sa fim ca si rromii.

  2. Un semnal de alarma poate fi tras de catre proprietarii TPU, intr-un rapid elan de responsabilitate civica ar putea lista intrebarile cu pricina si le distribui scolilor din tara si cabinetelor medicale de pediatrie; in varianta mai scurta fiecarui reprezentant la nivel de oras al ministerului invatamantului si respectiv asociatiei medicilor pediatri/familie pentru a actiona pe terenul lor; nu in ultimul rand ministrilor impricinati si ministerului familiei ca mi se pare ca exista deja ! Nu stiu daca revistele de specialitate si/sau ziarele sunt binevenite in aceasta problema… Voi ce parere aveti? Eu cred ca e doar o chestiune de timp si de sponsorizare! Sa ne tineti la curent, multumim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.