TPU Blog

In momentul in care v-ati achizitionat un sistem de alarma, indiferent ca este pentru domiciliu sau pentru firma dvs, este foarte important sa stiti cum trebuie sa amplasati senzorii. O greseala enorma pe care multi obisnuiesc sa o faca consta in amplasarea gresita a senzorilor. Sistemul de alarma devine ineficient iar hotii vor profita de acest lucru. Pentru a invata cum se monteaza corect senzorii (de toate felurile) este bine sa va informati din timp sau sa mizati pe mana unui instalator. Insa de multe ori si acestia gresesc.

 

Senzorii sunt responsabili pentru detectarea intrusilor sau pentru detectarea altor probleme care va pot afecta locuinta sau locul unde va desfasurati activitatea. Fara acesti senzori alarma nu mai are nici un rost, iar o amplasare gresita poate duce la activarea unor alarme false sau in cel mai raz caz nu vor mai detecta nimic. Stand de vorba cu specialistii de la SKUT.ro, am alcatuit mai jos o lista cu cei mai cautati senzori si modul corect in care acestia trebuiesc montati.
Senzorii de miscare PIR sunt cei mai comuni senzori si ii puteti intalni peste tot. Acesti senzori foarte simpli la prima vedere vor detecta miscarea pe o anumita raza. O parte din senzori sunt imuni la animale, caci acestea fac parte din viata noastra si intr-o locuinta este inevitabil sa nu existe un caine sau o pisica. Pentru a preveni declansarea alarmelor false, anumiti senzori detecteaza miscarea provenita doar de la corpurile cu o greutate mai mare de o anumita valoare, spre exemplu 20Kg. Cum este posibil asta? Senzorii de miscare PIR pot vedea caldura degajata de un corp. Cu cat un corp este mai voluminos cu atat degaja mai multa caldura. O pisica sau un caine sunt, evident, mai mici decat un om si nu elimina o cantitate de caldura la fel de mare.

 

Acesti senzori se monteaza in general in dreptul intrarilor, imediat dupa usa sau chiar in dreptul usii, la o inaltime considerabila incat sa nu aiba nimeni acces la ei. In cazul in care nu se pot monta decat la nivelul usii si pot fi vazuti de oricine, recomandat este sa aiba protectie la vandalism, iar in cazul in care este lovit sau cineva incearca sa il scoata din perete,sa trimita un semnal catre sistemul de alarma.
Senzorii sunt recomandati sa fie pozitionati la interior in zona cailor de acces, pe coridoare sau in dreptul usilor. In cazul in care aveti animale cautati senzori cu imunitate la animale.

Senzorii de fum sunt ceva mai pretentiosi. Acestia pot detecta fumul dintr-o incapere si in functie de natura acestuia declanseaza sau nu alarma. Senzorii de fum se pot monta oriunde, insa este bine ca acestia sa fie amplasati in zona in care exista un risc ridicat de incendiu. Spre exemplu bucataria. Daca senzorul detecteaza un fum gros va porni alarma sau poate declansa stropitorile de apa.

Senzorul de apa este ideal pentru camerele cu risc de inundatie. Subsolurile blocurilor este o zona in care riscul este foarte ridicat. Sunt foarte multe tevi de apa si majoritatea sunt vechi. Daca o teava se sparge este bine sa stiti cat mai repede. Senzorul de apa se monteaza in podea, iar cand apa atinge un anumit nivel setat de dvs incepe declansarea alarmei.

 

Senzorul de geam spart are rolul de a detecta infractorul cand sparge geamul de la locuinta dvs. Vibratiile produse de geaul spart si sunetul caracteristic vor declansa alarma in secunda imediat urmatoare, iar hotul nu va avea nici cea mai mica idee cum a fost prins. In cazul in care a reusit sa treaca nedetectat este recomandat sa aveti un senzor PIR si in zona geamurilor. Nu se stie niciodata.

Ca o concluzie, cu toate ca preturile acestor sisteme care ne pazesc de raufacatori au devenit foarte accesibile in ultimii ani, de exemplu un pret sistem alarma casa complet porneste de la 300 lei pe site-urile unor magazine online de specialitate precum SKUT.ro, achizitia unuia este total inutila daca senzorii nu sunt montati asa cum trebuie. Acum ca stiti cum trebuie sa ii montati speram ca puneti in aplicare cele invatate.

One thought on “Cum montam senzorii unei alarme ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.