| IuliaaD a întrebat:

am si eu o intrebare :-s
Am facut sex protejat acum o saptamana si cateva zile dar a bagat-o foarte putin timp gen 1 minut fara prezervativ. Din cate imi amintesc asta s a intamplat mai intai si ma gandesc ca nu are cum lichidul seminal sa contina spermatozoizi sau cel putin asa am gasit pe net.
De obicei menstruatia e regulata si data ar fi 30. mai sunt 2 zile si totusi nu simt durerile obisnuite adica sanii sunt mai mari ceea ce e ok dar durerea e mai mica decat de obicei gen doar cand apas si burta nu prea ma doare, nu simt ca ar trebui sa imi vina.
tin sa spun ca nu a ejaculat in mine in timpul actului protejat oricum deci din acest motiv nu imi fac griji in schimb imi fac griji din cauza lichidului seminal
oare este doar o dereglare hormonala sau sunt insarcinata sau care este problema? sad sunt foarte speriata.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:




Glandele bulbouretrale denumite si glandele Cowper, sunt organe in forma de para, situate pe partile laterale ale uretrei, in regiunea inferioara a prostatei. Aceste glande produc un lichid clar, alunecos, ce se varsa direct la nivelul uretrei, acest lichid are rolul de a lubrefia uretra si de a neutraliza resturile de aciditate ce pot fi prezente la nivelul uretrei secundare de resturile de urina de la acest nivel. http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/glandele-bulbouretrale_6034 In cazul in care iubitul nu a ejaculat, sexul a avut loc in afara perioadei fertile, se poate considera ca instalarea unei sarcini in astfel de conditii este practic imposibila. Zici ca nu au inceput sa-ti apara semnele premenstruale dar marirea sanilor de obicei prevestesc iminenta unei menstruatii. Probabilitatea unei sarcini pare dedomeniul miracolului.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sindromul menstrual variaza foaret mult de la o luna la alta, nu poti sti dupa asta daca urmeaza sau nu sa ai menstra. Lichidul preejaculator contine de obicei spermatozoizi, mai ales daca barbatul are sub 30 de ani. Faptul ca nu a ejacult in vagin desi purta prezervativul scade putin eficienta prezervativului, reprezinta un factor suplimentar de risc de sarcina, nu te protejeaza mai bine. Nu mai fi speriata, de vreme ce ai facut sex neprotejat, inseamna ca esti absolut pregatita si dornica de o sarcina, stai linistita si asteapta sa vezi ce se va intampla. Riscul actual este mic, dar daca veti mai insista sa faceti sex neprotejat, veti deveni si parinti

| Bianca1001Bia a răspuns:

Daca ati facut-o protejat, nu ai cum sa fii insarcinata fara sperma, posibil o degrar, si acum lichid si eu stiam ca nu ar contine spermatozoizi

| Aditzu a răspuns:

Este iregularitatea ciclului tau. happy
Eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci griji!happy o sa vezi cand iti vine tongue
Dar pe viitor ca sa nu mai te sperii asa, foloseste prezervativ. Daca vreti neaparat fara du-te la doctor sa iti recomande niste pastile anti-conceptionale. si gata
bFTA

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din PĂCATE, există RISC de sarcină :(


NU se face sex neprotejat decât atunci când îţi DOREŞTI un bebe!

Poţi rămâne însărcinată în ORICE perioadă, dacă faci sex neprotejat!

În general, cu 5 zile înainte de menstră + perioada menstruaţiei + 5 zile după menstră este o perioadă cu fertilitate REDUSĂ ( spre medie ), deci riscul de sarcină este mai mic, dar NU inexistent.

TREBUIE să folosiţi PREZERVATIVUL – atât în momentul dezvirginării, cât şi după!

De asemenea, trebuie ştiut că la dezvirginare se POATE produce o "ovulaţie SPONTANĂ" : deci, în acel moment e posibil să fi cel mai fertilă ( indiferent de perioada "normală" de fertilitate calendaristică )!

Dacă NU folosiţi prezervativ ( la fiecare partidă/număr ), atunci există RISCUL să rămâi însărcinată – indiferent de perioada de fertilitate în care te afli.

DAAA, există RISCUL să rămâi însărcinată chiar dacă nu ejaculează în tine - mai ales când te afli în perioada cu fertilitate RIDICATĂ.

Se poate rămâne însărcinată în orice perioadă, chiar dacă faci sex când eşti pe ciclu ( depinde de fiecare organism )!

Acum vreo 2-3 luni am „întâlnit" tot AICI ( pe site ) o fată care a rămas însărcinată făcând sex ÎN timpul menstruaţiei - avea 16 ani şi dorea să ştie cum poate face avort.

Deci, după cum vezi, orice se poate ÎNTÂMPLA!

În PRIMUL rând, NU se face sex FĂRĂ prezervativ, INDIFERENT câtă încredere ai în partener, sau câte „asigurări" ţi-a dat!

În cazul în care nu folosiţi prezervativul ( chiar şi pentru câteva secunde/minute ), CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care poate CONŢINE spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi poate CONŢINE spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, sau ejaculări anterioare RECENTE ( la „partide" repetate ), etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!

Acum depinde şi de parteneri, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( în perioada nefertilă, şi se DUBLEAZĂ în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!

Totuşi, RISCUL este destul de MARE : într-un mililitru de spermă sunt cam 30 milioane de spermatozoizi, iar la o ejaculare "normală" se ejaculează cam 2-6 mililitrii - deci, la o ejaculare normală, sunt ejaculaţi cam 60 milioane-180 milioane de spermatozoizi - din care 1 singur este SUFICIENT ca să fecundeze ovulul şi GATA, eşti MĂMICĂ!

