| bleakk a întrebat:

Legat de subiectul 2 de la BAC Romana,si anume eseul/textul argumentativ. Ceea ce ma nemultumeste nu este lipsa ideilor/vocabularului complex,deoarece opinez ca le am. Eu sper sa nu o du in bara la structura. Are cineva vreun link cu o schita a structurii acestui eseu. Stiu in mare,cam asa:o ipoteza/premiza de la care se pleaca, aici tu mentionandu-ti aprobarea sau infirmarea, dupa care 2 argumente incadrate in 2 fragmente separate care sa sustina prima idee, dupa care concluzia care poate fi personalizata. Si inca o nelalumire ar fi legata de premiza:cunosc 2 metode si anume ca pot incepe direct cu "in opinia mea..." ori ceva mai obiectiv cu " Se stie ca/ este evident/cunoscut/binestiut faptul ca". Si intrebarea este : daca incep cu tonul acela obiectiv in argumente/concluzie trebuie sa continui pe acelasi ton sau pot intra in subiectivitate, dand si exemple cotidiene etc?

4 răspunsuri:
| Nonameagain a răspuns:

Ceea ce ma nemultumeste nu este lipsa ideilor/vocabularului complex, deoarece opinez ca le am. Si, continui foarte "academic" cu datul in bara. Cam de manelist. Si, nici nu termini ideea de a ne spune ce te nemultumeste.
Concluzia? Nu ai un vocabular complex si nici nu stii sa construiesti o fraza.
Nu meriti sa ai nota de trecere. Esti doar infumurat si laudaros.

| bleakk explică (pentru Nonameagain):

Faptul ca am zis ca"opinez ca am un vocabular + idei" denota laudarosenie si infumurare?laughingDaca asa ti se pare esti patetic.Eu am pus o intrebare si nu ai fost capabil sa raspunzi la ea, macar cu un "e corect ce zici, n-ar trebui sa te nemultumeasca ceva" si tot m-ai fi ajutat cu ceva. Nu mi-ai dat niciun argument pentru care sa fiu "infumurat si laudaros". Daca vrei sa-mi dai cu logica in cap, construieste si tu un rationament corect cap-coada, nu vorbe goale.Troll aiurea.

| Paicu_Andrei_1996 a răspuns:

Cel mai bine e ca la subiectul 2 sa icepi cu un proverb sau un citat care s-ar potrivi cu cerinta. Apoi iti exprimi opinia despre rolul lecturii pentru adolescenti de ex. Toate argumentele pe care le dai trebuie sa fie urmate de exemple din viata ta sau cel mai bine e sa dai exemplu dintr-o opera studiata daca ai posibilitatea. Sa contina formule specifice textului argumentativ: pe de o parte, in primul rand, de asemenea etc. La acest subiect trebuie sa ai mare grija sa fii convingator deoarece se scad multe puncte daca textul tau nu convinge cititorul.
Ar fi bine sa eviti pronumele la persoana a doua.
In final pui o concluzie. Referitor la ton nu conteaza atat timp cat esti convingator si respecti structura textului argumentativ.PS(cei care corecteaza se asteapta ca elevul sa se detaseze de ceilalti elevi si textul sau sa sara in evidenta, inearca sa nu folosesti in primul rand in al doilea rand, deoarece majoritatea le foloseesc, asa m-a invatat profesoara de romana) Succes! happy

| diaarguailles a răspuns:

Nu e gresit total sa incepi cu in opinia mea din cate stiu eu se sanctioneaza mult pentru acest inceput... E f preferabil sa dai ex concrete din viata cotidiana