TPU Blog

Dupa guest post-ul saptamanii trecute, continuam seria scrierilor dedicate cartilor, cu atat mai mult cu cat intrebarile adresate pe TPU.ro ating uneori aceasta tema.

FaraSperanta isi dorea sa afle ce carti de dezvoltare personala v-au placut si v-au ajutat sa aveti mai multa incredere in voi si sa va recapatati fericirea. Daca in raspunsuri s-au strans titluri precum “Yes man!” de Danny Wallace, “Gandeste fix pe dos” de Arden Paul sau “Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle, noi mai adaugam pe lista “The Seven Habits of Highly Effective People” a lui Stephen Covey si va intrebam cata incredere acordati acestui tip de literatura. Va asteptati sa puteti pune in aplicare toate sfaturile dintr-o asemenea lectura sau efortul vostru este rasplatit si daca la final aveti doar un singur aspect asupra caruia puteti incepe sa lucrati imediat?

Celor aflati in cautarea unor noi lecturi, dincolo de listele obisnuite recomandate de unii dintre utilizatorii TPU.ro, le recomandam booklamp.org, un site care ajuta sa alegi viitoarele carti pe care le vei citi in functie de ce ti-a placut inainte. In functie de ce preferi in materie de limbaj, tema, personaje sau dialoguri, sugestiile se adapteaza caracterului tau de cititor.

Noi avem convingerea ca o carte citita la momentul potrivit va poate modela si imbogati viata, indiferent de genul de care sunteti fascinati. Important e sa va oferiti timp pentru a va cultiva si sa descoperiti avatanjele pe care lecturile vi le ofera in conversatii, la scoala, in viata profesionala, dar mai ales in cea personala.

Daca incercati sa va gasiti scuze atunci cand alegeti televizorul, de exemplu, in locul cartilor si treceti si preturile pe lista, atunci o privire aruncata pe 24symbols.com, gutenberg.org sau Google Books va va demonstra ca lecturile de suflet sunt accesibile si gratuite. Bonusul cu aceste site-uri e ca va puteti exersa si sectorul limbilor straine.

Nu uitati ca TPU sustine Noaptea Bibliotecilor. Cautati activitatile organizate in orasul vostru si descoperiti lectura la miez de noapte si intr-un alt cadru. Daca veti participa, va asteptam aici sa ne povestiti cum v-a fost, intr-un guest post.
Sursa foto.

 

Alexandra – TPU

5 thoughts on “De carti, cu drag

  1. Misto paralela! Un CEO in management ne educa cum sa intram in default, cam ca Grecia…
    Mda, hai sa o luam mocaneste:
    Habit 1. Sa fim pro-activi… cam ca bursa de pe Wall Street, ai vazut ce bine i-a stat in ultimii doi ani, ca topaie toti ca iepurii pe ace!
    Habit 2. Da, sa ne imbogatim toti (material, spiritual, whatever). Intrebarea ar fi de unde atita bogatie, ca eu sa iau cineva trebuie sa imi dea, nu?
    Habit 3. Ce rost are sa incepi cu inceputul? O sa urmezi aceleasi drumuri ca altii, si n-ai rezolvat nimic!
    Habit 4. Normal, da-te curcan infoiat, sa ai ego-ul ca balonul, sa vezi ce naspa e cand o dai in bara si n-ai variante ajutatoatare pregatite, tinand cont ca psihologia win/win te face sa pierzi nuantele de pericol intrinseci oricarei situatii.
    Habit 5. Intai sa intelegi, apoi sa te faci inteles. Suna biblic, nu? De ce oare toti savantii lucreaza azi statistic, dupa principiul Black Box Theory, Dumnezeu sa ii inteleaga!
    Habit 6. Bai, aici nu ma bag! Fiecare le potriveste dupa cheful si ideile lui. Chiar si un tampit are o capacitate extraordinara de a avea clar in minte suma ideilor lui.
    Habit 7 (si ultimul). Sa ne spalam pe maiini si sa ne murdarim iar pana la coate. Neh, prefer sa ma tin cu dintii de functie si sa-i sap pe altii, voi fi un CEO mai de succes decat unul care trece de la productia de moturi la productia de sireturi, sa zicem.
    Oricum omul si-a scos banu’…
    Chiar si ideile inepte ale lui Geithner si Bernanke au sustinatori la vremea lor, asta e cert! uite ce zic eu, ca mi-e lene sa fac o carte:
    Habit 1. Fi pasiv! Multumeste-te de ce ai si bucura-te de fiecare clipa.
    Habit 2. Fi instinctiv! Nu te gandi la rezultatele actiunilor tale, ca oricum habar n-ai de deznodamant pana nu e prea tarziu. Asa macar nu poate sa te acuze nimeni ca nu esti natural si sufletist.
    Habit 3. Ia-o de unde poti, eventual de la mijloc. Experienta o capeti oricum pe parcurs, n-are rost sa io iei in ordinea fireasca a lucrurilor, ca nu o sa iti iasa cum vrei oricum. Cel putin asa sari peste etapele inutile de planificare efemera.
    Habit 4. Gandeste-te ca n-o sa iti iasa oricum. Asa surpriza lucrului bine facut va fi mai mare, iar a celui prost facut mai putin dureroasa.
    Habit 5. Tine-o pe a ta! Cu cat o sustii mai mult, cu atit va fi mai evident ca ceilalti gresesc din start.
    Habit 6. Nu amesteca lucrurile! Mai bine specialist pe domeniu restrans, decat prost la toate!
    Habit 7. Ajuns intr-o pozitie de leader, distruge toate amenintarile din jur, si nu lasa alte idei sa te strabata. Istoria ne arata ca nimeni nu se pricepe la 2 lucruri deodata!
    Nu ma crezi? Citeste balaria aia si convinge-te singur!

  2. Nu inteleg de ce ati pus articolul asta pe blog si imediat ati facut un altul …parca in mod special ca sa nu il gaseasca nimeni !
    Puneti o intrebare cu referinte la acest post pe contul stelatpu.ro ,ca sa vada cateva persoane postul acesta !

  3. Sunteti naspa! Nu vreti sa imi trantiti catapleasma pe post! CNA-ul sa va manance!
    Pai e fair? Sa nu inteleaga copchii cum e o dezbatere televizata, cand unul e nevoit sa sustina orice aberatie doar ca sa nu fie pe trend? De ce sa nu gandim cu capu’ nostru, chiar trebuie sa ne cada totul mura in gura?
    Bleah, sa mor eu daca ma mai strofloc sa gasesc un raspuns inteligent! Poate la Cenaclul Flacara..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.