TPU Blog

Dragii mei colegi de site,

V-am promis saptamana trecuta ca am sa va povestesc despre ce planuim la TPU in toamna aceasta.

A fost o perioada (luuunga) in care nu am putut sa dezvoltam TPU-ul asa cum am planuit initial. Si pot sa vin si cu motivele obiective, dar cred ca e mai firesc sa-mi asum responsabilitatea pentru acesta stagnare. Acum ne-am intors. Cu un plan clar. Si cu ajutorul vostru vom reusi.

Ne propunem ca TPU sa devina un pol de educatie pentru cei mai tineri (liceeni, studenti). (Da stiu, cinicii o sa rada – dar ii invit sa rada peste 4 luni si apoi peste 14 luni. Cum zicea un poet, Carl Sandburg pentru cei care vor sa citeasca mai mult – “Nothing happens unless you first have a dream”. Si eu cred ca trebuie sa iti urmezi visele – multe nu se vor indeplini, insa ce altceva mai bun poti face in viata decat sa-ti urmezi visele cele mai arzatoare.

In epoca noastra, educatia face diferenta intre o persoana independenta financiar, capabila sa se reinventeze in mod continuu, dispusa sa ajute si sa se implice in societate, capabila sa isi tranzactioneze priceperea si puterea de munca in mod liber, indiferent de tara, capabila sa creeze si o persoana care are nevoie de sustinere financiara, care nu poate accesa lucrurile cele mai frumoase pe care le ofera lumea, care nu are posibilitatea sa se bucure de creatiile culturale inalte sau de o conversatie adevarata.

Nu suntem atat de idealisti incat sa ne inchipuim ca toate discutiile despre manele si meetin se vor transforma in discutii despre muzica clasica si lecturi.  Cred insa ca avem o responsabilitate: cum, necum pe TPU s-au strans zeci si sute de mii de tineri. Multi dintre ei ajung aici din cand in cand, unii sunt “locuitori permanenti”.

De multe ori nivelul multor discutii (sau intrebari) reflecta nivelul tarii, in ansamblul ei – recunosc. Pe de alta parte, eu gasesc in fiecare zi discutii si intrebari si raspunsuri extraordinar de interesante.

Noi nu putem schimba brutal temele de discutie (daca au un minim de decenta), insa putem sa prezentam si alternativele mai inteligente. Putem sa oferim tinerilor (si apoi si celor mai putin tineri) oportunitati reale de a-si imbogati educatia, daca doresc. Si, da – stiu ca multi vor fi prea putin interesati de aceste chestiuni, si da – stiu ca unii s-ar putea sa plece, dar cumva cred ca suntem datori sa sustinem cat putem educatia.

Cum vom face acest lucru? Avem multe idei in plan. Si sunt convins ca multi dintre voi (colegii mei de site) vor veni cu idei inca si mai bune. In linii mari dorinta noastra este sa sustinem activitatea multor organizatii (fundatii, asociatii) care fac o munca foarte buna pe zona de educatie. Sa prezentam oportunitatile (gratuite sau cu costuri minime) pe care acestea le ofera. Sa cream impreuna cu ele cursuri online si materiale atractive (teste, prezentari). Sa oferim calendare de evenimente culturale sau educative locale. Sa prezentam persoane si personalitati care pot fi modele pentru cei tineri.Sa vorbim mai mult despre carti, si despre teatru si despre filme bune si despre lucrurile care chiar transforma omul.

Avem multe in plan. Si o sa incercam sa mergem cat mai repede. In multe, succesul nu va fi instantaneu, iar cand va fi, va fi doar partial. Dar cumva suntem datori sa incercam.

Asta nu inseamna ca la inceputul anului viitor TPU se va transforma intr-un mare universitate virtuala, cu peretii imaculati. TPU va ramane acelasi oras vibrant, cu ceva mai multa lumina si cu “indicatoare” spre zonele de tip scoala. Pentru ca sunt convins, ca daca TPU e sa fie util pentru multi, atunci trebuie sa construim in el cat mai multe “scoli” si cat mai putine “inchisori”.
Cam asta e postul (patetic dupa gusturile colegilor mai tineri, recunosc) despre directia educativa pe care ne-o propunem. In rest e multa munca: de programare, de stabilire a unor parteneriate, de dezvoltare de continut, de comunicare cu voi. Tocmai de aceea am mai adus o colega in echipa TPU, care se va va ocupa de zona aceasta – de construirea directiei educative. O cheama Alexandra, si sunt convins ca entuziasmul ei va conta mult in succesul acestei directii. Ea va va povesti de-a lungul timpului mai multe despre ce vom face in directia asta. Ii urez succes si sugestia mea e sa nu o chinuiti prea mult. Macar in primele 3-4 luni pana punem pe picioare directia asta 🙂
P.S: Si nu am uitat de postul cu echipa. Il scriu si pe aceasta

