TPU Blog

Pentru ca in ultima vreme am lucrat la rezolvarea cat mai multor probleme pe care le-ati intampinat pe TPU.ro, iata ca ne dorim sa abordam cu voi un nou subiect: intrebarile legate de teme.

Inainte, si noi ne ne intalneam pentru a ne face temele impreuna, iar ajutorul oferit de cineva care ne putea indruma era mereu de apreciat. Din punctul nostru de vedere, cei care nu sunt preocupati de sarcinile si exercitiile pentru acasa, nu le fac si poate ulterior suporta consecintele, dar cu siguranta nu se chinuie sa posteze aici despre ele. Cei care adreseaza diferite intrebari pe TPU poate ca nu au la dispozitie un parinte care sa ii ajute sau nu stiu unde ar putea gasi un raspuns, dar totusi se preocupa si sunt constienti ca notele mici pot insemna ratarea intrarii la liceul sau facultatea dorita.

Tocmai pentru ca ne dorim sa ne consolidam componenta educationala, iata la ce ne-am gandit: ne dorim sa implementam un sistem prin care utilizatorii de incredere sa poata muta intrebarile care nu sunt postate in categoria potrivita. Vom avea si o noua sectiune intitulata “Teme” sau “Intrebari legate de scoala”.  Aici nu ne dorim ca lumea sa ofere pur si simplu rezolvarea directa, ci indicatii, mai multe detalii si raspunsuri care sa ghideze spre solutionarea corecta. De exemplu, daca cineva cere 10 propozitii cu un timp verbal in engleza, un raspuns cu care suntem de acord include modalitatea in care se formeaza timpul respectiv, doua propozitii ca exemplu si invitatia ca restul sa fie facute de cel care a intrebat.

Ne-am gandit si la pedepse pentru cei care nu respecta regulile jocului si posteaza direct rezultatele fara nicio explicatie: ei nu vor mai putea raspunde la categoria respectiva sau vor fi penalizati cu puncte.

 

Voi ce parere aveti de acest sistem? Aveti si alte idei? Va asteptam sugestiile, de care va garantam ca vom tine cont, tocmai pentru ca ne dorim sa va implicam in acest proces si sa gasim impreuna o solutie cat mai buna.

 

Alexandra – TPU

 

105 thoughts on “Solutionam impreuna problema facutului de teme pe TPU?

  1. Sustin aceasta initiativa,dar am cateva intrebari:
    1)Cine sunt acei ,,useri de incredere,,?
    2)Nu mai faceti categoria,ca si-asa este cam inutila 😛
    3)Cine este admin in momentul de fata?

  2. Îmi place ideea.Dar programul e vast,as zice.Pentru că întradevăr,urmarea ar putea fi obiceiul de a rezolva toate temele aici,cum zicea cineva mai sus-ar fi extrem de complicat,dacă ați pune link-uri ceva,spre un fel de tutoriale de matematica,sau pentru limbi străine de ex?cred că există pe web-gratuite.”Moderatorii” voluntari(bănuiesc că la asta va referiți,când vorbiți de “useri de încredere”)ar putea să îndrume eventual într-acolo pe cei care revin des cu același tip de probleme-și eventual,dacă ar avea un orar orientativ,să stabilească când elevul ar putea lucra acolo,având siguranța,că,în cazul în care nu înțelege ceva-cineva îi va răspunde aici:sâmbătă dimineața,să spunem.
    Explicația e nițel cam complicată-dar sper că ați înțeles cam ce vreau să spun??

  3. Revin, fiindca gandesc mai greu azi.
    E clar ac oricat am munci si noi si adminii sa indepartam temele de pe TPU, ne luptam cu morile de vant. De aceea cred ca e bine sa gasim o varianta prin care sa-i limitam in categoria lor, invizibila pe pagina principala, unde fie au sa-si raspunda intre ei, fie au sa se ignore intre ei.
    Stiu ca nu e solutia optima, dar nici asta de acum nu este. Oricat i-am sanctiona, nu ii putem opri, fiindca au IP-uri dinamice si vor face noi si noi conturi. Eu, cand eram copil, imi doream sa-mi rezolv sngura temele si, de fiecare data cand ceream ajutor, o simteam ac pe o infrangre persoanal. Din pacate, familiile nu-si mai educa copiii in acest spirit si scolii ii este imposibil sa li-l insufle, atata timp cat parintii se opun. Parintii din ziua de azi isi doresc o viata usoara pentru copiii lor, cu orice pret.
    Revin la TPU: haideti sa-i ignoram, sa ii sanctionam drastic pe cei care isi pun intrebarile la categorii gresite: stergerea imediata a intrebarii de catre un user de incredere (facand publica lista oamenilor de incredere si a criteriilor pe care sunt alesi/inlaturat din lista), scaderea punctajului la 0 si reluarea statutului de Junior, chestie valabila si pentru cei care raspund incorect la teme (facandu-le pur si simplu). Lispa de pe prima pagina a intrebarilor de teme le va face nederanjante pentru userii seriosi (de orice varsta) si va limita drastic tentatia de a raspunde la intrebari de genul asta.

