TPU Blog

Are 16 ani, este din Râşnov şi este la un pas de a deveni cea mai tânără alpinistă din lume care termină circuitul ”Volcanic Seven Summits”. Ce va face în vacanţa de iarnă? Va pleca în expediţia “Antarctica 2010-2011”.

De ce vă spunem toate acestea? Pentru că vrem să cunoaşteţi o tânără remarcabilă, un model de inspiraţie pentru mulţi tineri. Numele ei este Crina “Coco” Popescu. Visul ei este unul foarte  înalt, cât cele 7 vârfuri pe care vrea să le escaladeze. Pentru că TPU.ro susţine tinerii români de excepţie, vă prezentăm puţin din povestea ei.

Coco se pregătește pentru expediţia “Antarctica 2010 – 2011” care va avea loc în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011. Obiectivul lui Coco este escaladarea munților Sidley și Vinson – cel mai înalt vulcan, respectiv cel mai înalt vârf din Antarctica. La întoarcerea din expediție Coco va fi prima alpinistă din lume care a terminat circutul Volcanic Seven Summits – cei mai înalți vulcani de pe cele 7 continente. De asemenea, ascensiunea pe Mount Vinson reprezintă pentru Coco atingerea celui de-al șaselea vârf din circuitul Seven Summits – cele mai înalte vârfuri de pe cele 7 continente. Totodată ea va fi cea mai tânără alpinistă din lume care urcă acest vârf.

Ea mai are nevoie de încă 29.000 de euro pentru a-şi îndeplini visul şi se bizuie pe ajutorul celor din jur.

Ajut-o pe Coco să ajungă cel mai sus!


Afla mai multe detalii pe Celmaisus.ro.

Stela şi Echipa TPU.ro


11 thoughts on “Coco vrea să ajungă cel mai sus

  1. E de apreciat fata asta.Altii la varsta ei nu au atata vointa si nici nu s-ar complica foarte are sa realizeze ceva.
    Bravo!

  2. Mda…
    Si cum romanu’ de rand se scalda-n bani, ce s-a gandit Coco? ”Hai sa cer!”
    Esti cu adevarat bun, pe fortele tale? Fa, nene, performanta fara cerseala. Asa s-au invatat toti aspirantii astia.
    Vrei sa respiri aerul inaltimilor? Incepe de jos, de la poale, ca, de nu, s-ar putea sa te izbeasca fix in plex!

  3. Mi se pare o fata exceptionala.
    Ne face mandri, ca suntem romani! Bravo ei!
    Voi incerca sa ajut si eu atat, cat o sa pot. Ii doresc multa bafta! Hai, Romania!

  4. Oare ea se intreaba daca poate face o multime de pinochio daca se masturbeaza cu facaletul ? Oare ea dispera ca n-are ultimul Cd cu Hannah Montana ? Oare ea,la 15 ani,e mult,mult mai ¨sus¨ decat multi dintre noi ? DA ! Felicitari pentru vointa extraordinara.Ca de obicei,aspiratiile inalte se lovesc de cele mai josnice nevoi : Banii.Pacat!

  5. prea multi bani necesari,plus ca suntem in noiembire deja.pacat…am fi avut sansa sa fim respectati din nou.acum in franta,din cauza prostilor de tigani,erau pe geamuri la metrou panouri pe care scria:atentie!romani in metrou!. da,nu prea mai suntem respectati..

  6. guys, nu cred ca e nimic gresit in abordarea ei! nu vad o problema cu strangerea de fonduri pt un plan asa indraznet…nu vrei sa contribui, nu o faci si gata, as simple as that …:-)…pe de alta parte cand oameni ca ea realizeaza ceva cu care Romania castiga la capitolul imagine, ne simtim bine ca suntem romani, indiferent daca am cotizat sau nu…:-)…

  7. GenOm, tipule,

    Fata asta a reusit pana la varsta de 15 ani sa stabileasca mai multe recorduri mondiale, a fost crescuta pentru a fi cea mai buna in ceea ce face. O face cu placere, si mai mult de atat a avut de fiecare data steagul Romaniei cu ea, fara a cere nimic in schimb! Tara asta (in care de ex. serviciul Salvamont functioneaza pe baza de voluntariat ) n-o merita, asa cum nu merita nenumaratii campioni ajunsi sus de unii singuri.

    Tu, GenOm, este doar un omulet meschin si dezgustator, care nu intelege nimic din ceea ce inseamna performanta, reclama de tara, sau mai simplu, nu intelege conceptul de “decenta” pentru a fi in stare sa priceapa orice fel de situatie. (…Si 9/10 esti probabil obez)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.