 

Catalin

44 thoughts on “Cateva cuvinte despre ce planuim in toamna aceasta la TPU

  1. Domnul Manager Catalin (CEO , cred?), e un “perfect match” azi pe net, de nici nu ma pot abtine sa nu comentez! Deci ne povestiti pe 100 de randuri de noul TPU, mi-a aparut Google+ la liber pe browser, si in acelasi timp tocmai am citit ca DADT (Don’t Ask, Don’t Tell) policy a fost abrogata in US dupa un milion de ani. Pricepi trendul, nu?
    Hai sa o luam cu inceputul (citatul din Sandburg), si sa sarim la sfarsit (paralela cu “indicatoarele ” de pe strada ce duce la scoala), fara sa mai citim visurile si sperantele de la mijloc, de asrtea avem toti in cap.
    Taica-miu avea si el o vorba similara:”Nothing good happen if U are dreaming when U walking. A car can hit U on the street.” Mda, chiar mi s-a intamplat odata…
    Sau, cum strigau aia la revolutie: Dovada!! Noi nu credem pana nu vedem, generatia asta noua este mai pragmatica. La noi, educatie pe net inseamna numai a iti face temele, hi, hi, hi.
    Dar aici intra conjunctura asta interesanta, DADT al TPU ne invata ca site-ul nu e interesant fara teme, deocamdata. Google+ free access from today ne invata ca nici TPU nu o sa mai fie ce-a fost, in materie de socializare. Nebunii care si-au facut cont pe aici si voi, adminii, nu ii blocati ne invata ca poate deveni chiar periculos!
    Asa ca eu am fost rasculat de o idee geniala, am gasit cheia evolutiei TPU.
    Sa facem un TPU Pro!
    Dai 10 euro, sa zicem, si ai cont VIP. Pui ce chenar vrei tu, iti pui ce specializare vrei tu (sa nu mai fie Leopitzi afectata ca eu vreau sa raman Junior, de exemplu), ne facem toti: “experti”; “specialisti”; “tehnicieni”, “guru”; whatever, ai avem acces la o sumedenie de functii pe care cei de la fara plata nu le au: avem voie sa folosim “space” in username, sa raportam pe altii din oficiu, sa cumparam sau sa facem schimb de funde, ba chiar si de teme, sa “unhide” intrebarile sterse de altii, etc.
    Cu asta impuscam mai multi iepurasi de Pasti. In primul rand, o sa va umpleti voi de bani, ceea ce e benefic site-ului. Poate angajati si vreo doi profesori cu norma intreaga, sa ii educe pe astia mici contra-cost. Apoi dispar orgoliile noastre marunte, ca in viata reala. Ai banu’, ai parte! Devenim, cum s-ar zice, un site in economia de piata, dintr-un site socialist (ha, ha, ha!). Cine n-are banu’, sa se enerveze ca si pana acum si sa cerseasca voturi, na! (Desi fie vorba intre noi, la cat de complexati sunt astia mici de pe TPU, multi or sa opteze la versiunea Pro din start!)
    In rest ramane cum am stabilit. Vorba multa, saracia omului. Adu-o pe Alexandra aici pe blog, sa ne cunoastem, caci masele vor prospatura… poti sa postezi si o poza cu ea, si cu Cristina, nu ne suparam (pe voi v-am studiat mai demult, pe Hotnews, caci eu nu am incredere in om pana nu ii vad mecla pe gaura cheii).
    Deci, ne facem Pro? (iti dai seama, vom fi singurii din univers in care dai tu banu’ ca sa ii educi pe altii). Priceless!

  2. Va urez din suflet mult noroc si putere de munca.
    Bun venit Alexandra, sper sa te informat Catalin ca aici ai nimerit in groapa cu lei si cu multa incultura, pentru ca imi doresc sa fii puternica, macar pe cat a fost Raluca si sa fii prezenta printre noi. Nu vreau sa te sperii dar nu imi place sa se ascunda gunoiul sub pres.

