| bettybetty a întrebat:

Ce parere aveti despre copiii cu parintii divirtati, cu unul din parinti morti sau plecati in strainatate si isi uita copii in tara? Credeti ca ii poate afecta cu ceva pe copii?

Răspuns Câştigător
| AnotherNimrod a răspuns:

Da, de cele mai multe ori, da. Un copil, mai ales daca e mic, nu poate intelege foarte bine ce inseamna cand parintii se depart (idiferent daca e vorba de divort sau moarte). Nu accepta. Pentru o dezvoltare psihica armonioasa e nevoie de sprijinul ambiilor parinti. De exemplu, in caz de divort, are impresia ca parintele cu, care nu mai locuieste l-a abandonat. Bun, sa zicem ca acel parinte il viziteaza si se ocupa in continuare de el. Dar nu mai e la fel. Si cand isi da seama de asta, se poate inchide in el foarte tare.
De aceea e foarte importanta prezenta celuilalt parinte. Trebuie sa ii arate ca va fi mereu langa el, indiferent ce schimbari apar in famile si ca lucrurile astea sunt normale. Bine, sunt si copii care accepta mai usor situatia, depinde de la copil la copil. Insa multi dintre ei se inchid in ei ca sa para curajosi, de cele mai multe ori de dragul celuilalt parinte.
Copiii au nevoie de intelegere, si atunci, o sa ofere la randul lui intelegere pentru parintii lui!winking

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Se invata asa si repeta istoria cand isi face o familie

| anonim_4396 a răspuns (pentru mgtow):

Sa o crezi tu pe asta prietene, sau cel putin la mine nu e asa. "tatal " meu era un betiv imputit care a murit cand aveam 14 ani, dar acum nu beau deloc, deci nu prea se repeta la toti.

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu copiaza obiceiurile la el ramane cu trasaturi de la mama

| Anonima3127 a răspuns:

Da, este logic ca ii afecteaza pe copii. Indiferent de ce varsta au copii, traumele copilariei lase urme in dezvoltare fizica, psihica si cognitiva a copiilor. Pentru ca un copil sa se dezvolte armonios, este nevoie sa creasca intr-o familie armonioasa! Cand armonia este perturbata sau distrusa de un eveniment nefericit, cu siguranta ca va afecta cumva dezvoltarea copilului. Sigur, ca acest lucru este influentat de foarte multe aspecte ale mediului in care traieste, nivelul socio-cultural, economic...
Insa fara doar si poate, toti copii sunt afectati de despartirea temporara sau definitiva de unul sau de ambii parinti. In copilarie parintii sunt sprijinul copiilor, ei, ca si cum ar construi o casa, pun caramida cu caramida, temelia educatiei, personalitatii si dezvoltarii copiilor. Daca dispar zidarii din peisaj, temelia nu va fi la fel de solida, iar consolidarea lui va dura mult mai mult. Poate ca nu este tocmai exemplul cel mai adecvat, dar ceva de genul se intampla si cu copii ai caror parinti dispar din peisajul familial al copilului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Moartea unui parinte afecteaza, chiar daca nu l-am iubit pe al meu, chiar am fost fericit, intodeauna mi-a fost ciuda pe restul ca aveau si mama si tata. poate de aia acum chiar daca am doar 20 de ani, caut o fata care sa aiba capul pe umeri si sa imi intemeiez o famile, nu o piitipoanca oarecare.

| MaNuela_RoMina_1999 a răspuns:

Normal ca aceasta chestie va afecta un copil, dar cred ca depinde si ce varsta are acel copil cand se intampla asta. Poate e destul de mare sa inteleaga, poate ca nu sau poate va ramane cu traume. Iti dai seama ca un divort nu afecteaza la fel de tare ca si o moarte, dar tot rau doare cand probabil ca iti vezi unul din parinti ca are alt partener de viata care e un nemernic si ai vrea sa fie totul cum era inainte. O zi buna sa ai!

| robi1990 a răspuns:

Nu nu ii uita ei pleaca in strainatate sa munceasca, ca in Romania salarile sunt mici, si normal cai afecteaza pe copii.

| dadine a răspuns:

Afecteaza pentru ca un copil nu intelege ideea de lipsa de bani si lipsa de posibilitati, si se ia doar pe el in calcul cat de greu este fara parinte, si asa si este, greu pentru ambele parti, sacrificii. Copii au de suferit pentru ca nu mai prind momentele in care au nevoie de parinti pentru un pas important in viata, si percepe ca un lucru negativ.
Lectura:
http://www.psihohipnoza.ro/......r-parinte/