anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Luna trecuta, la o zi doua dupa terminarea sângerării menstruale, am avut un contact sexual, la început neprotejat iar pe parcurs protejat. El nu a avut niciun alt contact sau măsurare înainte.
Ciclul meu nu e foarte regulat, nu am o data fixa, dar pot aproxima ca imi vine in jurul zilei de 12-13 a fiecărei luni. Ieri nu mi-a venit, nu mi-a venit nici azi.
Am dureri de sani si dureri ușoare in partea inferioara a abdomenului. Exista vreo șansă sa fiu? Am inteles ca durerile astea pot fi si simptome de sarcina, dar nu au trecut nici 30 de zile de la contact.Ce părere aveți? Va mulțumesc mult!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Citeste cu atentie urmatorul raspuns in care exista explicatiile si precizarile privind posibilitatea formarii sarcinii in urma unui sex intretinut in perioada si conditiile precizate in aceasta intrebare.
POSIBILITATEA SI/SAU PROBABILITATEA SA SE POATA FORMA SARCINA IN PRIMELE 7-8 ZILE ALE CICLULUI MENSTRUAL
-- Daca in mod sigur sperma NU nu a ajuns in vagin, atunci formarea sarcinii devine imposibila indiferent in ce moment al ciclului menstrual este intretinut actul sexual.
-- Daca actul sexual este intretinut in perioada zilelor de menstruatie, in astfel de cazuri pot exista si situatii in care apare posibilitatea de formare a unei sarcini insa asa cum am amintit numai daca sexul s-a terminat cu ejacularea spermei in vagin, in urma unui sex care este intretinut in a 4-a, 5-a sau a 6-a zi de menstruatie sau in una din zilele imediat urmatoare/de dupa terminarea sangerarii menstruale. Dar aceasta posibilitate poate sa existe numai in cazul in care ciclul menstrual este : ori foarte dereglat, sau un ciclu foarte scurt.
Rezulta ca posibilitatea reala de formare a sarcinii in urma unui sex intretinut in cea de a 3-a, 4-a, 5-a sau a 6-a zi a ciclului menstrual (numarat fata de prima zi de menstruatie) se poate intampla NUMAI in cazul in care LUNGIMEA ca numar de zile a ciclului este de 21, 22, sau 23 de zile. Este determinat stiintific si medical ca OVULUL este eliberat cu 14 zile inainte de ultima zi a ciclului, astfel ca OVULATIA se produce CEL MAI REPEDE POSIBIL :
-- in cea de a 7-a zi a ciclului de 21 de zile,
-- in cea de a 8-a zi a ciclului de 22 de zile,
-- in cea de a 9-a zi a ciclului de 23 de zile.
Ca atare, rezulta ca in cazurile in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, doar in acel caz/acea situatie, PERIOADA FERTILA poate sa inceapa in caz exceptional/extrem de rar chiar de prin a 3-a sau a 4-a zi de menstruatie/a ciclului. Fiindca este stabilit stiintific si medical ca spermatozoizii dupa ce ajung in vagin pot supravietui in jur de 3 zile, uneori chiar 4 zile si in mod exceptional pana la 5 zile, reiese ca uneori sunt capabili sa fecundeze ovulul care va apare in a 7-a sau a 8-a zi a ciclului. Multa sanatate!

| Iwassadbutnowimgood a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Nu este scurt, este in jur de 30 31 32 de zile de fiecare data. Nu mereu vine exact pe aceeași data, uneori vine cu o zi doua mai devreme sau mai târziu. Nu știu daca asta înseamnă ca este clar neregulat sau nu.
Si nici nu intra in discuție sperma, fiindca nu a fost, in mod cert, doar ma ingrijoram pentru lichidul preejaculator, in cazul in care a ajuns in vagin. Va mulțumesc!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Iwassadbutnowimgood):