  4. Alexandra draga,

    Sunt de acord cu tine, ca si noi inainte ne intalneam cu alti colegi, si ne impartaseam – in realitate – face to face – opiniile si parerile despre subiectele d(in)e la teme.
    Insa, ceea ce asi dori eu este ca, in primul rand sa tineti cont de faptul ca, una e sa pui osul la bataie, si alta e, sa vii aici, sa soliciti/ceri si/sau pur si simplu sa profiti/abuzi- de-un regulament si-o categorie, numita ”Teme” – sa presupunem, ce tocmai s-a implementat pe site- pentru a primi, bineinteles (nici mai mult, nici mai putin decat), mura-n gura!
    Varianta cu odraslele ‘orfane’ – sa le spun asa- , neavand – efectiv – cine le-a ajuta la teme, cade! – cel putin din punctul meu de vedere. Deoarece, nu cred ca ar trebui, chiar daca suntem- pe-un site de voluntariat, (sa reusim, totusi, sa distingem putin lucrurile!) sa ne priveasca – in mod neaparat, pe noi insine – de soarta unor copii/elevi – ca ce fac la scoala si/sau in cadrul ei, cu exemplu- la teme/materii si asa mai departe… pentru ca, niste parinti – ca stiu, ca nu, devin/sunt dezinteresati – si, nu au timpul suficient sa se dedice- practic si teoretic, in formarea si educarea odraslelor lor.
    Sincer, scuzati-ma, dar deja e prea mult ce vreti voi sa ne cereti noua.
    Spre exemplu, daca toti vor gresi in indicarea unor indicii/info pentru/la tema! – atunci, ce se va intampla? – eventual, nu ne ramane decat sa apelam la vreun profesor ceva… , ca in rest… nu vad la cine:) ca sa il scoata pe bietul copil din confuzii!
    In fine… , sa lasam, tare mi-e ca in felul acesta, mare branza de capul lor, nu se va prinde! Tocmai ce spuneam – ceva mai sus – de teorie si practica. Aceste doua treburi, merg mana-n mana! Dar trebuie, stoicism si dedicare/invatare!
    Ati spus ceva, la un moment, de niste ”pedepse”.
    Well, presupun ca acestea- ar trebui sa constate- in faptul de a nu mai avea voie (ex. copilul) sub nicio forma- pe acest site, decat cu acordul parintilor(!); dar asta numai in cazul in care, a fost verificat si/sau, si-a facut temele!
    Si bineinteles, aplicata/respectata si politica voastra/site-ului!
    Cam asta e tot ce cred- vizavi de ”sistem” – care vrea, sau nu -, sa ia amploare! In rest, cica- ”bagati de seama la ce vreti sa faceti, ca sa nu regretati”! Smile.

    Numai bine.

  5. Desi sint sceptic, se poate incerca, asa, de “episod pilot” si vedem ce iese. Dar sint de acord cu cei care spun ca va fi un fiasco. Or sa puna toti, aceleasi intrebari pe care le pun si acum. Or sa astepte ca si pina acum mura-n gura. Mai mult ca sigur ca rubrica asta va deveni o noua Trivia/Amuzamente, asa cum s-a intimplat cu sectiunea Religie.

  6. Da,avem nenumarate idei,printre care:
    -inainte de a primi rezovarea temei pe tpu,elevului sa i se deschida un link,ceva,cu un gibon in ochii caruia se citeste neantul celui care n-a rezolvat o ecuatie in viata lui,si elevul sa fie intrebat:DORESTI SA JUNGI ASA? NOI S-AR PUTEA SA TE AJUTAM!
    – cei ce rezolva gresit temele copiilor sa nu fie jigniti aiurea, in fond e doar o tema,ce poa` sa se intample? copilul merge fericit la scoala cu tema facuta pe tpu, la scoala primeste o nota proasta pentru ca NU STIE, a doua oara nu mai cere rezolvarea temelor,deci am scapat!
    -cei care rezolva teme sa aiba ei insisi o rubrica crème de la crème pentru Teme,in care sa fie consiliati,in caz de forta majora, iar daca gresesc in mod repetat(hi-hi,prevad un nou trend pe tpu,cei ce rezolva teme anapoda pentru spectacol si circ)sa nu fie sanctionati: bunavointa chiar nu conteaza?! ce daca informatiile-s gresite? sa-si asume copiii riscul,cand intreaba,ca adultii…mai incet cu asumarea.
    PS. Dragii mei,nu obisnuiesc sa pun bete-n roate si vad o parte buna in orice,cunosc situatia elevilor,eu insami am 2,dar care-ar fi gheşeftul cu Temele? spuneti-mi macar 3 motive beton pentru care merita sa asist, de fiecare data cand intru pe tpu, la injectarea de slanina in gaina,sau cam asa ceva…3 motive,va rog.Alexandra? Catalin? aveti legatura.

