| z0rel a întrebat:

BUNA.La cate luni ii pot da la un caine(boxer)proteine? si de care?
nu ma luati la misto.MULTUMESC!

3 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Cred ca la asta te referi
http://zooforte.ro/caini/forta-si-masa-musculara/cafortan
e cea mai buna. Nu stiu o varsta optima, dar eu zic ca dupa 1 an sa-i dai.

p.s. eu una nu as da asa ceva cainelui. mai bine iau vitamine cafortan si dupa un an jumatate doi ani incep atrenamente,pana atunci doar ce are voie: inot,plimbari lungi, alergare usoara, alergare in panta, toate cat poate sa duca cainele, nu sa fie foarte mult solicitat.

| viotedy a răspuns:

Pentru ce-i trebuie chimicale on organism? Sau ce crezi ca, contin? Hrana este suficienta.Fierbe-i ficat de vita sau alte organe, mancare gatita din cand in cand si face muschi beton.Eu am avut boxeri intotdeauna si nu le-am dat niciodata proteine.Ii omori ficatul aiurea.

| ღCARMELAღ a răspuns:

Un caine sanatos inseamna, printre altele, un caine bine hranit. Greselile in alimentatie si in igiena alimentara pot avea urmari grave asupra dezvoltarii acestuia si pot conduce la imbolnavirea animalului. Pentru a preveni aceste aspecte trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi legate de alimentatia cainelui.

Cantitatea de hrana necesara cainelui stabilindu-se in raport cu greutatea acestuia - unui caine de 6-10 kg necesarul zilnic de hrana este de 450-650 g. Ratia zilnica trebuie sa fie complexa si completa si trebuie sa contina: 1/3 carne sau alte produse cu proteine de origine animala sau peste complet dezosat - fierte. Carnea de vaca si cea de pasare se recomanda sa se dea cruda, deoarece prelucrarea termica ii reduce din valoarea nutritiva si o face mai greu de digerat. Este bine sa evitati sa dati cainelui dvs. carne de porc si cu atat mai putin cruda, aceasta putand sa trasmita animalului boli virotice grave; 1/3 cereale fierte sau mamaliga; 1/3 legume fierte usor. Este indicat ca femelelor, mai ales, sa li se introduca in alimentatia zilnica patrunjel crud tocat, care preintampina gestatia falsa.

Avand un ficat sensibil braza de vaci este un excelent aliment pentru caini. De 2-3 ori pe saptamana este bine sa ii dati cainelui dvs sa consume cate un ou, fiind un produs cu o valoare nutritiva ridicata - galbenusul crud se amesteca in mancare, iar albusul se da intotdeuna fiert. Adaugati in alimentatia animalului grasimi vegetale sau animale, precum: margarina, untura, unt sau ulei.

In alimentatia cainilor urmatoarele produse sunt complet interzise: oasele de pasare, de miel, iepure sau peste, care pot produce perforatii intestinale sau iritatii ale mucoasei gastrice (dar este recomandat sa introduceti in mancare oase de pui zdobite); carnea de vanat sau de porc cruda, organele sau pestele crud, generatoare de parazitoze sau viroze grave; fasolea uscata, cartofii, painea proaspata, lintea, varza acra, mazarea, alunele sau nucile care sunt indigeste sau pot provoca boli de piele; prajiturile, cremele, maionezele, care conduc la obezitate si lipsa de apetit pentru celelalte alimente; ciocolata si provoaca stari de nervozitate; mezelurile, afumaturile sau braza fermentata sunt nocive pentru stomac.

Pentru ca animalele inghit cu lacomie mancarea si nu o mesteca, aceasta fiind digerata in stomac, este recomandat sa taiati alimentele in bucati mici sau sa le tocati. Mancarea nu trebuie sa fie nici rece, nici fierbinte, ci calduta, sub forma de pasta semilichida (adaugati in hrana solida zeama de legume sau apa) si cu un adaos de sare la fel ca pentru oameni.

Vasul in care mananca animalul va fi folosit numai pentru el si va fi curatat dupa fiecare masa. Nu lasati niciodata resturi de alimente care se pot altera. Orele de masa si regimul alimentar trebuie respectate cu strictete. Nu permiteti nimanui sa va hraneasca cainele si nici nu-i oferiti portii suplimentare pe motiv ca-l iubiti sau ca va impresionaeaza figura lui blajina. Daca il veti hrani nerational, cainele va deveni obez si, in consecinta, mult mai predispus la boli. In cazul in care cainele dvs este supraponderal aplicati-i un regim alimentar strict, fara a-l infometa. Un aliment recomandat pentru cainii grasi este bojogul fiert, amestecat cu legume crude sau fierte, fara paste fainoase sau sosuri.