  3. Cá bine mai zice Lora, sa nu ascundem gunoiul sub pres.Pai daca tot e la vedere, hai sa scarmam un pic in el sa vedem peste ce dam.O luam babeste, ca la clasa a II-a ( media de varsta pe TpU )
    1. ¨ Ne propunem ca TPU sa devina un pol de educatie pentru cei mai tineri (liceeni, studenti). (Da stiu, cinicii o sa rada – dar ii invit sa rada peste 4 luni si apoi peste 14 luni ) – :)) ( zise cinicul din mine ) – pol de educatie ? Ce n-a reusit TOATA societatea in ansamblul ei, de la parinti la profesori, reuseste TpU in 4 – 14 -345 – 3 miliarde de luni ? Catalin, si Sandburg daca auzea asa ceva, se tavalea in mormant de durere.Aici ai o misiune esuata din start, sa fiu eu nebun ( si nu sunt ) daca initiativa asta va da vr´un rezultat concret.
    2. ¨ In epoca noastra, educatia face diferenta intre o persoana independenta financiar…¨ – wrong ! In epoca noastra, furaciunile/relatiile/prostitutia ( feminina si masculina )/spaga/killaritul/frauda/minciuna …sunt cele care fac diferenta dintre Print si Cersetor.Aviz micutilor ; Nenea Nony e pe prafuri, dar voi visati la polul de eductie si la beneficiile ulterioare.
    3. ¨ Asta nu inseamna ca la inceputul anului viitor TPU se va transforma intr-un mare universitate virtuala, cu peretii imaculati … ¨ Corect ! TpU este si va fi aceeasi comunitate plina de mucegai, pe alocuri, cate o pata de culoare, ca sa nu para prea horror.Stii tu cum e, ai lasat sa intre prostia/indiferenta/atitudinile negative/specimene de tot felul/ , acum e greu sa faci ordine si daca dai cu furadan.
    4. ¨ Tocmai de aceea am mai adus o colega in echipa TPU, care se va va ocupa de zona aceasta – de construirea directiei educative ¨ :)) Cu ce ti-a gresit Alexandra de ai aruncat-o in groapa asta ? Sau o pedepsesti fara avertizare ? Alexandra, din partea mea, iti doresc multa rabdare,da´ stii cata, atat cat ne-a facut pe noi Catalin sa asteptam, vreo 2 ani …

    PS : Imi place stilul voalat de a-ti lua masuri de siguranta in cazul unui esec.Salutari !

  4. Felicitări, ultimele posturi se văd promițătoare și vreau sincer să-l văd, mai ales pe acesta, împlinit.
    Sunt curioasă privitor la metodele cum veți face asta.
    Deși la scară mică, va fi destul de greu să se mai facă ceva, mai ales că trăim într-o lume puțin spus incultă, dar speranța moare ultima, nu?
    Alexandra, succes, și nu te descuraja dacă nu e ok de la început (și nu cred că va fi. 😀 ), bate-ți capul puțin și poate iese ceva.Succes încă o dată.

  5. Sa ma ierte Dumnezeu,dar eu nu am inteles clar ce vrei sa faci!Din postarea ta poetica si filozofica eu am dedus ca tu vrei sa se faca lectii pe TPU si numai pentru liceeni si studenti!!? Dar cu elevii de scoala generala ce ai avut? Macar sa fie “tot tacamu’ ” .Mai am si alte nedumeriri, dar nu le expun aici in speranta ca ma insel!

  6. @Elianna In doua cuvinte: vom prezenta initiative educationale misto. Si le vom sustine nu doar cu bannere si alte prostioare ci cu continut pe site, teste, cursuri online etc. Nu-mi place sa ridic chiar de tot capacul de la oala pana nu fierbe un pic ciorba, dar zilele urmatoare vom prezenta primele organizatii cu care incepem sa colaboram

  7. @nony Multumesc pentru cuvintele frumoase. E ca in filmul ala, Zbor deasupra unui cuib de cuci. O sa ne fortam din rasputeri sa ridicam chiuveta, dar poate sa sa ajungem tot la vorba “At least we tried” 🙂 Eu cred insa ca vor fi ceva rezultate. 🙂

  8. Bine ai venit, Alexandra. Sper să te adaptezi cât mai repede şi mai sper că ai avut mulţi fraţi bătăuşi şi te-au călit de mică. Dacă nu, atunci va trebui să apelezi la calmante din când în când. Apropo, tu pe care le preferi? Uite unul bun, pentru când vei avea nevoie: http://www.youtube.com/watch?v=bAsA00-5KoI .