  7. Dupa cateva idei bune era normal sa dati cu bata in balta.Catalin e pe acolo sau doar tie Alexandra(de cand pe aici?)ti-a venit nefericita idee?
    Ca parinte e clar ca nu pot decat sa ma revolt.Va trebui sa ii interzic pustiului sa mai intre pe net si mai ales pe tpu,pentru ca e clar ca neuronii vor fi mai mereu in vacanta.Si de ce nu ,cand pe tpu sunt niste minti care lucreaza pentru el?
    E cea mai proasta idee de pana acum,si site-ul asta se va putea numi pe buna dreptate clopotel de acum.
    Faceti asta sa va creasca popularitatea si e scarbos cum abuzati de mintile si asa prea odihnite ale pustimii.
    Apropo,Alexandra?Cristina a plecat pe usa din dos ca ne cam saturasem de cenzura asa ca las-o te rog pe Lora sa spuna ce are de spus.E un user extrem de important a carui parere tin neaparat sa o aflu!
    Si desfintati categoria Religie.A devenit o adevarata batjocura la adresa lui Dumnezeu si a religiei majoritare a acestei tari:ortodoxia.M-am saturat sa citesc adevarate pornografii acolo,sau cum Ema incearca sa ne bage pe gat religia unei secte iar cand nu ii iese ne blesteama.

  8. Leocerba, nu-i de-ajuns ca scapi de cineva! Ignoranta unora e mare… , de asemenea si proasta educatie a lor, e la fel!
    Azi o tema proasta, maine la fel… , pe urma, se ridic intrebari, precum ca- de ce sunt unii asa de prosti?, si uite, tot asa…. , pentru ca au de la cine lua exemple proaste, pardon… , bune!
    Hai sa fim seriosi, nici sa rezolvi, -sa te bagi ca tampu’ in fata, sa dai dovada de mitocanie, prostie si prost gust… la niste teme, ce cer multa atentie si seriozitate! Fleasc, ca doar e o tema!
    Nici chiar asa… , altfel asa… , ajungem sa facem bors din gaina ta! 😛 si altii abia asteapta:)

  9. Bai, eu zic sa nu-i mai blamati pe astia care cer sa le faceti temele. Denota interes din partea lor. Ehe, pai eu, din clasa a VI-a, mi-am facut maxim 10 teme acasa. In rest, daca era cazul de ceva verificare care se lasa cu urmari naspa, copiam repede, in clasa, in pauza, tema vietii de la o colega (de obicei fetele-s mai silitoare). Si uite ca nu-s vreo zdreanta si nici ultimul paduche. Promovam lenea si incultura… Mooorrr cand va aud. Daca li se rupea total, nu mai zareati urma de tema pe tpu. Astia macar se zbat sa puna ceva pe foaia aia, sa arate a tema. Nimic nu apreciati!

  10. Am citit aproape toate comentariile postate pe tema asta si tin sa mentionez ca sunt socata. Nu-mi vine sa cred ca exista asa ceva la noi si ma intreb cum de n-am aflat pana acum de site-ul asta.
    Si eu sunt pro educatie, se vede chiar din numele site-ului 🙂 si mi-am propus sa ma alatur voua!

    Sincera sa fiu nu am vazut ce categorii aveti, doar ce mi-am creat contul, dar as vrea sa vin cu o propunere. Dupa parerea mea educatia pe care o primim in scoala nu este suficienta, asa se face ca atunci cand suntem pusi in situatia de a ne lua viata in propriile maine ratacim si nu stim incotro sa ne indreptam. Din punctul meu de vedere, foarte importanta este si dezvoltarea personala, descoperirea potentialului, autocunoasterea…

    Pot ajuta pe planul asta daca doriti 🙂

  11. GenOm eu sper ca glumesti…
    Stii? – eu mor cand vad nepasarea asta la unii! De fapt, ce sa mai stau sa rationez pe fondul unui bla, bla… , virtual, ca deja realitatea nu-i mai stralucita! Mda… sunt lamurita.

