| Sweet_1111 a întrebat:

Ce stiti despre tigrii?

Răspuns Câştigător
| Giulia16 a răspuns:

Tigrul siberian (Panthera tigris altaica) este o specie rară de tigru, cunoscut, de asemenea, și sub numele de tigrul amur, tigrul coreean, tigrul nord chinezesc sau tigrul manciurian. Cu toate ca in trecut popula Asia centrala si vestica si estul Rusiei acum are un teritoriu de raspandire limitat: regiunea Amur-Ussuri in estul Siberiei unde acum este protejat.Este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru si cea mai mare felina in viata.Studiul genetic din 2009 a aratat ca tigri siberieni sunt aproape identici cu Tigrul Caspian, acum o populatie disparuta din vest despre care se credea ca sunt o subspecie distincta. Femelele nasc 2-4 pui, după o perioadă de gestație de 104 zile Tigrii sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să își ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei. Se hrănesc cu căprioare, porci sălbatici și bivoli. Tigrul este o specie în pericol de dispariție. Tigrul siberian și tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclitate, aduse aproape în pragul dispariției. Ușor de recunoscut după blana lor vărgată, cei mai mulți tigri trăiesc în păduri sau în zone cu multă iarbă. Sunt înotători puternici și adesea se scaldă în lacuri sau râuri. Până în ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru. La ora actuală au mai rămas însă numai cinci, dintre care tigrul de China se confruntă cu pericolul iminent al dispariției.

Blana
Blana Tigrului Siberian este moderat de groasă, aspră si rară in comparatie cu cea a altor feline care trăiesc in Fosta Uniune Sovietică. In comparatie cu populatiile vestice acum distruse, haina de iarnă si cea de vară a Tigrului Siberian sunt de un contrast puternic fata de alte subspecii. In general blana populatiilor vestice este mai deschisă la culoare si mai uniformă decat cea a populatiilor estice. Blana de vară este aspră in timp ce blana de iarnă este mai densă, mai lungă, mai moale si mai mătăsoasă. Blana de iarnă pare adesea destul de neingrijită pe trunchi, si este semnificativ mai lungă pe cap, aproape acoperind urechile. Mustile si blana de pe occiput si partea superioară a gatului sunt de asemenea foarte lungi. Haina de iarnă a tigrului are o culoare de fond mai putin luminoasă si ruginită comparativ cu haina de vară. Datorită lungimii blanii de iarna dungile apar mai largi cu un contur mai putin definit. Blana de vară are pe spate o lungime de 15-17 mm, 3 0-50 mm in partea de sus a gatului, 25-35 mm pe abdomen, 14-16 mm pe coada. Blana de iarnă are pe spate 40-50 mm, 70-110 mm in partea de sus a gatului, 70-95 mm pe gat, 60-100 mm pe piept si 65-105 mmpe abdomen. Mustatile au 90-115 mm.

3 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

In primul rand stiu ca se scrie tigri, cu un singur "i". In al doilea rand, tigrul (Panthera tigris) este o specie asiatica de mamifere răpitoare din familia felinelor, unul dintre cele patru specii ale genului Panthera. Cuvântul "tigru" provine din grecescul "tigris" care, la rândul său, derivă din "tigri", cuvânt din persana veche, a cărui rădăcină "taig" înseamnă "rapid". Tigrul este unul dintre cei mai mari răpitori de pe Pământ, cedând doar în fața ursului polar și a celui brun. Sunt recunoscute 9 subspecii ale tigrului, dintre care s-au păstrat doar 6. Cea mai numeroasă specie este a tigrului bengal. Alte specii sunt: tigrul siberian, tigrul indochinez, tigrul malaezian, tigrul sumatran, tigrul chinez de sud, tigrul alb, tigrul auriu, etc. Au disparut speciile de tigrul balinez, tigrul caspic, tigrul javaian. Tigrii populează regiuni diferite: păduri tropicale umede, mangrove, desișuri de bambuc, savane, semideșerturi, regiuni stâncoase sterpe și taiga. În sălbăticie tigrii se alimentează îndeosebi cu copitate. Tigrul bengal preferă cerbii, sambarii, căprioarele axis, porcii sălbatici și nilgaii. Tigrul siberian vânează și el cerbi, mistreți, dar și cerbi sika, căprioare, moști; tigrul sumatrian — sambari, mistreți și tapiri malaezieni. Tigrii încearcă să doboare și prăzi mai mari, ca bivolul indian, gaurul, elanul. Din când în când, ei vânează animale mai „exotice" pentru ei — maimuțe, fazani, iepuri și chiar pește. Rația unui tigru adult este de 50–70 copitate pe an.

| Razvan1807138078340 a răspuns:

Giulia nu mai copia de pe wikipedia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Giulia,mai bine spui ce stii tu despre tigri!love strucklove strucklove struckPwp

Întrebări similare