Întrebare recomandată | aleahimk a întrebat:

In ce momente ale vietii voastre v-ati simtit singuri, dezamagiti? Cum ati trecut peste asta?

10 răspunsuri:
| Gdeni a răspuns:

Imi amintesc asa un sentiment de singuratete cam asa pot sal descriu. cand ma lasa tata la gradinita. dar incepusem sa ma joc si mi-a trecut.

| WhiteLife a răspuns:

Singura, dezamagita, cand toate imi mergeau prost m-am simtit inainte sa-L cunosc pe Dumnezeu. L-am primit in inima mea, asa am trecut peste asta.

O seara placuta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Cand luam cate o nota proasta, cand a trebuit sa plece mama mea in strainatate, cand mergeau lucrurile parca toate pe dos.
Te pup!

| ihacoswhy a răspuns:

Muzicaa

| SimionAlexandru a răspuns:

Din nefericire, nu am avut deloc parte de o copilarie. Tatal meu obisnuia sa ma bata si sa ma tortureze aproape zilnic. Prima mea iubita, a murit in bratele mele, apoi tata ma aruncat pe scari, m-a dat afara din casa, din cauza ca nu am mai fost in stare sa vorbesc cu absolut nimeni dupa pierderea suferita. Insa, de cand am descoperit documentarul You can heal your life, viata mea s-a schimbat complet. Am invatat sa am incredere in mine, sa inteleg oamenii din jurul meu, sa accept pe oricine exact asa cum sunt, sa privesc partea pozitiva in absolut orice experienta. Cartile lui Neale Donald Walsch m-au ajutat extraordinar de mult. Au un impact urias asupra ta.

| CichasEmo a răspuns:

Cand nu ma intelege nimeni, cand simt ca nu am parte de dragoste...Nu am trecut peste asta.

| QueenOfSpades a răspuns:

Dezamăgită pot să mă simt decât de mine însămi. De la ceilalţi nu am aşteptări. Cât despre singurătate, îmi place să fiu singură, din aproape orice punct de vedere.

| marinelpop a răspuns:

