| iula90 a întrebat:

Va rog ma poate ajuta sa identific vopseaua de pe motorul asta? ms!
http://mortons.mortonsmedia.net/media/u/298_935567873.jp g

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Poza mai mica n-ai gasit?
E un verde metalizat, ori are perle multe in el (adica sclipiciul ala galbui care se vede unde luceste), ori e vopsea data intr-un sistem mai complicat, pe care eu ca vopsitor l-am vazut deocamdata doar pe YouTube si Discovery: se da un strat de baza, care contine perla (adica un fond galben foarte lucios), dupa care se aplica vopseaua de suprafata in 2-3 straturi transparente, si se lacuieste pe deasupra. Pentru metoda asta trebuie mediu foarte bun de vopsire (neaparat cuptor), pistol foarte performant (de alea de la 1000e in sus), vopsea speciala pentru sistemul asta si cel mai important, vopsitor cu foarte multa experienta, ca se vede pana si prima mana de vopsea, pe fondul alb, pe care in sistemul normal cu vopsea ne-transparenta poti s-o dai si cu c^rul, ca la final tot uniform se vede.
O nuanta asemanatoare gasesti la aproximativ orice magazin de vopsitorie auto. Daca e magazin bun si au si stand de vopsea, cumperi un verde metalizat si le spui lor sa-ti adauge perle, ca sa iasa acele reflexii galbene.
Cu cat se pune mai multa "perla", cu atat e mai dificil de vopsit, insa orice vopsitor ok cu scule bune ar trebui sa se descurce.

| iula90 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Poti te rog sa imi arati ceva vopseli bune? Multumesc!

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru iula90):

Nu prea am ce sa iti arat... Asa arata vopselele bune: http://www.99poze.ro/vopsitorie/1/ :))
Evita pe cat posibil vopseaua pe baza de apa, e un sistem mai complicat si mai putin durabil fata de cel pe baza de solvent (diluant).
Vopseaua metalizata se da in straturi subtiri, nu prea ai treaba cu calitatea ei. N-am patit niciodata sa fiu dezamagit de vopseaua metalizata, si am folosit de toate, incepand cu Silverpol, care e vopsea pentru Daciile de dupa '90. Cel mai important e lacul, pistolul cu care e aplicat, reteta si priceperea vopsitorului.
Am folosit multa vreme lac QuickLine. Destul de ok, insa nu era suficient de fin dupa gusturile mele. Am cumparat lac preparat pe stand la un magazin foarte bun, la care am mai avut doar de amestecat cu intaritorul, si a iesit mult mai frumos decat orice lac cumparat la cutie.
Poti folosi Klar, sunt bune, poti folosi chiar si Sprint.
In principiu tu ai nevoie de vopsea preparata (pentru acel aspect perlat), du-te la un magazin care se ocupa cu asa ceva, si cumpara tot de la ei, incepand cu fuller-ul. Sunt mai scumpe produsele preparate pe loc in aceste magazine, dar se vede diferenta.

| iula90 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Multumesc pentru ajutor!

3 răspunsuri: