TPU Blog

TPU.ro susține campania #BeCyberSafe, o inițiativă a Asociației Telefonul Copilului.

Deși nu ne este necunoscut termenul de bullying, odată cu dezvoltarea tehnologiei, hărțuirea s-a mutat în mediul online. Internetul este o lume fascinantă și plină de posibilități, dar și o lume în care există și multe pericole, iar cyberbullying reprezintă pericolul întâlnit frecvent în mediul online. Acesta apare atunci când o persoană utilizează tehnologia digitală pentru a hărțui, umili, amenința, intimida sau răni în mod deliberat și repetat o altă persoană.

Noua campanie a Asociației Telefonul Copilului, #BeCyberSafe, cu sprijinul Meta, vine cu o serie de sfaturi pentru a învăța cum să recunoști cyberbullyingul, dar și cum să te protejezi împotriva lui. Iată mai jos câteva sfaturi:

Utilizează setările de confidențialitate!

Informează-te despre cum poți păstra conținutul privat. Cele mai multe rețele de socializare îți permit să controlezi cine vede ceea ce postezi.

Ajustează-ți setările astfel încât numai persoanele pe care le selectezi să poată vedea informațiile și postările personale.

Limitează accesul la dispozitivele și conturile personale!

Ai grijă ca nicio persoană să nu aibă acces la conturile tale pentru a nu extrage informații pe care ulterior să le folosească împotriva ta cu scopul de a te hărțui. Cum poți face acest lucru? Ai grijă să te deconectezi ori de câte ori foloșești un alt dispozitiv decât cel personal și nu lăsa alte persoane să îți folosească dispozitivele personale.

Află mai multe: https://becybersafe.116111.ro/ 

#becybersafe #cyberbullying

One thought on “Tu știi ce este cyberbullyingul?

  1. Bună TPU am o problema !!!!!
    Eu îi zi colegei mele de banca că am un iubit din alt orasi dar eu nu am nici un iubita si iî zic că vine la mine cu var miu și că e la Fodbal dar nu e adevărat
    CE AR TREBUI SA FAC .DACA IÎ ZIC CA NU AM NU MAI VREA SA FIM PRIETENE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.