*** yp2 cap. 9 pag. 86-90 Cum să fac faţă singurătăţii? ***
Cum să fac faţă singurătăţii?
Afară e frumos, iar tu n-ai nimic stabilit. Prietenii tăi însă au deja un program. Au ieşit împreună şi se distrează. Dar pe tine te-au lăsat din nou la o parte! Te doare că n-ai fost invitat, dar şi mai tare te doare când te gândeşti care ar putea fi motivul. „Să fie ceva în neregulă cu mine?", te întrebi. „De ce nu le place compania mea?"
PROBABIL că nu o dată te-ai aflat în această situaţie. Poate simţi că între tine şi prietenii tăi s-a creat o prăpastie. Te bâlbâi de fiecare dată când vrei să înfiripi o conversaţie. Iar când ţi se iveşte prilejul să fii în compania lor, timiditatea pur şi simplu te paralizează. De ce ţi-e atât de greu?
În loc să te izolezi, ia iniţiativa şi rezolvă problemele. Să vedem cum.
● Problema 1: Ai o părere negativă despre tine. Unii tineri au un respect de sine scăzut. Sunt convinşi că nimeni nu-i agreează şi că nu au nimic interesant de spus. Aşa te vezi şi tu? Dacă da, imaginea negativă pe care ţi-ai format-o despre propria persoană nu va face decât să adâncească prăpastia dintre tine şi prietenii tăi.
Soluţie: Concentrează-te asupra calităţilor (2 Corinteni 11:6). Întreabă-te care-ţi sunt punctele forte. Gândeşte-te la unele talente şi calităţi ale tale şi enumeră-le mai jos.
․․․․․
Fireşte că ai şi defecte — şi e bine să fii conştient de ele (1 Corinteni 10:12). Dar nu uita că ai şi multe calităţi. Cunoscându-ţi-le, vei căpăta încredere în tine şi vei scăpa de părerea negativă pe care ţi-o făcusei despre propria persoană.
● Problema 2: Eşti timid. Ţi-ar plăcea să începi o conversaţie, dar când ţi se iveşte ocazia, nu ştii ce să zici. „Sunt foarte timidă", se plânge Elizabeth, care are 19 ani. „Mi-e foarte greu să discut cu fraţii şi surorile la întruniri, în schimb îi admir sincer pe cei ce pot face lucrul acesta!" Dacă şi tu eşti timid, poate crezi că problema e de nedepăşit.
Soluţie: Interesează-te sincer de alţii. Nu te speria. Nu-ţi cere nimeni să devii un extravertit! Începe prin a arăta interes unei singure persoane. „Întrebându-i pe alţii ce mai fac sau cum le merge la serviciu, îi vei putea cunoaşte mai bine", spune un tânăr pe nume Jorge.
Iată o sugestie: Nu te limita la cei de-o vârstă cu tine. Cele mai frumoase prietenii menţionate în Biblie sunt între persoane de vârste diferite, precum Rut şi Naomi, David şi Ionatan, Timotei şi Pavel (Rut 1:16, 17; 1 Samuel 18:1; 1 Corinteni 4:17). Nu uita că a conversa înseamnă a dialoga, nu a monologa. De fapt, oamenii îi apreciază pe cei ce ştiu să asculte. Aşadar, dacă eşti timid din fire, ţine minte că nu trebuie să vorbeşti doar tu!
Menţionează numele a două persoane adulte pe care ai vrea să le cunoşti mai bine:
․․․․․
De ce nu ai începe o conversaţie cu una dintre persoanele al căror nume tocmai l-ai menţionat? Dacă vei căuta ocazii de a vorbi cu cât mai mulţi din „întreaga comunitate a fraţilor", te vei simţi mai puţin singur (1 Petru 2:17).
● Problema 3: Comportament ofensator. Cel ce face pe atotştiutorul e mai mereu gata să insulte, să fie sarcastic sau să umilească pe cineva. Dar există şi tipul de om căruia pur şi simplu îi place să vorbească în contradictoriu şi să-şi impună opiniile. Şi cum un astfel de om este „exagerat de drept", îi va condamna cât ai clipi pe toţi cei ce nu se ridică la înălţimea aşteptărilor sale (Eclesiastul 7:16). Evident că nu-ţi place să fii în compania unor astfel de oameni! Dar este oare posibil ca prăpastia dintre tine şi prietenii tăi să se fi creat deoarece tu te porţi astfel? Biblia declară: „Nebunul spune multe cuvinte" şi „în mulţimea cuvintelor rostite nu se poate să nu fie fărădelege" (Eclesiastul 10:14; Proverbele 10:19).
Soluţie: Arată empatie (1 Petru 3:8). Chiar dacă nu eşti de acord cu cel cu care discuţi, ascultă-l cu răbdare. Caută să vorbeşti despre acele lucruri asupra cărora amândoi sunteţi de acord. Dacă crezi că e necesar să exprimi o părere contradictorie, foloseşte un ton blând şi fii plin de tact.
Vorbeşte-le altora aşa cum ai vrea tu să ţi se vorbească. Biblia sfătuieşte: „Faceţi toate lucrurile fără murmure şi fără contraziceri" (Filipeni 2:14). N-are niciun rost să te tot ciondăneşti cu alţii, să râzi mereu de ei, să-i insulţi sau să-i faci să se simtă inferiori. Îi vei ţine pe oameni la distanţă. În schimb, dacă ‘vorbirea îţi va fi întotdeauna plăcută’ vei fi mai apreciat (Coloseni 4:6).

| aleahimk explică (pentru marinelpop):

Ma bucur ca ti-ai ocupat timpul dand copy si paste aici cu asa zisul tau raspuns, insa pe mine ma interesa - asa cum vezi ca au inteles si cei care deja au raspuns- de fiecare in parte, nu ceream sfaturi pentru mine, ce ar trebui sa fac ori de ce ma simt singura. Oricum, mersi pentru raspunsul tau elaborat.

| AndreeaE a răspuns:

Atunci ca toti cei din jur mau dezamagit, dupa am avut un deces in familie si atunci am facut cateva depresii " Dar nu cred ca asta ti se intampla si tie". Toate astea m-au facut mai tare am trecut cu brio cu ajutorul unor persoane care le multumesc ca mi-au fost alaturi. Dar sa stii ca nu este greu fi increzator/e si va fi bine, crezi in tine si spuneti in gand " Sunt diferit pot si pot sa sper" Adica e ceva ce toata lumea poate sa faca sa spere si sa se ridice atunci cand cade