    Cătăline, grozave idei… Frumoase planuri, chiar dacă pe alocuri par o utopie. Sper că doar par. Şi că împreună vom reuşi să le punem în aplicare.

    Trăiască TPU şi jucăriile noi! 😀
    Alexandra, arată-te un pic, să vedem cum eşti, ce ştii să faci, dacă ne faci faţă,…hihi. Poneiul sigur e interesat şi de nişte circumferinţe şi numele (îţi explică el mai târziu). 😀 Că ne ţine Cătălin în suspans şi ne trimite la făcut teme pe TPU. =))
    (Elianna, doar un cuvânt: “metafore”.)

    P.S. S-o ţineţi tot aşa şi în continuare! Faceţi o treabă grozavă. Succes!

  9. Bine,eu sunt mai grea de cap,dar nu am înțeles.Vrei să spui că o să se facă o categorie ”școală/teme”(știu că nu ai spus asta,e doar o orientare)?După ce unii dintre noi am muncit și ne-am stricat mouse-ul dând ”report”la întrebările astea,tu acum faci o categorie pentru?

    Mă poți lămuri,te roog frumos?:D

  10. @PoneiulTroian Stii vorba ceea, “Love ain’t nothing but sex misspelled” (e o gluma, pentru cei mai sensibili :))

  11. Ca si cum ai incerca sa inveti un caine batran sa faca trucuri noi. Deja “tinerii” care folosesc internetul, nu il mai folosesc in scopuri “culturale” , cu atat mai mult educationale. Cei care apeleaza la TPU.ro pentru rezolvarea temelor, o fac din lene, nu din setea de culturalizare. NU imi place sa fiu tocmai eu ala care e contra initiativei, imi expun parerea. Aceea fiind ca nu o sa reusiti mare lucru. Anyway, apreciez faptul ca totusi incercati sa nu urmati un anume tipar. Desi mai sunt multe lucruri de rezolvat, site-ul este unul cu “lipici”. Si numai proprietarul lui ne poate spune cati bani a facut, fiindca e un site in top-ul celor mai vizualizate. 🙂

  12. OK, your wish! I still think that “Love ain’t nothing that sex misunderstood…” (nu e gluma, daca ne uitam la rubrica pomenita)
    By the way, o sa vina pe TPU vre-un VIP serios cand vor da click acolo din greseala, cu inima plina de romantism, si or sa iasa cu ea plina de fluide corporale, eventual?

  13. iti spun sincer ..nu stiu ce nivel de educatie ai vrea sa atingi pe tpu …dar nu prea mi se pare posibil !
    In principal deoarece 70 % din utilizatorii tpu sunt niste idioti notorii….
    totusi as propune sa existe o pagina cu concursuri educative * si premii *
    De ex : In fiecare saptamana sa existe niste concursuri pe site ,concursuri la care sa se poata inscrie orice user ,si sa contina teste de cultura generala din mai multe domenii ..geografie ,istorie …etc !
    Si userii cu punctajul cel mai mare …sa zicem top 100 sa se califice in finala unde sa concureze in real time pe premii adevarate ,dupa principiul primul care stie castiga !
    *ceva cum este la chatul apropo.ro *
    Ma rog asta e o sugestie …dar daca vrei sa ridici nivelul de cultura de pe tpu nu te astepta ca lumea sa o faca pe degeaba …nu si-au dat ei interesul la bac ,crezi ca o vor face aici ?
    …In eventualitatea in care chiar o sa existe un asemenea concurs/uri ,atunci chiar insist cu acordarea premiilor !
    *nu mari *,tricouri personalizate ,filme pe dvd …etc ,acolo ca sa atraga !
    si 2 ) Alexandra bine ai venit pe tpu …cel mai ciudat site din romania
    *si scuze daca se posteaza de 2 ori …..dar e retardata rau moderarea raspunsurilor *

  14. Hehe…TPU cu forţe noi.Foarte bine că măcar încercaţi să remediaţi situaţia pe-aici….nu zic că o să vă şi iasă toate planurile dar…intenţia contează:D.Nenea @Nonyyy ^^,why so serious?@NOname,”TPU şi jucăriile noi” sounds a little perv or it’s just me?:))
    Şi nu în ultimul rând,bun venit Alexandra:D…sper să scapi cu viaţă şi fără sechele.Acum mă duc să încerc şi eu roboţelul idiot….