  12. Hai, mai, JeSs, pune mana pe inima si jura ca n-ai copiat niciodata tema de la colegi, inaintea orei.:))
    Daca ar fi dupa mine, as renunta complet la temele date acasa, dar asta-s doar eu si ideile mele glumete.
    Voi nu sunteti oameni seriosi, pusi pe discuttii serioase, constructive, sunteti doar niste crispati, adunati in jurul unei mese, sa vedeti ce propuneri aveti de respins azi. Pai ce exemplu sa ia astia mici de la voi? De maturitate, deschidere la idei si intelegere, in niciun caz.

  13. GenOm observ ca esti glumet… dar nu despre cum sa copiem temele :)) inaintea orelor 😛 era vorba!
    Eu spun ca cei ca tine cu greu se adapteaza in societate, de teama de a nu-si da seama ceilalti ca nu sunteti destul de instruiti si/sau capace de-a rezolva ceva… , ce tine de realitate. Sunteti niste imaturi, cu damfuri de ciumegi.
    Si-atunci, scuze, ce stii tu despre maturitate, intelegere, experienta si idei noi?

  14. Vorba lui Bro: poate merita incercat asa…de “episod-pilot”.
    Dupa ce-am facut basici la mouse tot raportand la teme, si mie mi se pare frustrant sa avem o categorie speciala.
    In domeniul “teme pe TPU”, sunt cam multe chestii de pus la punct.
    De pilda, am observat ca 80% din intrebari cer rezumate/povestiri/caracterizari care se pot face NUMAI dupa citirea unei carti. Ce indicatii sa-i dai aluia? Ca le-am raspuns de nenumarate ori sa citeasca si apoi sa-si faca tema. Bineinteles ca, apoi, s-a gasit un destept care sa dea un copy-paste pe Gogu si sa-i serveasca puturosului rezumatul de-a gata.
    Am mai vazut si raspunsuri cel putin bizare (ca sa nu spun de-a dreptul cretine) care au fost luate de bune de catre doritorii de teme de-a gata. Cum evitam asa ceva?
    Am intalnit nenumarate postari de genul “n-am inteles formarea perfectului compus”. Pai n-avea decat sa se uite pe pagina dinaintea celei cu exercitiul ca sa vada cum se formeaza blestematia. De multe ori, le-am indicat si numarul paginii, ca pareau sa aiba aceleasi manuale pe care lucrez si eu.
    Chestia cu “userii de incredere” ar putea functiona in cazul in care NUMAI acestia ar putea posta RASPUNSURI la teme. Macar asa, exista 50% sanse ca indicatiile sa fie cat de cat pertinente.
    Si, iarasi spun, ca si NOname: de ce-ar trebui sa fac eu munca unor parinti iresponsabili? Eu stiu ca, atunci cand te decizi sa faci un copil, iti asumi niste (multe) responsabilitati. Ce simplu o fi sa-l faci si pe urma sa lasi pe altii sa faca treaba ta de parinte.
    Una peste alta, chiar cred ca temele ar trebui sa dispara definitiv de pe site. Nu in alta categorie, nu in sensul de meditatii online, ci, pur si simplu, sa dispara in neant. Nu de alta, dar ne tot miram de creierii atrofiati ai multora. Functia creeaza organul, deci, n-au decat sa-si puna mintile la contributie si sa-si rezolve blestematele de teme, ca, pana la urma, nu sunt lucruri pe care sa nu le poata gasi in manuale, in caietele de notite sau, vorba unui clasic in viata, pe Goagal.

  15. Un profil psihologic facut din frustrare si dorinta de razbunare pentru niste vorbe care nu ti-au convenit e foarte greu sa fie unul compatibil cu realitatea, draga JeSs. Isi pierde din obiectivitate.

  16. ardnaxur1961 -chiar am așteptat părerea ta-fiind profesoară,e probabil mai pertinentă decât a altora.Dar”de ce-ar trebui sa fac eu munca unor părinți iresponsabili? “-tocmai de asta,pentru că ei sunt probabil prea ocupați să lucreze,și nu au timpul(sau nervii necesari) și pentru asta.
    Eu însumi eram mai degrabă ca și GenOm- deci apreciez pe cei care măcar încearcă și întreabă.Apropo de întrebări,da,multe întrebări sunt făcute pe același calapod-deci există cam aceleași lucruri care nu sunt înțelese.
    În schimb,mă gândesc cu oroare la ziua-care poate a venit deja,când nu o să se mai facă teme pe web.Din lipsă de interes.