Chiar dacă NU a ejaculat în tine, apare acel lichid preseminal, care CONŢINE spermatozoizi - chiar dacă nu conţine 180 milioane, unul SINGUR este SUFICIENT ca să rămâi însărcinată!

N-o spun doar eu, o spun şi alţi medici specialişti, eu DOAR vă explic vouă!

Pentru detalii, ca să te convingi că am dreptate, VEZI linkul : http://www.clopotel.ro/......r-141.html şi http://www.contraboli.ro/......traceptie/

Lichidul preseminal poate apărea şi după un minut, NU sunt necesare 15 minute...

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT ( ceea ce NU prea cred ), atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!

Apoi, dacă faceţi sex NEPROTEJAT folosind metoda "coitului înrerupt" ( Coitus interruptus ) - mai ales în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - atunci RISCUL de sarcină ESTE FOARTE MARE, mai ales dacă ai ciclu neregulat ( şi NU şti exact când ai ovulaţia )!

Metoda aceasta, "coitul înrerupt" ( adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată!

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet.
„Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).

TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor ) care va distruge eventualii spermatozoizi care ajung în vagin!

Sau să foloseşti un prezervativ simplu marca DUREX Extra Strength-strong sau Durex Extra Safe ( sunt puţin mai groase ) + un lubrifiant spermicid - acţiunea contraceptivă este aceeaşi ( deci ai DUBLĂ "protecţie" )!

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile ).

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după ).

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste ( când este cazul ).

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

Apoi, o întârziere ( a menstruaţiei ) de până la 7-10 zile ( faţă de data calculată CORECT cu metoda calendarului ) este acceptabilă - dacă întârzie mai mult, atunci pot fi alte „probleme".
Dacă întârzierea este mai mare de 7-10 zile, atunci NEAPĂRAT trebuie să faci test de sarcină ( atunci când ai făcut sex neprotejat sau s-a rupt prezervativul ) şi un control ginecologic.

Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz ).

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Vezi şi un Prospect la linkul :
http://farmaciaverde.util21.ro/......mexim.html

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!

Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!

Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou"/casetă ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!

În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!

Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!

Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.

Să ai în vedere şi ASPECTELE prezentate ( pe larg ) la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/

Iar dacă se rupe prezervativul POŢI folosi contracepţia de urgenţă ( pilula de a 2-a zi sau de a 5-a zi ).


Toate cele bune.

| cami a răspuns (pentru bursuc001):

Foarte bun raspuns! Dar te contrazic un pic, pentru a efectua testul nu trebuie cel putin 3 sapt de la actul sexual, ci minimum 10 zile.

| bursuc001 a răspuns (pentru cami):

Bună!

Mersi pentru apreciere :D

Sunt PARŢIAL de acord cu cele 10 zile - asta în cazul în care doreşti să "rişti" un rezultat FALS negativ, sau doreşti să mai faci vreo 3 teste până la cele 21 de zile indicate de mine;)
DEPINDE de momentul actului sexual "incriminat" ( raportat la durata CM şi la data în care are loc actul sexual neprotejat )!

Dacă citeai ATENTĂ şi accesai linkul indicat anterior de mine, ai fi observat de ce se INDICĂ/recomandă cele 21 de zile :
http://farmaciaverde.util21.ro/......mexim.html

http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/


O seară frumoasă!

| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care ziua de 30 martie ar urma sa fie ziua de debut a urmatoarei menstruatii si in cazul unui ciclu menstrual regulat asa cum ai afirmat rezulta ca ovulatia se putea petrece in data de 16 martie. in acest caz depinde in ce data a avut loc acea tentativa de sex deoarece in urma cu o saptamana si ceva se poate suprapune chiar si peste acea zi a ovulatiei. De asemenea la o mica dereglare a menstruatiei chiar de 2-3 zile in plus acea data a ovulatiei ar putea deveni 17-20 martie.Din acest motiv ar fi extrem de important de a preciza exact data sexului. De asemenea lichid seminal inseamna sperma draga mea nu acel lichid preejeculator de care se pare ca tu amintesti. Daca el este sigur ca nu a ejaculat anterior atunci in acel lichid cu rol de lubrefiere nu pot exista spermatozoizi.In lipsa spermei nu se poate instala o sarcina. Poti fi linistita chiar daca ar interveni o f mica intarziere.

| IuliaaD explică (pentru corbulalbrosu):

Greseala mea cu lichidul nu eram sigura cum se numeste si data a fost 19 iar luna trecuta mi-a venit mai devreme(din cauza unei raceli) adica pe 28 ceea ce am uitat sa precisez asa ca acea perioada cand pot ramane mai repede insarcinata a fost in jur de 13 -14 martie

| corbulalbrosu a răspuns (pentru IuliaaD):




Glandele bulbouretrale denumite si glandele Cowper, sunt organe in forma de para, situate pe partile laterale ale uretrei, in regiunea inferioara a prostatei. Aceste glande produc un lichid clar, alunecos, ce se varsa direct la nivelul uretrei, acest lichid are rolul de a lubrefia uretra si de a neutraliza resturile de aciditate ce pot fi prezente la nivelul uretrei secundare de resturile de urina de la acest nivel. http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/glandele-bulbouretrale_6034 In cazul in care iubitul nu a ejaculat, sexul a avut loc in afara perioadei fertile, se poate considera ca instalarea unei sarcini in astfel de conditii este practic imposibila. Zici ca nu au inceput sa-ti apara semnele premenstruale dar marirea sanilor de obicei prevestesc iminenta unei menstruatii. Probabilitatea unei sarcini pare dedomeniul miracolului.

| IuliaaD explică:

Decat sa zici la misto mai bine taceaiwinking