  15. Doamne ajută!!!Să fie într-un ceas bun!De un singur lucru as avea sa va asigur,având o experiență neneglijabilă în domeniu ;)) ridicolul NU ucide!!!(ar putea fi o glumă de prost gust,din păcate sunt foarte serioasă-pe mine,cel puțin,m-a ajutat de fiecare dată când m-am simțit puțin depășită de situație).Deci-CURAJ,am senzația că o să aveți nevoie ;))

  16. Multumim Cata! Va doresc succes in continuarea dezvoltarii siteului. Sper ca in curand sa existe si o functie Offline/Online. Tot la asta ma mai gandesc.

  17. @eluveitie, inainte de toate, tu trebuie sa ne prezinti un raport foarte detaliat in care sa-ti explici lipsa :-w
    Why so serious ? Neaaa, sunt facut din culori si ma misc pe curcubeu :)) Am fost si eu plecat, o vreme, si mi-am pierdut sarmul pe drum.Of of of !
    Sa-ti urez bine ai venit, sau esti in trecere ?

  18. Pe mine m-ai convins. Nu neaparat ca ar fi realizabile (toate)obiectivele propuse de tine, dar apreciez entuziasmul. Spre deosebire de nony, eu cred ca niste schimbari in educatia tinerilor se pot face. Poate sunt eu mai naiva sau poate am intalnit destui “copii” inteligenti, care citesc, au pasiuni interesante, au principii de viata etc. Eu cred ca oamenii, in mod natural, au nevoia de a-si implini potentialul, de a se educa, de a-si satisface setea de cunoastere; poate ca in generatia Facebook, metin, Selena Gomez sau ce mai e la moda, informatiile vin de-a gata si oamenii se lenevesc. Am intalnit pusti cu o inteligenta nativa deosebita, care faceau rapid conexiuni, intuiau raspunsuri, dar care vorbeau cu “ei este”; si atunci, inseamna ca oamenii nu sunt nici inculti, nici lenesi din nastere, ci ca n-au avut acces la alternative sau nu au fost incurajati sa isi urmeze setea de cunoastere si “self-education”. In concluzie, daca le dam alternative si ii stimulam cu informatii interesante, cine stie… Din partea mea, ai un vot de incredere pentru ce ai de gand sa faci cu site-ul.
    Cat despre Alexandra si sugestia de a nu o chinui, eu zic ca acest “chin” de care zici tu e un test de foc pe care toti cei din echipa tpu ar trebui sa il treaca. Daca nu rezista la tavaleala din partea catorva membri, cum o sa puna pe picioare un site cu 200.000 utilizatori?:D

  19. Salutare, dragilor!

    Va multumesc foarte mult pentru toate urarile de bun venit, mai ales ca nu sunt aici doar in trecere 🙂 Ma bucur sa descopar ca exista interes si deschidere din partea unora dintre voi spre zona educatiei non-formale, pentru ca treaba mea va fi sa va aduc in atentie proiecte interesante, concepute in asa fel incat sa ajute cu adevarat.
    Apreciez indemnul vostru la rabdare si alte asemenea, dar eu cred ca imbinarea dintre pasiunea mea pentru educatie si entuziasm va avea in final sorti de izbanda 🙂

  20. Stiti ce observ eu in ultimele zile? Trendul, ca sa zic asa… toate ofurile, modificarile, propunerile, etc, tind sa transforme browswerul TPU intr-un splendid instrument de socializare. Cand zic socializare, zic un fel de faiz la liber, cu note gen post-it pe perete, si raspunsuri gen post-it dedesubt (adica nu direct chat, ci delayed chat). Nu zic, e bine, ca de-aia stam noi aici cu toti, sa fim sinceri! Ca daca vroiam sa raspundem ca pe yahoo answers, la o intrebare intrebatoare, nu ne mai rupeam noi niciunul de problematica fundzelor, punctelor, raspunsuri la raspunsuri, etc. Citeam o intrebare, dadeam un raspuns, si sa fie ala sanatos ce face cu el! Eventual bifam un “right” or “wrong” or “incomplete” la un raspuns anterior, si gata! Aveam o intrebare explicata mai mult sau mai putin corect, si intrata intr-un fel de enciclopedie (ca doar nu era sa raspundem identic si la obiect de o mie de ori cand se pune o intrebare asemanatoare, doar nu suntem papagali tampitzi!).
    Boon, ori aici lipseste exact scula de baza! Adica un mod eficient de a gasi o intrebare pusa, sa zicem, acum 3 luni. Nu tu, search by category, nu tu word search, nada!
    Deci este clar, nu clar, EVIDENT, ca acesta este un site de socializare de tip delay chat, sau asa ceva. E bun, e interesant, dar ce sa ne ascundem dupa degete, asta e!
    Si acestea fiind zise, ce ne mai stroflocam atit cu “educatie”, “teme”, “raspunsuri obiective”, etc? Fratilor, hai sa chatuim ce vrem! Din punctul asta de vedere, e minunat! Faci prieteni noi, ii studiezi pe ai altuia, te certi cu aia vechi, ca in viata reala!
    Merci Domnul Manager Catalin, lasa-l te rog asa, nu il strica!

