| LdyD a întrebat:

Buna seara, am si eu o problema. Am 18 ani si acum 2 saptamani mi-am inceput viata sexuala, am avut dureri groaznice aproape insuportabile si mi-a curs foarte mult sange.A doua zi ma durea foarte tare "jos" de nici nu puteam sa stau in fund.La al doilea contact sexual durerile n-au mai fost la fel de mari dar dupa am inceput sa am usturimi foarte mari cand urinam si inca imi mai curgea sange, am facut tratament 5 zile cu nolicin si usturimea a disparut.Acum doua zile am avut 2 contacte sexuale intr-o zi si nu am mai avut dureri,totul a fost bine dar azi dimineata cand am fost la baie am vazut ca imi venise menstruatia ( care trebuia sa imi vina peste o saptamana ) si au aparut iar usturimile,nu stiu ce sa mai fac ma ustura de innebunesc sad ce as putea face, e grav?

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai o infectie genitala, posibil anterioara inceperii vietii sexuale, care s-a agravat. Trebuie sa te vada un ginecolog cat mai repede. Ai gresit ca ai amanat consultatia pana a aparut menstruatia, acum va fi mai dificil.

| Rayyy a răspuns:

Bună,
Mai mult ca sigur este vorba de o infecție a tractului urinar pe care fie o aveai dinaintea actului sexual, fie ai luat-o prin intermediul prietenului tău. Aș putea să îți recomand să continui tratamentul cu Nolicin sau Sumetrolim, dar, la fel ca și majoritatea celor de pe acest site, nu sunt un specialist. Cel mai bine viziteaza medicul de familie sa un ginecolog și, daca relația cu prietenul tău îți permite, îl poți intreba pe acesta despre trecutul lui sexual.
Boli cu transmitere sexuală precum Gonoreea, Candida sau Trichomoniasis pot determina simptome precum usturimea de care vorbesti, la fel si sângerări între ciclurile menstruale.

Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să consulți un specialist. Îți doresc multă sănătate!

| LdyD explică (pentru Rayyy):

Aveam usturimile si inaintea actului sexual, aseara am luat o pastila de nolicin si vad ca acum nu ma mai ustura dar ma mananca foarte putin.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru LdyD):

Incearcă o cremă hidratantă si dă te in zona aceea si poate trec usturimile si mincărimea, e greu să te doară ceva. Stiu cum e să te doară ceva.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi urgent la medic! Nu te juca!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sărut mîna! Multă sănătate si nu te juca, mergi mîine la medicul de familie si cere trimitere către specialist la ginecolog, nu amîna. Ai grijă de tine, multă multă sănătate si o noapte frumoasă si linistită, vise plăcute scumpo.

| XxBlueRosexX a răspuns:

Sincer nu stiu dar poate ai luat o infectie de le el daca nu v-ati protejat, data viitoare pritejativa alfel in afara de asta te vei trezii si cu un bebe.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, este vorba de o infecţie genitală/vaginită ( usturimile şi mâncărimile genitale asta indică )!

TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar/adecvat.


Dacă secreţia vaginală NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz/gălbui ), atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.

Iar dacă secreţia este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi ( interne sau externe ) – poate reprezenta o candidoză.

Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.

Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.

Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:

Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.

Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.

Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.

De ce se face testul?

In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.

Pregatire pacient

Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.

Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.

Ce poate afecta testul?

Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).

Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale

La ginecolog poţi merge SINGURĂ - TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Ar fi bine să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate.

Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.

Dacă NU tratezi INFECŢIA ( vaginita ), poţi face diverse COMPLICAŢII :
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
SURSA : http://www.i-medic.ro/......e/vaginita

Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut


Apoi, la terminarea tratamentului, TREBUIE să mergi IAR la control pentru alt test de secreţie vaginală şi confirmarea vindecării!

Evident, şi partenerul TREBUIE să se trateze!
Ceri tratament şi pentru el.

De asemenea, NU se face sex ( DELOC ) în timpul tratamentului ( până mergi iar la control şi ai confirmarea vindecării )!
În plus, NU se face sex neprotejat!


Toate cele bune.

| vocea a răspuns:

Din ce ai spus tu mai sus, draga denisa obserb ca este vorba despre o infectie, cel mai bine este sa te consulte medicul ginecolog, pentru ati relua viata normala si sexuala intr-un mod normal succes

| Mussette a răspuns:

E o infectie. Mergi la medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Este o infectie.
Mergi la medic pentru investigatii si tratament.
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate fi sangerarea de la dezvirginare..nu neaparat menstruatie. Eu o saptamana am avut sangerare dar nu ca la menstruatie

| Prizma a răspuns:

Nu te prosti sa mergi la medic ca poate ti-o da si ala big grin