  17. GenOm(Victima:P) doua puncte: tu vorbesti de obiectivitate, cand tu ai azvarlit – pastila cu profilul psihologic, si dupa, ti-am cerut niste lamuriri, explicatii… :-???
    Bag de seama ca, de compatibilitate si obiectivitate nici vorba… , ci de fapt, de subiectivitatea fiecaruia e vorba… Of, of..

  18. Bro(61),sa injectam gaina cu slanina contine refrenul “Puii mici galbui/Zburda unde-i pui” si despre asta este vorba,ma-ntelegi?
    GenOm(59),tocmai ca nu doream crispari aiurea,de aceea ziceam sa incercam si asta cu temele(macar ca sa punem putina ordine in intrebari) insa copiii care au nevoie de indrumari sa fie avertizati ca nu tot ce vine via tpu este automat corect,chiar daca persoana care le face munca are chenar pe gat sau pare “de incredere”.Riscul de a invata ceva gresit este mare.
    JeSsYkA(55)in raspunsul meu era si o doza de ironie.E drept,nu se construieste mare branza cu ironia,dar cum Alexandra a avut bunavointa sa-mi ceara parerea,i-am spus ce cred si,dragii mei,nu ne tine nimeni cu forta aici,unii pleaca,vor veni altii,perspectivele se mai schimba,noi suntem musafirii tpu,gazdele sa se agite,sa caute solutii,sa faca locul placut daca vor oaspeti de soi,daca nu…io nu m-apuc acum sa injectez slanina in gaina decat daca mi se ofera vreo 3 motive beton,ce tot atata?

  19. @Georgiana (65): Stai sa ne intelegem! Faptul ca sunt profesoara ma obliga sa fac munca parintilor? Sunt si parinte, in acelasi timp si niciodata nu mi-am neglijat indatoririle de parinte sau pe cele profesionale.
    Din ce spui tu, inteleg ca ar trebui sa-mi adopt toti elevii? Sunt vreo 200.
    Deci, parintii nu au timpul si nervii necesari, dar eu am? Lumineaza-ma, te rog!

  20. Leocerba, nu ma refeream la tine acolo. Lumea pare sa nu inteleaga, insa, ca o educatie ridicata pe interdictii nu va fi niciodata o educatie rodnica. Cand ne scapa ceva din mana, punem un semn de prohibitie, si ne-am spalat pe maini de toate pacatele si responsabilitatile.

  21. E totusi interesant cum va cramponati in general de termenul “teme”. Voi toti intelegeti prin “teme” intrebari elementare de romana si mate, de clasa a treia, ha, ha. N-am vazut raportata nici o intrebare complicata de clasa a 11-a din biologie sau chimie, sa zicem. Dar nici rezolvata, ha, ha. Deci da, toti userii TPU au probleme cu ceea ce stiu si nu vor sa impartaseasca, recte manualul de a 5-a. Hai mai, nu fiti sulfe, mai invatati si voi ceva… plus ca daca ma scotea naibii Arexandla din moderatie, va lamureati ca eu de fapt propuneam “Meditatii online” , nu “Teme”. Si atunci erati liber sa dati indicatii, nu rezolvari, cum ar fi frumos pe un site de “educatie”. E plina UE de site-uri de astea, facute pentru binele copiilor, de ce sa nu avem si noi unul, in romana, pentru romanasi?

  22. Se intampla in urma cu un an : Am mai spus-o in nenumarate randuri: nu suntem de acord cu rezolvarea temelor de la scoala pe TPU.ro. – scrise cu litere de-o schiapa, cu rosu pe alb. https://www.tpu.ro/blog/?p=829
    Eeee, timpul a trecut, userii s-au inmultit, traficul creste si tot creste.Sa mai citam un pic din postarea de atunci de pe blog.
    1.Daca iti face altcineva temele pe care ar trebui sa ti le faci singur, rolul lor se duce pe apa sambetei.
    2.Practic, respingem aceste postari din motive deontologice.
    3.Poate nu vreti sa ne credeti, dar pe orele alea petrecute in scoala si cu nasul in caiete si carti se bazeaza, in mare parte, succesul vostru in viata…

    Vezi, Alexandra ? Postarea era semnata asa : Raluca si ceilalti “comunisti” din Echipa TPU.ro

    Acum : Ce v-a determinat sa renuntati la deontologie si ¨ comunism¨, la sfaturile destul de concise cu privire la rezolvarea temelor acasa, nu in alta parte, si mai ales pe TpU ?!

    PS : O sa le activati conturile celor care au fost suspendati pe motivul temelor odata cu implementarea noii categorii ?