  21. Alexandra, eu deja sunt nu numai ochi si urechi pe tine, sa stii! Prima intrebare, daca nu sunt indiscret: ce salariu ai? Mai mare ca a lu’ Esca?

  22. Domnule Catalin, orice vis poate sa fie realitate daca omul are ambitie si se straduieste din toate puteriile care le are are parde de ceea ce isi doreste. Si inca ceva, eu sunt fericit in acest site recunosc ca ajut lumea cu cate un sfat dar anul viitor daca am ocazia sa ma angajez ca sofer pe trailer voi intra foarte rar si ve-ti avea dor de mine, o zi buna.

  23. @Nony,eu sper că nu o să fiu doar în trecere.Cât despre lipsa mea….chestii minore precum bac-ul,serviciul,înscrierile pentru facultate….@Silvia,nu mă da de gol :))Am mai fost pe-aici în trecere dar nimeni cunoscut,nimeni care sa-mi înţeleagă umorul negru,nimic care să-mi stârnească interesul.De aceea sper din suflet că problemele se vor rezolva şi măcar o parte din vechii utilizatori îşi vor face simţită prezenţa 😀

  24. Bai, copii, lasati oamenii sa isi faca treaba, nu le mai taiati voi aripile. Nici macar nu s-au ridicat de la sol si voi deja incepeti cu negativismul. Pastrati-va parerile care nu sunt benefice pentru nimeni.

  25. Veti reusi sa schimbati ceva atunci cand, de pe TPU, vor dispare zorzoanele (de la numele utilizatorului pana la cuvintele din text), cand va dispare modalitatea de exprimare de “colt de bordura”, cand vor dispare intrebarile realmente idioate, cretine (spuneti-le cum doriti), cand raspunsurile vor fi cat mai concrete si la subiect.
    Inteleg ca cele enumerate de mine, mai sus, pot reprezenta “sarea si piperul” unei comunitati tinere insa nu toti suntem la 15-16 ani (plus/minus cativa ani).
    De asemenea, ar trebui instituit un control mult mai riguros asupra intrebarilor deschise (un moderator ar putea posta un link cu raspunsuri la un subiect deja deschis si poate si rezolvat, daca un utilizator pune o intrebare care vizeaza acel subiect => evitarea duplicatelor, pe cat posibil), ar trebui moderate mult mai atent anumite raspunsuri si eliminate injuraturile sau aluziile rautacioase.
    In fine, sunt multe de facut dar asta tine de ce doreste si hotaraste conducerea.
    Daca se doreste un mediu calm si echilibrat, destui vizitatori se vor pierde. Este normal, oamenii se vor si vor cerne. Daca se doreste o cloaca in care fiecare sa spuna ce vrea si sa injure pe cine vrea (iar acum putem gasi destule astfel de exemple, mai ales pe Live Chat)… cum doriti. Dar riscati, pe termen lung, sa pierdeti mult mai multi vizitatori.

  26. Felicitar pentru munca depusa ca sa ajutati tinerii din ziua de azi, sunt convinsa ca acest site va si foarte important si folositor pentru multi studenti si liceeni.

    Blogul asta al site-ului devine din ce in ce mai interesant….

  27. am trecut de mult de vremurile despre care vb voi…in fiecare zi ma minunez si imi fac cruce cata lipsa de educatie exista in societatea romaneasca,,,nimeni nu mai citeste nimic,nimeni nu mai compune nimic,,,totul este comercial,,,mas bucura sa vad ca veti reusi sa faceti ceva in acest sens,,,,va doresc succes din tot sufletul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.