Acum 2 ore | Iwassadbutnowimgood explică (pentru corbulalbrosu):
Nu este scurt, este in jur de 30 31 32 de zile de fiecare data. Nu mereu vine exact pe aceeași data, uneori vine cu o zi doua mai devreme sau mai târziu. Nu știu daca asta înseamnă ca este clar neregulat sau nu.
Si nici nu intra in discuție sperma, fiindca nu a fost, in mod cert, doar ma ingrijoram pentru lichidul preejaculator, in cazul in care a ajuns in vagin. Va mulțumesc!
-- Ciclul menstrual care prezinta o mica abatere a lungimii sale de +/-1 zi (uneori 2 zile) este considerat un ciclu menstrual REGULAT.
-- Daca ciclul menstrual are lungimea : ''in jur de 30 31 32 de zile de fiecare data'', in acel caz perioada fertila a ciclului se suprapune peste intervalul zilelor cuprinse intre cea de a 12-a si a 19-a zi a ciclului numarate fata de prima zi a ultimei menstruatii.
-- in privinta lichidului preejaculator trebuie sa stii/sa cunoaste dar mai ales sa si intelegi ce este de fapt lichidul preejaculator si care este rolul si rostul sau si pentru asta citeste urmatoarele explicatii CORECTE in privinta acestui lichid atat de controversat.
In privinta LICHIDULUI PREEJACULATOR am tot repetat si voi repeta ori de cate ori va fi nevoie tuturor agaricilor ageamii, care in mod gresit vehiculeaza idei, presupuneri si/sau pareri false dar si eronate in privinta lichidului preejaculator. Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlate persoane care sunt lipsite de cunostinte medicale corecte, trebuie sa afle/sa stie ca lichidul preejaculator este total inofensiv, fiindca rolul sau este cel de a lubrifia glandul penian (capul penisului), cu scopul de a usura si facilita decalotarea (belirea) penisului. Insa principalul sau rost adevarat este cu totul altul si anume : cel de a curata uretra (canalul) penisului de posibilele ramasite ori urme de URINA (acida) ramase in uretra dupa urinare. Lichidul preejaculator are rolul de a inlatura aciditatea din uretra si asigurarea unui mediu cu pH neutru, incat acesta sa fie propice vietii, in situatia in care ar putea sa urmeze o posibila/probabila ejaculare de sperma si atat viata cat si calitatea spermatozoizilor ajunsi in uretra sa nu fie deloc afectata pentru scurta perioada de doar 2-3 ore timp cat este posibil sa ramana in uretra. Doar asa spermatozoizii vor intalni si/sau gasi conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care NU sunt interconectare si NU sunt nici in legatura cu vreo glanda sau vreun organ al aparatului reproducator masculin, adica cele care produc lichidul/plasma spermatica cat si spermatozoizii, sau altfel spus : NU au legatura cu vezicula seminala, cu prostata sau cu gonadele/testiculele. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejaculator in momentul producerii si deversarii acestuia in uretra penisului, NU are spermatozoizi in continutul sau in momentul producerii sale.
Insa dupa momentul in care se produce deversarea lichidului preejaculator in uretra penisului, poate sa existe posibilitatea ca acolo IN URETRA sa se produca contaminarea printrun proces de amestecare cu resturi de sperma care au ramas de la o ejaculare anterioara, care s-a produs chiar si cu cateva ore mai devreme si astfel spermatozoizii ramasi in uretra sa patrunda/sa ajunga in continutul lichidului preejaculator. Aceste resturi/ramasite de sperma pot sa ramana/sa existe in uretra penisului in urma masturbarii sau a unei ejaculari la sfarsitul unui sex intretinut anterior si numai/doar asa prin amestecarea celor doua lichide spermatozoizii au posibilitatea de a ajunge vii si motili din vagin in uter. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' adica NU contine spermatozoizi, deci este un lichid complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, care asa cum am specificat producerea lichidului preejaculator de catre organismul barbatilor are un cu totul alt scop si rol. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Nu poti sa fii gravida pentru ca actul sexual a avut loc imediat dupa terminarea ciclului menstrual.

| monycutzza a răspuns:

Pai dacă s-a întâmplat.la o zi sau doua dupa terminarea sângerării nu ești insarcinata