Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171283intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
20 Oct
SATI 279.733AFISARI
183.019VIZITE
167.535V. UNICI

La ce se refera expresia "marul discordiei"? Puteti da un exemplu de situatie de acest gen?

Multumesc mult. Funda.Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Se spune că în timpul nunții zeiței Thetys cu Peleus, un rege din Tesalia, în timp ce zeii dănțuiau, și-a făcut apariția Eris, personificarea discordiei, care nu fusese invitată, și a aruncat un măr de aur (mărul discordiei) pe care era scris "celei mai frumoase". Văzând mărul, Hera, Atena și Afrodita l-au revendicat, fiecare susținând că le întrece în frumusețe pe celelalte 2. Văzând că nu pot ajunge la o înțelegere, cele 3 zeițe au hotărât să ceară o opinie obiectivă. De aceea l-au ales ca arbitru pe prințul troian, Paris. Paris i-a oferit în cele din urmă mărul Afroditei, după ce aceasta i-a promis ca soție pe cea mai frumoasă femeie pământeană, Elena. Zeița a făcut-o pe Elena să se îndrăgostească de Paris și să fugă cu el în Troia. Acum expresia are sensul de "motiv de la care izbucneste un conflict".

 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Http://www.citate-celebre.com/marul-discordiei/

  citeste asta si o sa iti dai seama mai bine :)

 • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  "Marul discordiei"a fost initial o legenda.Hera, Atena si Afrodita s'au luptat pentru "marul discordiei" care avea semnificatia"cele mai frumoase". Cele 3 l'au ales pe Paris ca "arbitru". Fiecare a incercat sa il mituiasca cu cate ceva, dar Afrodita i'a promis'o pe Elena (cea mai frumoasa muritoare), astfel castigand "marul".
  In prezent semnficatia este de zazanie. Un exemplu ar fi o a3a persoana care se baga intre 2 persoane si ii pune unu contra celuilalt. Sper ca ai inteles si ca te'am putut ajuta:*!
 • a răspuns:
  Motivul de la care izbucneste o cearta.
 • a răspuns:
  Marul discordiei se refera la o kestie naspa care a declansat un eveniment ulterior. marul discordiei din cearta lor a fost pierderea bagajului.adica s-au certat din cauza aia. te pup
 • a răspuns:
  Adica un lucru care a facut cateva persoana sa se certe sau sa se supere :X
 • Alte raspunsuri