| Daysukki a întrebat:

Care sunt "simptomele" unei depresii? sunt sigura 100 in 100 ca eu am asa ceva. nu ma pot bucura, vad defecte in orice, nu ma pot bucura de nimic! imi creez singura probleme, cand merg pe strada si se uita un baiat la mine ma deranjeaza enorm, incep sa plang. fetele d' la mine din clasa imi zic ca lor le place de mine ca-s amuzanta si frumoasa insa eu nu ma consider asa. eu cred ca-s un copil rasfatat de mic si luat in brate la orice tampenie. iar acum ca-s maricica mi-am luat lumea-n cap si imi creez probleme. am avut tot ce mi-am dorit. mereu mi s-a dat tot ce ceream. si vreau sa spun ca eu ceream lucruri care multi copii poate nu le au si nu le pot avea. sunt o idioata, ma urasc rau de tot. sunt multe de zis dar nu-mi vin in minte. cred ca mi-au intrat neuronii la apa dupa cat am plans. mai am un pic si ma sparg. va rog raspundeti! si cum scap de depresie, am incercat sa vad lucrurile mai roz dar nu merge, nu pot, chiar nu pot! sunt distrusa. aaa. si mai am o intrebare :
e adevarat ca persoanele care au probleme de exemplu cu inima si au depresie mor tinere?

Răspuns Câştigător
| DeXxa a răspuns:

Daca prezinti urmatoarele simptome inseamna ca suferi de depresie :
- tristete persistenta, anxietate

- sentimente de inutilitate sau de pesimism

- sentimente de vinovatie sau neputinta


- pierdere de interes sau placere pentru hobby-uri sau activitatile obisnuite

- energie scazuta, oboseala, senzatie de "incetineala"

- capacitate de concentrare redusa sau dificultate de luare a deciziilor

- probleme de somn, trezire dimineata devreme sau dormit prelungit

- modificari ale apetitului sau/si ale greutatii

- ganduri de moarte sau sinucidere, tentative de suicid chiar

- neliniste sau iritabilitate

- stima de sine scazuta

Desigur, cel mai tragic deznodământ este sinuciderea, aşa cum s-a întâmplat în cazul Mădălinei Manole, însă există şi alte pericole: abuzul de alcool, consumul de droguri, probleme personale şi profesionale, izolare socială şi chiar boli cardiace sau alte probleme fizice.
Mergi la psiholog cu încredere, aşa cum mergi la un medic specialist şi îndrăzneşte să vorbeşti cu el, fără teamă sau ruşine. Rolul psihologului este să te trateze fără să te judece şi desigur, fără să destăinuie altcuiva problemele tale. El ştie cel mai bine că depresia este o boală reală şi periculoasă.


Pentru început, te poţi adresa medicului de familie, care te va trimite la psihiatru, unde ţi se va evalua starea de sănătate. Mai departe, medicul decide ce cale vei urma. Tratamentul depresiei constă în psihoterapie combinată sau nu cu medicamente antidepresive. În cazurile mai uşoare este de ajuns psihoterapia, dar uneori este nevoie şi de medicamente.

1 răspuns:
| Deniix260 a răspuns:

Eu nu cred ca trebuie sa gandesti asa adica ar trebui sa iti schimbi modul de gandire.In loc sa fi trista incearca sa gasesti lucruri care te fac sa zambesti.Incearca sa fi mereu optimista si sa incerci sa ai mai multa incredere in tine.Desi nu e usor ...trebuie sa incerci sa iti schimbi modul de gandire in loc sa zici ca va fi rau si sa gasesti defecte incearca sa privesti partile bune si nu te descuraja! si ca sa raspund si la intrebarea ta nu este adevarat sau cel putin ca sa nu ti se intample ceva asa grav incerca sa te schimbi incetul cu incetul. FUNDA?:* si SUCCEShappy