  23. GenOm, esti carcota…
    Linisteste-te, ca am inteles perfect tot, de la bun inceput- spre cine tinteai. Se vede cu ochiul liber ca, pentru faptul ca am atras atentia Leocerbei, simtindu-i doza de ironie, tu te-ai agitat!
    Leocerba, hai sa fim seriosi ca, un om pus pe şotii, nu pretinde seriozitate! – decat in cazul in care si el ofera aceeasi treaba…

  24. JeSs, vorbesti balarii. Nici n-am stat sa citesc ce i-ai raspuns Leocerbei, stilul tau de a edita un comentariu e grotesc de alambicat, parca-s bucati separate, preluate din diferite texte, si trantite acolo. Dar vad ca te-ai simtit extrem de lezata de vorbele mele. Perfect!
    A, daca ai chef de chat, exista optiunea de mesaje private.

  25. GenOm, nu-s lezata de cuvintele tale. Atitudinea ta parsiva si modul in care te manifesti vizavi de cineva, nu-mi face placere! Atat.

  26. Subscriu la spusele Ralucăi din link-ul postat de @nony.

    “De inlocuit comunistii nostalgici se ocupa mama natura, oricat de cinic ar suna. Ideea e ca cei care vin din urma sa fie diferiti, adica sa arate o evolutie, nu o involutie.
    Oricand am avut probleme cu temele mi-am tocit creierii pana mi-a iesit ce incercam sa fac si, daca nu mergea si nu mergea, ma sfatuiam cu cineva. A te sfatui cu un membru al familiei (care te supravegheaza ca-ti faci temele), cu un profesor (care te poate indruma), cu un prieten (care poate coopera cu tine) e una, insa a cere mura-n gura pe internet e alta. Si daca pornesti la drum in viata cu ideea ca poti sa te degrevezi de orice responsabilitate, ai pornit cu stangul. Iar valul nou de oameni, care vine dupa comunistii nostalgici, va fi un val de lenesi iresponsabili si demotivati. Hai sa nu permitem chetsia asta”.

    TPU, fiind unul dintre cele mai populare site-uri din România, are o putere reală de a influența în bine sau în rău viitoarea generație. Dacă am ajuta niște copii – și așa leneși și incapabili să se descurce singuri – la temele LOR de acasă, oare nu i-am ajuta doar să se transforme în niște plante, care stau și așteaptă cu mâna întinsă sau devin aroganți și tupeiști, învățând de mici că un “cel mai complet răspuns – funda!” rezolvă multe? Vor o temă rezolvată, nu explicație cum se face sau sugestie de a citi o carte. Ne iau de fraieri.

    …Cum de noi am reușit să terminăm studiile cu brio fără Google, fără TPU, fără internet…? Dacă nici având Google-ul la dispoziție – care practic mestecă în locul tău și trebuie doar să înghiți – ne mai fiind nevoiți să stea cu orele la biblioteci pentru a se documenta, nu reușesc să se descurce, atunci e grav, frate, și se numește simplu: “LENEA” (și eu aș zice “ACUTĂ”).

    Dacă la această categorie ar răspunde DOAR profesorii (poate chiar 2-3 angajați de voi special în acest scop) – ținând cont și de categoria de vârstă, programul școlar, întrebările precedente – și utilizatorii maturi și de încredere, atunci mai era cum era. În caz contrar, e aproape ca și cum ați semna condamnarea la moarte a României. Una lentă și în chinuri. S-ar duce naibii de tot educația, viitorul țării. De unde medici, profesori, avocați, economiști, președinți, (…), dacă tot mai puțini vor ști să gândească singuri și vor fi capabili să ia o notă pe merit, Bac-ul…? E ca și cum i-ați arunca cu bună știință în sărăcie și i-ați condamna la o viață fără viitor. Unde se vor duce? La furat sau cerșit? Sau la măturat străzile și desfundat WC-urile?

    Poate exagerez puțin, însă doar ca să subliniez ideea și să vă deschid ochii.

    Sau faceți “Școala TPU” – cu profesori, psihologi și un grup restrâns de utilizatori de încredere, care Nu vor răspunde pentru cocarde sau ca să-și etaleze cunoștințele, dând mură în gură – , sau lăsați-ne să raportăm temele în continuare, ca să nu ajungem o nație de incompetenți și idioți!
    Mulțumim.

