TPU Blog

COVID-19 produce și victime colaterale. Stresul și neliniștile generate de situațiile viitoare creează emoții puternice de anxietate, frustrare, depresie sau duc la situații a căror gestionare nu este una simplă, precum lipsa constantă de intimitate, apariția unui program haotic, aglomerarea de activități, apariția epuizării și, poate de multe ori, greutăți în a gestiona relațiile cu copiii.

Autoizolarea e urmată de confruntarea cu o realitate altfel decât suntem obișnuiți, atât la nivel de comportament, cât și ca implicare și rezultate. Limitările de deplasare și problemele economice te pot afecta emoțional în aceeași măsură ca și distanțarea fizică.

021.9972 este numărul de telefon cu tarif normal la care oricine are nevoie de suport psihologic poate suna pentru a primi consiliere gratuită de la unul dintre specialiștii înscriși în program.

Pot apela toți cei care simt că se confruntă cu probleme de natură psihică sau disconfort emoțional, provocate de statul în casă, lipsa contactului cu cei dragi, singurătatea, grija legată de viitorul financiar, relațiile cu membrii familiei etc.

Programul cuprinde:

Suport psihologic gratuit pentru persoanele afectate emoțional de pandemia de COVID19, atât ca urmare a autoizolării sau distanțării fizice, dar și ca urmare a modificărilor economice și sociale;

 30 de psihologi, membri ai Asociației Române de Analiză Tranzacțională, care răspund la telefon 10 ore pe zi;

 Serviciu gratuit pus la dispoziție printr-un call-center ce poate fi apelat din orice rețea la tarif normal;

 Conversații de 20 minute cu un psiholog, ce te ascultă și îți oferă „instrumente” care să te ajute să gestionezi ceea ce simți;

 3 luni de suport, în fiecare săptămână, de luni până sâmbătă;

 Acest suport este un serviciu de urgență, nu psihoterapie, dar poți suna de câte ori simți nevoia.

Toate detaliile despre modul de funcționare a proiectului ”autoizolat, DAR nu singur” sunt disponibile pe site-ul oficial al acestuia – www.atromania.ro.


Despre ARAT
Asociaţia noastră a fost înfiinţată în anul 2000 cu scopul de a promova Analiza Tranzacţională (AT) în România. De atunci şi până azi, sute de oameni au participat la cursurile recunoscute de ARAT, la conferinţele şi şcolile de vară organizate de către Asociaţie şi se instruiesc zilnic folosind cărţile din biblioteca pusă la dispoziţia membrilor Asociaţiei.
În prezent ARAT numără 150 de membri şi este singura asociaţie profesională de Analiză Tranzacţională din România recunoscută de European Association of Transactional Analysis (EATA) şi acreditată de Colegiul Psihologilor şi de Federaţia Română de Psihoterapie (FRP).
Asociația își propune să promoveze cunoașterea şi implementarea cercetării ştiinţifice în teoria şi practica din domeniul Analizei Tranzacţionale şi desfăşurarea unor activităţi profesionale cu caracter interdisciplinar specifice domeniului Analizei Tranzacţionale.

One thought on “”Autoizolat, DAR nu singur” – program de suport psihologic gratuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.