| Anonimuserr a întrebat:

Vreau sa va pun cateva intrebari legate de economie. Cei care va pricepeti la economie sa ma ajutati si pe mine va rog.
Am nevoie urgent.
Ce inseamna comert cu amanuntul si la ce ajuta?
Ce inseamna Piata Monetara si la ce e ea buna?
Ce inseamna Piata de capital?
Ce inseamna Sustenabilitate economica?
Care este rolul bancilor comerciale si rolul bancilor de emisiune?
La ce sut folositoare bancile de emisiune(Banca mama)

Va Multumesc Anticipat!

1 răspuns:
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

1. Comert ce consta in achizitionarea, cumpararea de marfuri cu scopul ed a le revinde consumatorului final. Reprezinta veriga finala a distributiei marfurilor. Comert cu bucata, in cantitati mici.
2. Piata monetara este un mecanism important in sistemul monetar si financiar al unei tari. Ea este locul interventiilor bancii de emisiune asupra lichiditatilor bancare. http://www.referatele.com/......le-com.php
3. Orice piata a titlurilor financiare pe termen lung (actiuni si obligatiuni) care constituie capitalul unei companii.
4. Sustenabilitatea economică include concepte ca cel al unui profit financiar rezonabil, un salariu corect şi servicii comunitare. O economie sustenabilă este caracterizată prin idei şi activităţi care să nu epuizeze resursele pământului şi care să respecte experienţa culturală a societăţii.
5. Băncile comerciale (de depozit)- apariţia băncilor moderne este strâns legată de dezvoltarea comerţului cu cetăţile îndepărtate şi acumularea capitalului monetar în special pe această bază, expresie a dezvoltării producţiei manufacturiere şi a expansiunii generale a economiei. Legate de nevoile comerţului şi desfăşurând principalele operaţiuni prin intermediul efectelor comerciale, în mod firesc băncile au primit atributul de comerciale.
În epoca contemporană, locul şi rolul băncilor în economie este strâns legat de calitatea lor de intermediar principal în relaţia economii investiţii, relaţie hotărâtoare în creşterea economică.
Băncile de emisiune- În functia de emisiune, banca are un rol primordial si preponderent în creatia monetarã. Bancnotele emise, precum si depozitele la banca de emisiune, denumite si detineri de monedã centralã, reprezintã partea susbstantialã a circulatiei monetare, parte cu pondere a componentei masei monetare. Prin functia de emisiune, banca are o rãspundere a calitãtii circulatiei monetare, mãsurã în care aceasta satisface nevoile circulatiei monetare sau le depãseste, sunt probleme vitale ale economiei si sarcini ce urmeazã a fi rezolvate în primul rând de banca de emisiune. Aceastã problemã majorã a economiei nationale se rezolvã în mare mãsurã prin intermediul unor pârghii monetare si de credit, specifice politicii monetare si de credit.
6. Despre banca de emisiune http://www.referat.ro/referate/Banca_de_emisiune_6599.html