  27. Sunt convinsa ca-mi irosesc timpul aiurea spunandu-mi parerea,dar ma risc(si de data asta).Este o idee EXTREM de NEINSPIRATA.Cati credeti ca vor tine cont de “regulile” jocului si nu vor posta doar pentru a li se rezolva tema,pentru ca ei sunt prea ocupati cu iesirile in club,cu netul si altele ca sa si le rezolve singuri!?Si va mai mirati de ce rezultatele sunt din ce in ce mai slabe(nu numai la bac,ci in general)?Cu o asemenea categorie nu ati face decat sa inecati site-ul cu teme,de nu vom mai sti nici unul ce sa mai facem sa scapam de ele.Si pana la urma in ce scop?Ca n-au parinti sa le explice?Pai de asta exista profesori,pentru asta sunt platiti.Am mai spus-o si o repet,nu sunt impotriva intrebarilor care cer o explicatie,nu am raportat niciodata asa ceva,dar sunt complet impotriva intrebarilor in care se cere,efectiv,rezolvarea completa a temei/exercitiului.Cu o asemenea categorie nu ati face decat sa inmultiti numarul intrebarilor de acest gen.Cat despre penalizari,nu vi se pare ca ne-ar complica inutil existenta?Nu mai bine ar ramane site-ul asa cum e,din acest punct de vedere?Niste propuneri pe care le-am mai facut(degeaba,evident)si care ar ajuta mult mai mult site-ul(in special prima,care ar ajuta mai mult la eliminarea temelor de pe site): https://www.tpu.ro/blog/?p=2256 mi s-a acrit pana si mie sa tot dau de ele,dar,dupa cum am mai spus,imi doresc foarte mult sa o vad pe prima realizata.In plus,pentru o simpla explicatie nu e nevoie de o astfel de(aberatie)categorie.In concluzie,o asemenea,pe langa faptul ca ar fi in plus,ar da complet site-ul peste cap.

  28. De acord în totalitate cu ce a spus NOname (79).
    Uite o probă de intrebare pusă acum pe site:
    “Cn imi face o compunere in englesa despre cum si-o petrecut vata de 50-100 cuv funda ”
    Alexandra,alooo,îi răaspundem? Ca sunt numai 100 de cuvinte!Punem mană de la mană ,ne consultăm cu toţii şi-i răspundem de nota 10 puturoasei!Şi ea nici măcar nu ştie cum se numeşte disciplina la care trebuie să răspundă!!Auzi…enlesă!
    Amăratul/a nici nu ştie să scrie bine romaneşte şi nici nu vrea să înveţe!

  29. “…doua propozitii ca exemplu si invitatia ca restul sa fie facute de cel care a intrebat”.Ati uitat de partea in care mai raspund inca 5 persoane si tema este completa?
    ” Cei care adreseaza diferite intrebari pe TPU poate ca nu au la dispozitie un parinte care sa ii ajute sau nu stiu unde ar putea gasi un raspuns, dar totusi se preocupa si sunt constienti ca notele mici pot insemna ratarea intrarii la liceul sau facultatea dorita.”Da,nu au parinti la dispozitie dar au calculator.Uite ceva ce ar trebui luat in calcul:nici un profesor nu ar trebui sa puna nota mica unui elev ce nu a stiut sa faca tema dar a incercat.Majoritatea profesorilor procedeaza in acest fel.NU REZOLVATI NIMIC!Incurajati lenea si prostia.
    Este TOTAL AIUREA ideea.Ce sa intamplat cu teoria asta: https://www.tpu.ro/blog/?p=829 ?
    Bun,degeaba scriu pentru ca stiu ca nu o sa fiu luat in seama.Adevarul nu cred ca se gaseste in textul de mai sus ci in interesele voastre.De ce sa suspendati cand puteti sa aduceti utilizatori?Mai multi utilizatori cred ca inseamna profit.Si asa v-ati rezolvat o problema.
    Eu nu o sa rezolv temele altora asa ca nu imi pasa.Totusi ideea nu este buna pentru utilizatorii seriosi si trecuti de 15 ani.

  30. ati ajuns sa le faceti categorie speciala de teme? ei nu respecta reguli de baza(se duc la medicina si intreaba cat face 5x5x5) si vreti sa respecte regulile alea de a nu da mura-n gura si raspunsuri fara eplicatii?
    cand pui o intrebare, ar trebui sa apara o pagina mica cu scris mare “sunt de acord ca nu postez teme iar intrebarea este relevanta” si tu ii dai OK(cum bagati 15 mii de reclame care-mi apar in fata si eu le inchid injurand, asa puteti baga si asta). in fine, selectati 20-30 de membri d-aia mai vechi si activi, cand vad o tema PAC raportata si disparuta dintr-un click.
    apropo, poate imi activeaza si mie cineva contul chiorull ca de o saptamana astept mail de confirmare, tot ii dau trimite, trimite si nu mai vine.

