TPU Blog

Pentru ca in ultima vreme am lucrat la rezolvarea cat mai multor probleme pe care le-ati intampinat pe TPU.ro, iata ca ne dorim sa abordam cu voi un nou subiect: intrebarile legate de teme.

Inainte, si noi ne ne intalneam pentru a ne face temele impreuna, iar ajutorul oferit de cineva care ne putea indruma era mereu de apreciat. Din punctul nostru de vedere, cei care nu sunt preocupati de sarcinile si exercitiile pentru acasa, nu le fac si poate ulterior suporta consecintele, dar cu siguranta nu se chinuie sa posteze aici despre ele. Cei care adreseaza diferite intrebari pe TPU poate ca nu au la dispozitie un parinte care sa ii ajute sau nu stiu unde ar putea gasi un raspuns, dar totusi se preocupa si sunt constienti ca notele mici pot insemna ratarea intrarii la liceul sau facultatea dorita.

Tocmai pentru ca ne dorim sa ne consolidam componenta educationala, iata la ce ne-am gandit: ne dorim sa implementam un sistem prin care utilizatorii de incredere sa poata muta intrebarile care nu sunt postate in categoria potrivita. Vom avea si o noua sectiune intitulata “Teme” sau “Intrebari legate de scoala”.  Aici nu ne dorim ca lumea sa ofere pur si simplu rezolvarea directa, ci indicatii, mai multe detalii si raspunsuri care sa ghideze spre solutionarea corecta. De exemplu, daca cineva cere 10 propozitii cu un timp verbal in engleza, un raspuns cu care suntem de acord include modalitatea in care se formeaza timpul respectiv, doua propozitii ca exemplu si invitatia ca restul sa fie facute de cel care a intrebat.

Ne-am gandit si la pedepse pentru cei care nu respecta regulile jocului si posteaza direct rezultatele fara nicio explicatie: ei nu vor mai putea raspunde la categoria respectiva sau vor fi penalizati cu puncte.

 

Voi ce parere aveti de acest sistem? Aveti si alte idei? Va asteptam sugestiile, de care va garantam ca vom tine cont, tocmai pentru ca ne dorim sa va implicam in acest proces si sa gasim impreuna o solutie cat mai buna.

 

Alexandra – TPU

 

105 thoughts on “Solutionam impreuna problema facutului de teme pe TPU?

  1. Bună TPU,
    Sunt cadru didactic si imi cunosc bine elevii, stilul fiecaruia, exprimarea, etc. Imi dau seama imediat daca a facut el tema sau i-a facut-o altcineva.
    Care e motivul pentru care dau eu teme pt acasa? Sa imi dau seama ce a inteles si ce nu a inteles elevul meu. E munca individuala. Daca vad ca nu a inteles, reiau explicatia, il ajut sa inteleaga…
    Daca el isi va lua tema gata facuta aici pe site,nu imi veti ingreuna mie (a se citi profesorilor) munca?

  2. ica2011, ideea de baza era sa li se dea o mina de ajutor acolo unde se poticnesc, nu sa li se faca temele. DAr eu tot ma indoiesc c-o sa mearga. In general, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata. De asta sint sceptic.

  3. hahaha!!!!!!! faceti asta pentru ca nu va mai intra nici ciuma pe site si ca sa aveti utilizatori,v-ati gandit voi bine ce e de facut…vreau sa stiu cu ce-i ajutam noi ca le facem tema,cand ei nu vor sti niciodata cum se rezolva o impartire daca nu deschid cartea:|patetic.jalnic.nu am cuvinte

  4. Nu-s de acord cu temele pe site, oare ce-ar fi dacă le-am da mură-n gură și tot n-ar înțelege? Și ăn plus, cum a zis și chiorul, tot la dragoste și sex o să se posteze întrebările că vezi Doamne e cea mai vizitată categorie. :-j . Și poate alții pun întrebări numa’ așa, de plictiseală. Păi postați fraților cam la ce categorie se potrivește întrebarea (dacă tot faceți categoria aia, și nu numai!)! Nu posta o întrebare de genu ”dați-mi 3 exemple de nu știu ce” la dragoste și sex sau o întrebare care ar merge la categoria sănătate, alții să o pună la adolescenți și ca pretext că e cea mai vizitată categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.