TPU Blog

Ai mintea libera si iti folosesti imaginatia, asa ca un atelier de scriere creativa facut pentru tine de la asta ar trebui sa porneasca. Dar unde si-ar putea propune sa ajunga?

Atelierul coordonat de scriitoarea Adina Rosetti ii incurajeaza pe cursanti sa citeasca mai mult, le antreneaza abilitatile de storytelling si de intelegere a unui text, ii invata sa faca distinctia intre fictiune si non-fictiune, sa depaseasca blocajele prin trucuri amuzante, ii sustine sa nu se supuna cliseelor si sa scrie pentru placerea lor.

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, fictiune), pe care le vei deprinde prin imaginatie si joc. In partea a doua, se va vorbi despre cum se construieste o poveste – naratiune, personaje, dialog si asa mai departe. Povestirile scrise de cursanti vor fi stranse intr-o revista pe care fiecare o va primi la final. Colectiile tiparite in urma primelor doua editii pot fi descarcate/citite gratuit aici si aici.

Daca vrei sa inventezi povesti si personaje si ai pana in 16 ani, sa stii ca Academia Motanov organizeaza a treia editie a atelierului de scriere creativa coordonat de Adina Rosetti. Inscrierile sunt deschise pana pe 24 februarie, pe baza unei povesti sau a motivatiei. Atelierul se va desfasura intre 28 februarie si 29 martie, la HomeProject, in Bucuresti, si costa 520 lei. Intalnirile au loc sambata si duminica de la 15:00 la 17:00, timp de 5 weekenduri. Pentru mai multe detalii, intra pe http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.