| imihaistoian a întrebat:

Ce faci ca sa nu iti mai apara cearcane sau sa le maschezi atunci cand fumezi marijuana?

Răspuns Câştigător
| Demise a răspuns:

Cred ca stie omul ca nu e bine sa fumezi marijuana, dar o singura viata avem pe care trebuie sa o traim din plin.
Fondul de ten e util.

2 răspunsuri:
| HellGirl666 a răspuns:

☮ Nu mai fumezi marijuana.

| cornelmircea1980 a răspuns:

La ce te ajuta sa fumezi marijuana?


Stim ca toate drogurile sunt nocive, insa de prea putine ori cunoastem modalitatile prin care acestea ne afecteaza organismul si mintea. Procesele care au loc la nivelul creierului duc deseori la reactii care mai de care mai ciudate si daunatoare.

Marijuana sau cannabis se extrage din planta Cannabis sativa, senzatia de euforie fiind oferita de substanta chimica numita tetrahidrocanabinol, cunoscuta sub numele de THC.

Business Insider ofera mai multe informatii cu privire la marijuana, un drog controversat daca tinem cont de faptul ca zilnic suntem bombardati cu studii care ba scot in evidenta efectele sale nocive, ba calitatile sale. Citeste in randurile urmatoare cum actioneaza acesta asupra corpului si creierului.

Te face sa te simti bine, dar provoaca dependenta

Un lucru binecunoscut, insa nu si mecanismul prin care acest proces are loc. Astfel, cand THC ajunge la celulele creierului determina eliberarea dopaminei, o substanta care induce buna dispozitie.

In plus, dopamina face parte din "sistemul de recompense" al creierului. Senzatia de euforie are legatura cu actiunile ce tin de supravietuire sau de placerile imediate si de scurta durata, cum ar fi mancatul sau contactul sexual. Cand acest sistem de recompense este suprastimulat, apare dependenta, alaturi de reactiile adverse aferente momentelor in care drogul nu mai este consumat.

Influenteaza formarea amintirilor si cauzeaza tulburari cognitive

Susbstanta activa din acest drog actioneaza in hippocampus, influentand negativ modul in care amintirile se formeaza, dar si felul in care informatia este procesata. Acest fenomen poate cauza in timp tulburari cognitive. Cu toate astea, studii recente au relevat faptul ca marijuana incetineste evolutia bolii Alzheimer.

Iti este afectat si echilibrul

THC afecteaza zonele creierului responsabile cu echilibrul, coordonarea, viteza de reactie sau echilibrul. Asadar, atunci cand aceste zone sunt perturbate, apar si tulburari de echilibru, dificultati de concentrare sau de vorbire.

Consumul de cannabis poate duce la depresie

Inca nu sunt suficiente dovezi stiintifice pentru a certifica acest lucru, insa un studiu din Olanda a relevat faptul ca marijuana creste riscul depresiei la tineri. De asemenea, pe termen lung, acest drog creste simptomele asociate depresiei in cazul persoanelor predispuse deja catre aceasta afectiune.

Sporirea anxietatii, a neincrederii, a atacurilor de panica si a fricii - cele mai frecvente reactii adverse

Dupa consumul de marijuana, aproximativ 20-30% dintre consumatori s-au confruntat cu reactii adverse precum cresterea anxietatii, a neincrederii, a temerilor si a atacurilor de panica.

Poate duce la psihoza

Psihoza acuta, caracterizata prin halucinatii, delirare si pierderea identitatii personale, este cauzata de doze mari de marijuana. Cum drogul afecteaza si partile creierului care proceseaza ceea ce vedem si auzim, halucinatiile vizuale si auditive sunt des intalnite. De cele mai multe ori, are loc repetarea unui sunet special, dupa care acesta este inlocuit cu un altul, pana simptomele incep sa dispara.

Afecteaza somnul

THC afecteaza negativ exact primele patru stadii ale somnului, atunci cand corpul nostru se poate odihni si reface prin somn. Tocmai de aceea, consumatorii de marijuana sufera de insomnie sau se trezesc mult mai obositi.

Creste ritmul cardiac

La cateva minute de la inhalarea drogului, ritmul cardiac se poate chiar dubla, normalul fiind undeva intre 70-80 de batai pe minut. In general, acest simptom dispare dupa 20 de minute.

Ochi injectati

Spargherea vaselor de sange de la nivelul ochilor si oboseala cauzeaza acest efect al ochilor injectati, caracteristici celor care consuma marijuana.

Uscaciunea gurii

Receptorii canabinoizi se localizeaza acolo unde saliva este produsa. Tocmai de aceea, atunci cand acesti receptori sunt activati de consumul de cannabis, se inhiba productia de saliva.

Pofta de mancare exagerata

Acest drog creste placerea de a manca si interesul pentru anumite alimente. Se pare ca substanta activa THC stimuleaza instinctul de supravietuire, crescand si apetitul.

Are si efecte benefice

Psihiatrul Tod Mijuriya sustine ca simptomele a peste 200 de boli pot fi ameliorate cu ajutorul consumului de marijuana. Cu toate ca studiile efectuate nu sunt indeajuns de numeroase sau suficient de concludente, se pare ca marijuana ar ameliora efectele chimioterapiei, ar putea preveni orbirea cauzata de glaucom, ar putea crontrola crizele epileptice si ar contribui la stoparea evolutiei cancerului sau a bolii Alzheimer.

Întrebări similare