TPU Blog

Iata ca Irina revine cu un mesaj pentru voi din partea  celor de la Fundatia Dori Slosberg Romania.

“Hello!

Sper ca ati avut doua saptamani frumoase si lipsite de incidente rutiere. Noi am revenit cu un mesaj pentru voi, de data aceasta legat de traversarea pe culoarea verde! Stim ca suntem cu totii persoane importante si trebuie sa ajungem in multe locuri, insa viata pe sosea depinde de colaborarea tuturor participantilor la trafic. Si regulile (majoritatea dintre ele ) sunt facute ca sa ne protejeze viata in trafic. Si, deoarece credem ca e cool sa fii responsabil pentru viata ta, promovam traversarea pe verde (si prin locurile permise)!

Din pacate, traversarea pe rosu sau prin locuri nepermise reprezinta cauza principala a accidentelor rutiere in Bucuresti – nu o spunem noi, ci reprezentanti ai Politiei Rutiere. Hmmm… vazand statistica asta… totusi… nu ai vrea sa privezi universul de persoana ta, nu-i asa?

Ne grabim. Ne grabim sa ajungem la intalniri, la scoala, la facultate, la munca. Ne simtim cool si invincibili atunci cand fentam viata. Insa oare de cate ori o putem pacali? Putem fi nebuni, liberi, nonconformisti, independenti, dar si responsabili pentru siguranta noastra.

Fii cool! Traverseaza tot timpul pe verde! O campanie Fundatia Dori Slosberg Romania. Un concept The Workshop.”

Alexandra – TPU

 

10 thoughts on “Tu traversezi pe rosu?

  1. Nu traversez pe rosu,traverse pe unde nu e trecere…
    Acum serios “fi cool,traverseaza pe verde” :))

  2. Doar cei din Bucureşti or să îşi dea seama..:))
    Eram pe trecerea de pietoni de la fosta ‘Europă’ acolo unde se vindeau haine de la chinezi şi alte chestii neimportante de prost gust.
    Şi era roşu,nu vinea nici o maşină şi tot aşteptam de 5 minute să se facă verde,până mi-am dat seama că pe bara semaforului era un buton ca să faci verde,şi după câteva secunde să făcea la loc roşu:)) Şi săracii oameni aşteptau verdele pe când trebuia să apeşi tu pe butonul ăla..
    Acum..’Fi cool,trece pe roşu’ Deja mă enervează chestia asta cu ‘fi cool’,când mă gândesc la asta îmi vin în minte panaramele şi cocalarii care se cred jmekeri,pe subînţelesul lor ‘cul’.Până şi un aurolac ar ştii să treacă pe verde,da’ acum în zilele noastre când nu vine nici o maşină şi aştepţi ca prostu’ pe trotuar,mai bine treci pe luminiţa roşie 😀

  3. Ce e ma cu posturile asta infantile ?
    Fii cool ..traverseaza pe verde
    Nici nu pot descrie in cuvinte cat de penibil mi se pare….
    Vreti sa faceti campanii umanitare ?
    bun : unicef ,smurd ,crucea rosie…ar fi un inceput
    Nu prostiile astea scrise de o tipa care nu stie cum sa se puna la nivelul pustilor….

  4. Buna Irina! Eu sunt nitel daltonist. Pentru mine rosu, verde e tot aia, daca nu frige. Daca frige e nasol!
    Multumim de sfaturi, eu trec in general pe zebra, si cand zic zebra ma refer la dungile alea ALBE de pe caldaramul GRI , pe alea le disting. Pe zebra de la circ nu m-au lasat clovnii sa trec, ca treceam si pe aia.
    Stiu ca probabil te uiti acum interzisa, ca la semafor, la ce debitez eu aici, dar Fifi a mea de 5 ani mi-a facut observatia, dupa ce i-am citit ce scrie langa poza aia cu mesaj subliminal, ca nu se zice “pe verde” , ca nu suntem ciobani sa trecem prin poienite literare, ci pe “culoarea verde a semaforului”… nu de alta, dar la expresia “nu pot, ca sunt pe stop / pe rosu” s-ar putea sa inteleaga lumea altceva, ha, ha, ha.

  5. Colegul meu a pierdut autobuzul care avea statia pe strada cealalta asteptand la rosu.Eu in locul lui treceam,atent dar treceam.Da,dar nu eram cool,nu eram eu cool dar numai stateam inca 30 de minute ca prostu’ in statie.

  6. Dacă nu te duce capul să te asiguri înainte să traversezi (pe roşu sau nu),meriţi să fii călcat de maşină.
    Şi eu mai traversez pe roşu,când mă grăbesc şi când nu sunt multe masini. Pe riscul meu. Dar măcar mă asigur.

  7. Ce ma ienerveaza poneiu’ asta. Pe aia cu daltonistii voiam s-o zic yo, da’ s-a bagat el repede sa posteze inaintea mea.
    Nu-i nimic, mai am. Orbii, orbii de unde stiu cind e rosu sau verde? Ce, ei n-au voie sa fie cool? : D Oricum ridicatul bastonului nu foloseste, ca v-am povestit de aia care vin in goana mare, claxonind ca disperatii sa-i lasi sa treaca, desi tu ai verde (si implicit ei au rosu). Eu propun sa le spuneti si alora sa fie cool si sa-si faca un implant de creier 🙂

  8. @ Apache
    Buna Apache,
    Aceasta ar fi o discutie de tipul: de ce e mai bine sa te ocupi? De batrani, de copii, de persoane sarace, persoane cu HIV/SIDA, persoane cu dizabilitati, animale abandonate? Fiecare crede ca o anumita problema este prioritara, insa toate aceatea reprezinta probleme si de fiecare in parte se ocupa CINEVA. Noi avem ca obiect de activitate siguranta rutiera, asa ca de asta ne ocupam. Ne straduim sa facem ceva, e adevarat ca experienta nu ne da afara din sediu, insa incercam sa ne ocupam de particica noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.