| hp8510p a întrebat:

Salut.Anul asta trec a12a si am ramas corigent la mate pe motiv ca nu o inteleg si nu vreau s-o inteleg pentru ca este un lucru nefolositor(parerea mea).In toamna trebuie sa ma duc la corigenta dar nu stiu nimic.O sa ma treaca asa? La spaga nu vreau sa ma gandesc dar nici sa invat.

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă dorea să te treacă, atunci NU te mai lăsa corigent!

"La spaga nu vreau sa ma gandesc dar nici sa invat."

Nici o problemă că mai "aprofundezi" încă o dată clasa a 11-a =))


Trebuie să iei MINIM 5!


Dacă ai rămas corigent/ă ( pe vară - deci, media anuală la vreo materie este sub 5 ), atunci TREBUIE să promovezi ( ÎNTÂI ) examenul de corigenţă!
Vezi perioadele în care se dau corigenţele în Planificarea de la linkul :
http://www.isjneamt.ro/fisiere/comunicari/management/Nr._5308_-_2015.pdf

Dacă nu-l promovezi, atunci rămâi repetent/ă :(

"Art. 203. - (1) Elevii declaraţi repetenţi se pot înscrie în anul şcolar următor în clasa pe care o repetă, la aceeaşi unitate de învăţământ, inclusiv cu depăşirea numărului maxim de elevi la clasă prevăzut de lege, sau se pot transfera la altă unitate de învăţământ.
(2) Pentru elevii din învăţământul secundar superior şi din învăţământul postliceal declaraţi repetenţi la sfârşitul primului an de studii, reînscrierea se poate face şi peste cifra de şcolarizare aprobată.
(3) În ciclul superior al liceului şi în învăţământul postliceal cu frecvenţă, elevii se pot afla în situaţia de repetenţie de cel mult două ori. Anul de studiu se poate repeta o singură dată.
(4) Continuarea studiilor de către elevii din ciclul superior al liceului sau din învăţământul postliceal, care repetă a doua oară un an şcolar sau care se află în stare de repetenţie pentru a treia oară, se poate realiza în învăţământul cu frecvenţă redusă. În situaţia în care elevii din învăţământul secundar superior nu au împlinit 18 ani rămân în învăţământul cu frecvenţă zi/seral.
... " - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Examenul de corigenţă se dă din TOATĂ materia învăţată pe parcursul întregului an!
La examenul de corigenţă se susţine probă scrisă şi orală/practică.

Vezi alte detalii în "Secţiunea 2 - Examenele organizate la nivelul unităţilor de învăţământ", Art. 210-218 din R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Toate cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

da, o să te treacă. te ajută ea.

| Kirschen a răspuns:

De învățat nu vrei sa înveți, spaga nu vrei sa dai, clasa vrei sa o treci. Eu îți zic sa te trezești din visul ăsta și sa stai sa te gândești bine la viitorul tău. Okay, nu iti place matematica. Dar e aiurea sa iți găsești scuze de genul " matematica e nefolositoare". Așa o sa le spui și copiilor tai când o sa te întrebe de ce ai rămas repetent? Îți spun că nu te trece nimeni "pe ochi frumoși". Mai ai un an, trebuie sa te chinui sa îl faci. Invata singur la mate, găsești tutotoriale le net, roagă un prieten sa te ajute, fa meditații. Ești imatur și inconștient. Nu te cert cu răutate. Deschide bine ochii, vezi în ce societate trăim? Lasa lenea si ignoranta,

| hp8510p explică (pentru Kirschen):

In afara de chestii inutile nu se invata altceva in scoli.Raman repetent asta e... oricum nu se rezolva nimic cu scoala in Romania. Exemplu: sora mea a facut facultatea de inginerie a mediului +master si acum ce face? Vinde saltele intr-un magazin din Bucuresti.Nimeni de la nicio institutie n-o baga in seama nici cu pile :https://www.youtube.com/watch?v=8xe6nLVXEC0

| Kirschen a răspuns:

Nu trebuie sa fii pesimist. Poate ca nu tot ce înveți e util dar sunt materii la care înveți lucruri care îți trebuie în viață. Ex: engleza, franceza, germana. Cunoscând o limba străină poți pleca fără probleme în străinătate la un job. Te înțeleg, crede-mă dar te sfătuiesc sa nu renunți. Pentru toți viața e incorecta, grea la un moment dat. E important sa termini și tu 12 clase, e important pentru tine, pentru familia ta. Gândește-te ca părinții tai au investit în educația ta și iti doresc un viitor frumos. Repet, te înțeleg și pe tine, îți este greu sa continui când vezi atâta nedreptate. Privește înainte. Nu renunta ușor, în viața vei intalni multe obstacole, depășește-le. Oamenii de succes spun ca mai întâi de toate ei si-au dorit sa ajunga acolo unde puțini ajung. Nu te consuma inutil, nu crede ca totul e în zadar. Tine minte: Rădăcinile muncii sunt amare dar roadele sunt dulci. Îți este greu acum dar nu este imposibil. Invata, va veni un moment când efortul iți va răsplătit. Îți doresc succes, am încredere ca o sa reușești dacă îți propui. O sa iți mai scriu.