  31. Sunt contra temelor pe site!
    Plec de pe site dacă se oferă o astfel de secțiune, am fi bătaia lor de joc. Mulți care postează teme o fac numai în derâdere, nu realizați?

  32. sincer yo imi fac temele mai mereu si d fiecare data knd am o nelamurire ma gandesc la tpu.. dar dau inapoi la gandul regulamentului tpu. deci in concluzie, eu zic da

  33. Mi se pare foarte buna ideea.Dar unii copii pun intrebari precum asta ‘Faceti o compunere de o pagina.’ etc.Nu mi se pare ca e o intrebare pentru TPU,pentru ca orcine ar putea face macar o compunere mica,dar la intrebari de genul ‘Cum se afla numitorul?’.Astea da intrebari la care nu stii!

  34. intr-un fel aceasta categorie incurajeaza lenea cum au spus si altii pe de alta parte este foarte buna pentru cei care nu inteleg ceva sau nu au alta sursa de explicatii mai concrete sa le inteleaga 🙂 as zice ca ar fi buna o astfel de categorie 😀

  35. MI SE PARE O IDEE REA.TOTI VOR STA PE NET SA-SI FACA (TEMELE),NUMAI TEME NU FAC COPII CU ATATEA TENTATII IN FATA OCHILOR,CARTILE S-AR PUTEA SA LE SCOATEM DIN UZ NU?

  36. draga ALINAE,scoala de ce mai exista? nu ar fi mai simplu daca ar invata toti copii de pe internet? s-ar strange bani la bugetul statului….

  37. Eu cred ca ar fi bine sa includa aceasta pagina pe o parte deoarece am fi si noi mai siguri pe teme dar pe de alta am incuraja lenea!
    Putem incerca sa vedem cum iese si apoi mai vedem.

  38. Acum un an, propusesem aici https://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/stiu-ca-s-au-propus-nenumarate-categorii-insa-e-obligatorie-sesizez-o-categorie-noua-scoala-elevi-asta-ca-sa-nu-mai-fie/ sa fie infiintata o noua categorie. Evident am fost ignorata. Dar nu ma gandeam la rezolvarea temelor nici macar in proportia prezentata de tine, ci ma gandeam doar sa nu ii mai vad pe cersetori la toate categoriile. Si parca nu erau asa de multi!!!!!!!! Ba da, erau!
    Pe site oricum exista chiar si experti care alearga dupa fundele semidoctilor, asa ca nu cred intr-o sectiune “curata”, nu are cine sa o pastreze asa!
    Azi cred ca o iubesc pe Legiuitoarea!
    Nu-s de acord, asta daca mai conteaza vreun pic!

  39. Eu sunt pentru.
    @Brigaela:Buna ideea ta.
    @NoName si Legiuitoarea:Mda sunt de acord dar ce ar fi sa dam o sansa generatiei,si am si un sistem care poate ajuta.DECI:De obicei cand incepi un subiect pe TPU introduci titlul categoria si continutul.Ei bine la teme pe langa asta elevii vor mai trebui sa adauge si rezolvarea pe care au incercat-o ei si nu au reusit.Daca rezolvarea nu exista,sau nu e legata de tema respectiva atunci va fi raportat.
    Buna ideea?
    Nu toti elevii sunt lenesi,unii chiar nu inteleg si poate nu au de la cine sa ceara ajutor.

  40. DA!! cea mai buna idee …cred. Asta ne-ar ajuta foarte mult , macar sa vedem cateva exemple ca sa putem face singuri

  41. eu consider ca aceasta sectiune ar fi de mare ajutor, tinand cont de faptul ca fiecare are teme care oricat ne-am stradui , nu le intelegem.Un ajutor este tot timpul binevenit:D

  42. Se ia vreo masura, va rog, ca deja ne lungim cam mult cu decizia. Eu sustin orice decizie credeti voi, Catalin, Cristina, Alexandra si echipa, ca slujeste mai bine interesele siteului si ale comunitatii, dar luati o decizie si hai sa o aplicam, ca m-am saturat de prima pagina plina pana la refuz cu teme.

  43. Hmmm…Eu nu cred că merită.În timp ce utilizatorul X se plimbă prin parc, stă la calculator și se joacă, se uită la un film ș.a. utilizatorul Y îi face tema.

  44. o sa vedeti ca nu se va respecta categoria, tot la dragoste si sex se vor duce cu mizeriile lor de teme. “buna tpu, sunt retardata si nu stiu sa despart in silabe cuvantul pantaloni, ma ajutati? scz de cat. da e cea mai vizitata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.