| onlyme_3202 a întrebat:

Cum ar trebui să decurgă o primă vizită la o familie în cadrul căreia un copil suferă de Sindrom Down?

Răspuns Câştigător
| loredanarotariu a răspuns:

Cum ar trebui sa decurga orice vizita la o familie in cadrul careia s-a nascut un bebelus - firesc, cu bucurie. Zic asta nu pentru parinti, ci pentru copil. Cred mult in puterea zambetului si a pozitivismului. Orice vietate are dreptul la dragoste si zambet in orice stare de sanatate ar fi.
Cumpara-i un carusel muzical pentru patut. Sunt ieftine si f simpatice. Nici un fel de boala nu impiedica spiritul sa se bucure, chiar daca nu o putem transmite intotdeauna si pe chipul nostru.

10 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Duci un cadou potrivit varstei copilului. Daca e nou-nascut, du-i o jucarioara sau pampersi. La hainute, retine ca persoanele cu acest sindrom au anumite caracteristici fizice(sunt mai scunde decat media, corpul mic, capul mare) au mobilitate redusa, asa ca un cadou care sa presupuna activitate fizica e cam nepotrivit. Usor cu dulciurile, mai bine du-i fructe. In rest, evita sa faci din asta subiectul principal al intalnirii. Vorbeste despre ce ai vorbi in general, fiind tot timpul atenta ca ceea ce spui sa nu jigneasca in vreun fel sentimentele parintilor.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Incearca sa arati ca-ti pasa, sa fi haioasa, sa te faci placuta si sa pari plina de viata. Oricum Loredana ti-a dat niste super-sfaturi demne de urmat. Sper ca vizita sa decurga perfect si o felicit pe Loredana pentru raspunsul ei!

daniela
| daniela a răspuns:

Eu cred ca nu trebuie sa faci altceva decat ceea ce faci atunci cand te duci in vizita la o familie care are un copil, sa te porti normal ca in orice vizita si sa ai acelasi comportament cu copilul ca si cand nu ar suferi de nicmic. Vesala, joviala etc

| RamonaMn a răspuns:

Cum ar trebui sa decurga....la fel cum decurge pentru orice persoana.Rasismul nu trebuie pus in practica.Toti copii au inocenta si puritatea lor : fie ca sufera de o boala fie ca nu.

| leluc a răspuns:

Ar trebui sa decurga la fel cum ar decurge vizita la un copil care nu sufera de Sindromul Down.
Este foarte gresit sa te comporti diferit, ii faci pe parinti sa se simta prost, iar pe copil sa se simta diferit.
Sa nu lipseasca bucuria, urarile de bine, cadourile, zambetele largi si joaca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal.trebuie sa te porti ca si cum ar fi un copil normal. ii poti duce un cadou, il poti lua in brate, te poti juca cu el.sunt sigura ca parintii ar aprecia daca il vei vedea ca pe orice alt copil.eu am cunoscut o familie care aveau un copil care suferea de aceasta boala si iti pot spune ca mama era foarte afectata de comparatiile prietenilor.pentru ca toti faceau comparatii intre copii lor sanatosi si cel bolnav.deci ar fi bine sa eviti sa spui chestii in genul:pare un copil normal, nu vad nici o diferenta intre el/ea si alt copil, etc.parintii lui vor sti ca nu e chiar asa. cel mai bine este sa nu pui intrebari despre boala si sa nu deschizi acest subiect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal. nici nu trebuie sa observi ca acel copil are o problema. sunt foarte afectuosi, deci atentie, sa te astepti sa te pupe si sa fie foarte tandru. sa stii ca sunt tare draguti si comunicativi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal. Societatea olandeza de pediatrie considera ca cei afectati de sindromul Down sunt o varianta a normalului, dat fiind faptul ca integrati in familie vor dezvolta un intelect aproape normal si au o speranta de viata de 60 de ani.
Eu sunt medic pediatru si in nici un caz nu-i consider bolnavi. Sunt copii perfect normali. E drept ca au o incidenta crescuta a unor malformatii, dar majoritatea celor pe care ii cunosc au un intelect normal, sunt mai iubitori, mai intelegatori decat alti copii.
Parintii lui ar trebui felicitati fiindca au inteles ca sunt copii normali.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt copii foarte afectuosi si foarte sensibili. Ia-i un cadou neaparat si poarta-te normal! Nu musca, nu sunt agresivi, nu fac urat! Sa fii calma, sa nu-l sperii, sa-l tratezi ca pe un copil mai lent in gandire, atata tot...
Au si ei sensibilitatile lor... daca se sperie nu mai au timp sa ajunga la toaleta si fac pe ei, se misca cam greut, uneori sunt foarte incapatanati... Daca te referi doar la o vizita, nu te speria...

| doinisor a răspuns:

Am copil cu acest sindrom are 21 ani iubeste mult jucariile educative care emit si sunete este foarte iubitor ii place desenele animate, dulciurile, pufuletiisi cartile cu animale. Deci poti alege ce doresti sa ii duci din ce am scris mai sus sigur ii va placea. apropo ii plac si baloanele, mingea/