TPU Blog

Afis-Oficial-Despre-Oameni-si-Melci-813x1024Va multumim pentru intrebarile transmise Monicai Barladeanu, protagonista filmului Despre oameni si melci. Iata aici raspunsurile ei 🙂

Fiind nascuta in 12 decembrie, 1978 in Iasi, nu aveai decat 11 ani la revolutie. Cum te-ai adaptat rolului netraind acele vremuri decat din perspectiva unui copil?

Precizez ca nu vorbim de revolutie. Ci de anii ’92.
Sa zicem ca Manuela are o usoara claustrofobie specifica celor care au crescut in orasele de provincie si ca isi doreste sa exploreze oportunitatile de dincolo de granita orasului natal,iar toate aceste senzatii si cautari le-am avut si eu cand locuiam la Iasi. pe langa asta,o nevoie de-a te bransa la o lume care te poate forta sa devii mai bun prin competitia pe care o ofera si sa te faca sa apesi pe pedala de acceleratie ca sa te misti la viteza la care se schimba si lumea din jurul tau, e una din imperativele pe care le-am simtit si eu.

Mi-a placut foarte mult toata excursia asta inapoi in timp prin intermediul felului in care se imbraca Manuela. Poarta rochii si pantofi pe care le admiram mereu la verisoarele mai mari care lucrau in institutii publice sau ulterior in diverse birouri de firme private, pe care insa n-am apucat niciodata sa le port pentru ca anii 90 m-au prins cand eram inca in scoala generala iar apoi la liceu. Insa in felul asta mi-am satisfacut dorinta secreta de-atunci de-a le incerca hainele si proba cerceii.

Care sunt secventele tale preferate din film?
Am avut surpriza sa descopar la TIFF, la Cluj, cum s-a tradus vizual scenariul pe care care-l stiam foarte bine, pentru ca eu, la fel ca toti ceilalti colegi ai mei actori am vazut acolo filmul pentru prima data.
Am avut o placere imensa sa admir cateva momente excelente jucate de Dorel Visan sau de Andi Vasluianu in scene in care eu n-am participat.

De ce trebuie sa vedem acest film? Ce il face atat de special? Cum l-ai promova?
Cred ca e un film absolut exceptional de weekend, este ceea ce se numeste in limbaj american “date movie”. E o comedie absolut delicioasa, care te poate scoate din ale tale sau te poate face sa mergi un pic in trecut si sa privesti cu umor toate cate le-ai trait si tu in anii ’90.
Eu m-as fi dus sa vad Despre oameni si melci chiar daca n-as fi jucat in el.

Monica, cum iti ingrijesti tenul?

Nu incep ziua fara sa-mi demachiez tenul perfect si sa aplic o crema hidratanta cu factor de protectie si o crema de ochi. Seara fac acelasi lucru,indiferent daca e o zi in care m-am machiat sau nu,sau daca nu am iesit din casa deloc. Crema de noapte si un strat mai abundent de crema in jurul ochilor imi ajuta pielea sa se recupereze perfect.

3 thoughts on “Monica Barladeanu raspunde…

  1. As dori sa stiu ce fel de creme folosesti(marca),atat pentru ingrijirea tenului,cat si pentru ingrijirea corpului si daca pe langa asta urmezi o dieta pentru intretinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.